Publicat: 15 Aprilie, 2018 - 00:00
Care erau subiectele zilei în urmă cu un sfert de secol, în 1993?

DE LA O ZI LA ALTA
După cel regal, de anul trecut...
PAŞTE REPUBLICAN!
PUS IN FAŢA UNEI SITUAŢII INACCEPTABILE (PENTRU AMBIŢIILE SALE APOLITICE) FOSTUL SUVERAN ROMÂN RENUNŢA LA NOUL SAU VOIAJ PASCAL Guvernul i-a cerut lui Mihai de România să recunoască Constituţia — recte, forma de guvernămînt, aceea de Republică — ceea ce moştenitorul propriului său tron nu poate accepta, în schimbul acceptului de a efectua o VIZITĂ PARTICULARĂ — ceea ce, de asemenea, poate fi acceptat cu greu.

AGENŢIA FRANCE PRESSE TRANSMITE DIN PARIS:
„Momentul ales pentru venirea fostului monarh este considerat drept deosebit de «nepotrivit», avînd in vedere apelul la grevă generală lansat pentru marţea viitoare de unele sindicate şi de absenţa din ţară a preşedintelui Iliescu, care trebuie să plece luni la Washington'*.

TOT AFP MAI SPUNE : „POTRIVIT TUTUROR SONDAJELOR PUBLICATE RECENT, OPINIA FAVORABILĂ UNEI REVENIRI LA MONARHIA CONSTITUŢIONALĂ ESTE FOARTE PUŢIN RĂSPÎNDITĂ ÎN ROMÂNIA

SUBVENŢIILE - ÎNTRE "ALUNGARE" Şl COMPENSARE
Compensaţiile (7500) şi indexările (2800) ar face, doar ele, o leafă bună. Acum doi ani...
Ramificaţii pe «DRUMUL KENTULUI»

VIZITA ÎN LIBAN A PREŞEDINTELUI ILIESCU A READUS ÎN ATENŢIE DOSARUL "DRUMUL KENTULUI"
Televiziunea libaneză, citind unele surse scrise şi vorbite, a întrebat dacă este adevărat că sute de oameni de afaceri libanezi sint întemniţaţi in România, unde s-ar fi declanşat un adevărat genocid împotriva comunităţii!
CULMEA ESTE CA LA ACEASTĂ ORĂ NICI UN LIBANEZ NU ESTE REŢINUT. DOAR DACĂ INTRE TIMP "LILI KENT" N-A OBŢINUT... CETĂŢENIA LIBANEZĂ!
ÎN SCHIMB...

A FOST ARESTAT JULIAN ROSENGREN, PATRONUL FIRMEI "DELTA DESIGN"!
Ce legătură are această arestare cu „Drumul Kentului" ? Una singură : domnul Rosengren, ca şi domnul Nassar era furnizor al unor regii (autonome! — vorba cuiva) ale armatei.
În 1992, domnul Rosengren, cetăţean suedez (pe adevăratul său nume Iulian Durlea) a încheiat cu ROMTEHNICA R.A. un contract de 740 milioane lei pentru import de păcură.
NOTA BENE: firma dlui ex-Durlea, înfiinţată în 1990 avea ca obiect de activitate comercializarea computerelor. De aici pînă la păcură...
NIMENI N-A MAI VĂZUT CELE 20 MILIOANE TONE DE PĂCURĂ. DL. ROSENGREN A VĂZUT, ÎNSĂ CELE 740 MILIOANE LEI PE CARE SERVICIILE ARMATEI I LE-AU DAT PRIN CEC FĂRĂ DESCHIDERE DE ACREDITIV!
Fără bonitate, patronul de la D.D. (firmă lansată la un moment dat şi în presă!) a fost somat să înapoieze suma. După ce a returnat jumătate din ea a încercat să fugă din nou din ţară (o mai făcuse o dată prin anii’ 80). A achitat pînă la urmă banii (fără dobînzi) luîndu-i de la o altă... armată — agricultura — cu aceeaşi promisiune. Suma a fost recuperată de armată doar după un an.
FURNIZORUL ARMATEI ESTE ANCHETAT ŞI ÎN SUEDIA DE INTERPOL, PENTRU DETURNARE DE FONDURI, IAR FIRMA-MAMĂ DE ACOLO (Delta Design Lab) A DATFALIMENT!
Culmea: escrocul a mai încercat figura cu păcura şi cu vreo cîteva firme particulare, dar nu i-a ţinut. Tot cu statul, săracii, se descurcă borfaşii!

ÎN ZIARUL NOSTRU DE MÂINE:
AFACEREA "SUVEICA"
Amănunte revelatoare despre manevrele domnului Julian Rosengren şi despre "victimele" sale. 

Libertatea din 15 aprilie 1993