Publicat: 13 Mai, 2019 - 00:00
Care erau subiectele zilei în urmă cu un sfert de secol, în 1994?
Libertatea din 13 mai 1994

 

"CURĂŢENIA GENERALULUI SPIROIU"

"GENERALUL SPIROIU ESTE CURAT" - pare să fie concluzia comisiei parlamentare de anchetă. Cu alte cuvinte, dl Spiroiu nu a fost găsit pe listele de spioni pe care le publică cu regularitate serviciile de specialitate, nu s-a constatat la Registrul Comerţului că ar avea vreo firmă de comerţ cu armament pe numele său, iar vecinii nu l-au văzut parcând în curtea casei sale un tanc sustras din dotarea armatei. Este modul clasic de "elucidare" a misterelor postrevoluţionare de către comisiile parlamentare apărute ca ciupercile la orice sughiţ public. Ciudăţenia este că în cazul dlui Spiroiu nici nu fusese vorba despre aşa ceva - cu excepţia unor exagerări nefericite. În cazul domniei sale era vorba despre tratarea cu maximă laxitate a unor episoade cu consecinţe grave în care au fost antrenaţi subordonaţi ai săi pe care i-a apărat în public până în pânzele albe, negând evidenţe şi declarându-se solidar cu ei. Subordonaţii care au ajuns ori în boxă, ori la pubelă. Dl Spiroiu este vinovat de a fi antrenat în acest fel armata, ca entitate, în scandaluri cărora o demisie onestă le-ar fi pus capă înmod  onorabil.

Pentru astfel de culpe, comisia "bunului simţ" nu-l va găsi niciodată suficient de "curat".

Octavian ANDRONIC


Începând de ieri...

"LIBERTATEA" VĂ STĂ ÎN DRUM!

• Inaugurarea biroului său de publicitate de la parterul Palatului Universul s-a produs cu... surle şi trâmbiţe!

Ieşind la "drumul mare" - mai exact, în incinta Librăriei "UNIVERSUL", de la parterul Palatului cu acelaşi nume din str. Brezoianu 23-25 - "Libertatea" vă oferă, cu începere de ieri, serviciile sale în materie de mică şi mare publicitate într-un cadru elegant şi foarte la îndemână. Rezultat al unei (noi) cooperări cu Imprimeria "UNIVERSUL", biroul nostru de specialitate îşi va împleti activitatea cu aceea a prestigioasei librării, unde veţi putea găsi şi cele mai incitante titluri ale producţiei editoriale.  Inaugurarea - care a avut loc ieri la prânz, în prezenţa a numeroase personalităţi din domeniu - s-a consumat pe fondul sonor optimist întreţinut de cea mai proaspătă serie - calificată - de vânzători ai ziarului nostru, echipată în costume speciale realizate de o cunoscută casă de mode bucureşteană.

Vreţi, nu vreţi, de ieri "Libertatea" vă stă în drum şi în această privinţă. Cu folos! (LIBERPRESS)

În frunte cu LAVINIA MILOŞOVICI şi GINA GOGEAN

ECHIPA DE GIMNASTICĂ A ROMÂNIEI a cucerit aseară, în Suedia

TITLUL SUPREM CONTINENTAL
• CLASAMENTUL: 1. ROMÂNIA -117,785 p; 2. RUSIA 115,420 p; 3. UCRAINA - 115,221 p 

• Miloşovici şi Gogean - calificate în finala concursului individual compus - ne promit noi medalii

ULTIMA ORĂ
Evadaţi din vârtejul unui război fratricid
99 de români, care lucrau în Yemen, au revenit în patrie
Astă-noapte, după numeroase emoţii şi peripeţii, 99 de români care lucrau în Yemen au ajuns cu bine acasă. Evadaţi din vârtejul unui război fratricid, au fost ajutaţi din ţară, prin închirierea de către ENERGOMONTAJ - Bucureşti a unui vas particular pentru a-i transporta la Dijbouti unde îi aştepta o cursă charter TAROM plătită tot de ENERGOMONTAJ, societate ai cărei salariaţi erau, în cea mai mare parte. Pe drum, nava a suferit o defecţiune la motoare, fapt ce a întârziat grupul la întâlnirea de pe aeroportul din Djibouti. Azi-noapte pe Aeroportul Internaţional Otopeni, primele declaraţii făcute de compatrioţii noştri au fost dramatice: "Nu ştiam cine în cine trage. Gloanţele veneau de oriunde!"

În toată această aventură, s-au remarcat în mod special grija deosebită şi eforturile financiare ale ENERGOMONTAJ, care a făcut tot ce i-a stat în putinţă pentru a-şi salva şi repatria salariaţii, dovedind o "energie" de penetraţie eficace şi luând-o astfel, înaintea demersurilor diplomatice.


După ce-am cheltuit miliarde pentru înarmare
​CHELTUIM ALTE MILIARDE PENTRU DEZARMARE