Publicat: 13 Ianuarie, 2019 - 00:00
Care erau subiectele zilei în urmă cu un sfert de secol, în 1994?

DE LA O ZI LA ALTA 

S-au încheiat CONSULTĂRILE de la Cotroceni...
URMEAZĂ DIAGNOSTICUL?
 
TREI ORE Şl JUMĂTATE DE DIALOG POLITIC POLITICOS
 
Reprezentanţii Convenţiei Democratice - în număr de 15 şi fără Ana Blandiana - au prezentat punctele de vedere ale Opoziţiei unite în legătură cu şansele ieşirii din criză a ţării.
 
S-A CĂZUT DE ACORD, DE AMBELE PĂRŢI, CĂ "PROBLEMA NU E A PARTIDELOR, CI A ŢĂRII"
 
Spre surprinderea tuturor celor care se aşteptau la o întâlnire tensionată, cel puţin prin prisma preliminariilor, aceasta a fost caracterizată de către dl Emil Constantinescu în felul următor:
 
"APRECIEZ LA MODUL SUPERLATIV ÎNTÂLNIREA, DESCHISĂ, SINCERĂ, DISPUSĂ LA DIALOG"
 
Doamne ajută!

În timp ce vişegrădenii sunt dezamăgiţi de introducerea stagiului partenerial - pe care Walesa o interpretează ca pe o "intrare târâş în NATO", la Bucureşti domneşte euforia:
 
La întrunirea consiliului naţional de integrare euroatlantică "S-A LUAT ACT CU SATISFACŢIE DE SISTEMUL PARTENERIATULUI PENTRU PACE"
 
...Recomandându-se tuturor partidelor şi instituţiilor să susţină deschis eforturile de integrare. CIUDAT SAU NU O DECIZIE POLITICĂ DE O ASEMENEA IMPORTANŢĂ ESTE PENTRU PRIMA DATĂ LUATĂ PRACTIC FĂRĂ CONSULTAREA MASEI ELECTORALE, MIŞCAREA CĂTRE NATO FIIND CONSIDERATĂ
 
CA UNA NATURALĂ, DE LA SINE ÎNŢELEASĂ...

Sindromul SPIROKENTULUI
 
Între nu puţinele scuze publice - de un penibil egalat doar de cele ale lui Florică - emise de către dl Niculae Spiroiu, ministrul apărării, în urma descoperirii afacerii "DRUMUL KENTULUI", figurează şi aceea că ROMTEHNICA, fiind o REGIE AUTONOMĂ, n-ar fi avut nimic de-a face cu... armata! Deci, incidentul cu ţigările de contrabandă depozitate în Calea Plevnei şi la Clinceni era AUTONOM şi nu cădea în responsabilitatea domniei, sale! Culmea este că Executivul a părut să ia de bună aberaţia, trecând cu buretele peste întâmplare şi creditându-i în continuare pe ministru cu o autoritate pe care şi-o pierduse încă de atunci.
 
LICITAŢIE DE PORTOFOLII!
 
PUNR-4; PSM-3; PRM-1!
 
După ce PUNR-ul şi-a exprimat doleanţele în materie de participare la guvernare, vizând un număr de 4 portofolii (justiţie, agricultură, telecomunicaţii şi transporturi), iată că şi PSM-ul apare cu pretenţii, în număr doar de trei: un portofoliu de ministru de stat pentru Adrian Păunescu, unul de ministru al muncii, pentru Gheorghe Răboacă şi cel de titular al învăţământului şi culturii, pentru Tudor Mohora.
 
Veşti de ultimă oră de la Partidul România Mare ne fac cunoscută unica doleanţă a formaţiunii: portofoliul Apărării, pentru Mircea Hamza!
 
DUPĂ CE LE-A CÂNTAT CEHILOR LA SAXOFON, BILL ÎI DELECTEAZĂ PE RUŞI LA TROMBON