Publicat: 15 Aprilie, 2019 - 00:00
Share
Care erau subiectele zilei în urmă cu un sfert de secol, în 1994?
Libertatea din 15 aprilie 1994

DE LA O ZI LA ALTA

Mai bine mai târziu...

ÎN ACEASTĂ DUPA-AMIAZĂ, LA CIMITIRUL PARIZIAN PÈRE LACHASSE, PREŞEDINTELE ILIESCU VA DEPUNE CÂTE O FLOARE PE MORMINTELE LUI BRÂNCUŞI Şl IONESCO

"LOCUL BASARABIEI NU ESTE IN STRUCTURILE EUROASIATICE" -AU ZIS DEPUTAŢII "ROMÂNIA SĂ-ŞI VADĂ DE TREBURILE El !" - A ZIS SNEGUR

Să nu fim prea surprinşi că basarabenii, după 182 de ani de tratament cu hormoni slavi, trag tot spre stepă. Mai ales cât timp la Bucureşti nu umblă câinii cu covrigi în coadă...

57 DE SENATORI, ÎN FRUNTE CU EMIL TOCACI, CER CONFRAŢILOR LOR SĂ RENUNŢE LA AFACERI!

Tocmai acum, în plină economie de piaţă? REZON, MONŞER!

Sesiunea de primăvară a Consiliului Europei, de la Strasbourg:

SUNT EXAMINAŢI ŞI TRAŞI DE URECHI NOII MEMBRI.

CE CREDEŢI CĂ AU CONSTATAT CELEBRII RAPORTORI JANSSON Şl KÖNIG ÎN ROMÂNIA? "CĂ LIBERTATEA PRESEI PARE A FI INTR-UN RECUL VIZIBIL!"

Cum o fi oare "libertatea - libertate“ în accepţia celor doi?

DELEGAŢIA ROMÂNĂ ACŢIONEAZĂ, CU CONSECVENŢĂ, "PLURIPARTIT":

Un amendament prezentat de Adrian Severin şi Joszef Bratinka (şeful delegaţiei maghiare) în numele unui grup de parlamentari printre care s-a numărat şi românul Gyorgy Frunda şi împotriva căruia a votat o parte a delegaţiei române, dădea apă la moară "direcţiei Halonen“ considerând că respectarea angajamentelor stipulate de aceasta este garanţia participării depline a delegaţiilor noilor state la lucrările Adunării!

Bravos naţiune! Puneţi-vă poalele-n cap băieţi, că de-aia vă plăteşte ţara sacrificiul de a o reprezenta!

COVOR ROŞU, LA ORLY, PENTRU PREŞEDINTELE ILIESCU
• Prima zi a vizitei - protocol. Azi, afacerile!

La două ore după ce preşedintele Franţei l-a întâmpinat pe Aeroportul Orly, pe preşedintele Ion Iliescu, cei doi şefi de stat s-au deplasat - cu elicopterul - la Palatul Elysee, pentru a marca a doua întrevedere oficială postrevoluţionară, la nivel de vizită de stat, după cea din 1991, de la Bucureşti. Tot ieri - seara - s-a consumat şi întâlnirea cu preşedintele Senatului francez, Kene Monary, în contextul căreia dl Ion Iliescu a semnat în cartea de onoare şi a primit medalia Senatului. Ziua s-a încheiat cu dineul oficial oferit de François Mitterrand în onoarea oaspetelui, în timpul căruia şefii de stat au rostit alocuţiuni caracterizate drept "ale speranţei“.

Presa apărută ieri la Paris a receptat diferit vizita şefului statului român, în funcţie de "simpatiile“ politice faţă de preşedintele francez.

Preşedintele Iliescu a accentuat caracterul pragmatic al prezenţei sale la Paris: fructificarea, pe plan economic, a afinităţii spirituale şi a bunelor relaţii diplomatice româno-franceze.

Ziua de astăzi este dominată de întrevederea preşedintelui Iliescu cu premierul Balladur.