Publicat: 14 Ianuarie, 2018 - 00:00
Care erau subiectele zilei în urmă cu un sfert de secol, în 1993?

DE LA O ZI LA ALTA

După 2 ani
REÎNCEPE RĂZBOIUL ÎN GOLF?

Aproape matematic la doi ani după „furtuna în deşert" are loc „lovitura în Golf". Conflictul dintre Irak şi America&Comp se redeschide printr-un atac aerian surpriză.

DUPĂ CÎTEVA ZILE DE DECLARAŢII BELICOASE ("ARMATA E PREGĂTITĂ SĂ RECUPEREZE TOATE TERITORIILE PIERDUTE") AUTORITĂŢILE DE LA BAGDAD RISCĂ, ÎN LOC DE RECÎŞTIGAREA CELEI „DE-A 19-A PROVINCII". PIERDEREA A TOT CE E LA SUD DE PARALELA 32!
La PARIS: secretarul de stat american Eagleburger tocmai declarase că acţiunea militară ar putea fi declanşată fără nici un avertisment, peste o săptămînă...
La NEW YORK: ambasadorul irakian la ONU este dispus la anunţarea unor concesii: „Totul poate fi reglementat!". Inclusiv — zice el - restituirea... rachetelor furate de „civili" de la fostele baze de pe teritoriul Kuweitului.

«STRIKE IN THE GULF!»
(Lovitură în Golf)
şi-a intitulat C.N.N. emisiunile de astă-noapte referitoare la redeschiderea conflictului.
VA FI OARE „LOVITURA NOROCOASĂ" [LUCKY STRIKE] A LUI BUSH, AFLAT PE ULTIMII METRI AI MANDATULUI SĂU?
BUSH - OMUL RĂZBOAIELOR ÎN... DEŞERT?
Din Bagdad, corespondentul C.N.N., informează că domneşte calmul şi liniştea.
SUSPANS POLITIC: TRANSFERUL PUTERII LA WASHINGTON SE VA FACE ÎN CONDIŢII DE... FRONT? La ora închiderii ediţiei: Agenţiile de presă consemnează linişte pe fronturile Golfului. Al doilea război dus de aliaţi împotriva Irakului s-a limitat la raidul de o jumătate de oră de aseară. Războiul va continua probabil fără victime şi fără pierderi materiale purtat cu vorbele zvîrlite în cancelarii, în ziare, la TV şi în stradă. Bush şi Saddam, se consideră fiecare învingător.