Publicat: 13 Aprilie, 2018 - 00:00
Care erau subiectele zilei în urmă cu un sfert de secol, în 1993?

DE LA O ZI LA ALTA
Agresat "la buzunar" de salariaţi, premierul Nicolae Văcăroiu se întîlneşte cu pensionarii.
Foştii oameni ai muncii vor o legislaţie echitabilă care să le permită o viată demnă, după o viată de trudă

S-OR GÎNDI, OARE, MAI MARII ZILEI DE AZI CĂ POARTĂ ŞI EI ÎN RANIŢĂ „BASTONUL DE PENSIONAR"?

VOM VEDEA

"Ofensiva" preşedintelui Ion Iliescu în Orientul Apropiat continuă pe noi fronturi
Astăzi se află la Damasc unde încearcă să reactiveze relaţiile româno-siriene
Ziariştii care îl însoţesc pe preşedinte au aflat că, înaintea plecării în acest turneu diplomatic, şeful statului român a avut o convorbire telefonică cu dl. Yithzac Rabin — premierul Israelului. Să încerce România un „export de pace“ în această zonă a lumii?
Prima „victimă" pe cerul Bosniei — Herţegovinei:
un Miraj—2000 francez din forţa aeriană a NATO s-a prăbuşit aseară din motive tehnice. Occidentul a păşit cu stîngul în... aerul fostei Iugoslavii

Perplexitate în
"SCANDALUL GRÎULUI"

UNDE E "BELETUL" D-LUI MINISTRU OANCEA?
Ministerul Agriculturii mai are 2—3 saci de grăunţe pentru găinile din marile crescătorii dar marea problemă a ministrului nu sînt nici alimentele pentru populaţie, nici hrana animalelor, nici punerea în posesie a pămîntului. Problema cheie a domnului ministru este directorul general de la Agroexport. Va dezlega demiterea acestuia belşugul?
Pînă una alta în harababura de la Ministerul Agriculturii, NU SE MAI GĂSEŞTE NICI ORDINUL DE ÎNCETARE A RAPORTURILOR DE MUNCĂ CU ACTUALUL DIRECTOR GENERAL AL AGROEXPORT, Triţă Făniţă.
Se ştie cine a semnat ordinul — dl. ministru Oancea, se ştie din dispoziţia cui, se ştie Ia indicaţia cui — a dlui Ion Marin, de la „Scânteia Poporului", dar NIMENI NU ŞTIE UNDE E BELETUL.
Spunem asta întrucît hîrtia publicată de "Adevărul" nu a ajuns la Agroexport, pînă astăzi. Ceea ce înseamnă că domnul Oancea i-a scris d-lui Marin un simplu belet. Cert este că pînă la această oră dl. Triţă Făniţă nu a fost demis — legal!

ULTIMA ORĂ. Însoţit de gărzi de corp înarmate, azi dimineaţă dl. secretar de stat Alexandru Lăpuşan a trecut personal la „evacuarea indezirabilului". La ora închiderii ediţiei încercarea de... debarcare întreprinsă de forţe ministeriale era în plină desfăşurare. Vom reveni. 

Libertatea din 13 aprilie 1993