Publicat: 15 Februarie, 2014 - 00:00
Care erau subiectele zilei în urmă cu două decenii, în 1994?
DE LA O ZI LA ALTA
 
Pământurile... au jucat la Super-Caritas
Valoarea de patrimoniu a terenurilor a crescut, de ieri, de 11 ori, ajungând la 770 mii - 3,3 mil. lei/ha. Dacă până acum pentru intrarea în posesie s-a folosit bâta şi coasa este de aşteptat recurgerea la armament greu.
 
Pentru a nu fi bănuit de protejarea "săniuţei" 
Guvernul a decis frânarea importului de vinuri de proastă calitate
Înseamnă că nu o să ne mai doară capul. Dar dacă ne legăm?
 
Am aflat de ce ne este frig:
Întârzie ajutoarele băneşti pentru încălzirea locuinţelor.
După ritmul birocraţiei noastre ele vor fi plătite la vara viitoare!
 
În războiul Vadim - Spiroiu
COMBATANŢII DEPUN ARMELE
Nu înainte însă ca "busola" <<Drumului Kenzului>> să declare senin că "paguba a fost recuperată integral şi încă ceva pe deasupra". Cine o fi luat caimacul?
 
În exclusivitate, de mâine
Senatorul SERGIU NICOLAESCU prezintă pentru cititorii "LIBERTĂŢII"...
 
RAPORTUL ASUPRA EVENIMENTELOR DIN DECEMBRIE ’89
 
• O SINTEZĂ CE CONŢINE REZULTATELE CERCETĂRILOR ŞI OPŢIUNILE PERSONALE ALE SENATORULUI SERGIU NICOLAESCU. ÎN ŞI ÎN AFARA CALITĂŢII SALE DE MEMBRU AL COMISIEI SENATORIALE.
 
În condiţii (meteo şi nu numai) vitrege
RELAŢIILE ROMÂNO - CROATE ÎN PLIN PROCES DE "ÎNCĂLZIRE"
 
Dacă ninsoarea l-a împiedicat, anul trecut, pe preşedintele croat să fie prezent la întâlnirea cu autorităţile de la Bucureşti (şi cu gazetarii care l-au aşteptat până în ultimul moment la Cotroceni), gerul năpraznic din aceste zile nu l-a mai reţinut pe dl Franjo Tudjman să întoarcă vizita omologului său român. De altfel, în singurele sale declaraţii făcute pe parcursul zilei de ieri, dl Tudjman a apreciat semnificaţia prezenţei vizite prin prisma antecedentelor relaţii bilaterale: "România a fost una dintre primele ţări care a recunoscut Croaţia şi preşedintele Iliescu a fost unul dintre primii oameni de stat care a vizitat Croaţia independentă".
 
Întâmpinat la Otopeni de o delegaţie condusă de ministrul de externe Meleşcanu, Franjo Tudjman s-a oprit apoi la Cotroceni pentru convorbiri "individuale" cu Ion Iliescu. A urmat o depunere de coroane la Mormântul Eroului Necunoscut. După-amiază, timp de două ore, au avut loc convorbirile oficiale (la nivel de delegaţii), succedate de dineul oficial.
 
Două au fost subiectele în jurul cărora au gravitat convorbirile de la Cotroceni. Primul - voinţa comună de a dezvolta relaţiile bilaterale (pornite foarte bine, s-a apreciat după vizita şefului de stat român în Croaţia), atât în interes reciproc, cât şi în cel zonal. Apoi, evaluările privind criza bosniacă au ocupat cea mai mare parte a timpului, aspecte pe care cei doi preşedinţi le vor împărtaşi presei abia mâine, la Cotroceni. Respectiv după semnarea acordurilor bilaterale convenite: în domeniul transporturilor şi al colaborării ştiinţifice si tehnologice, precum şi Tratatul de prietenie şi colaborare.
 
Mihai RĂDULESCU
 

Bursa informaţiilor

În "Afacerea Petromin" au început arestările

Duminică, au fost reţinuţi de Poliţie, pentru cercetări, trei funcţionari care s-au aflat in conducerea companiei navale Petromin şi au încheiat o afacere din care statul român a suferit o pagubă de 100 milioane dolari. Călin Marinescu, fostul şef al Departamentului transporturilor navale s-a internat, preventiv, în spitalul din Constanţa.
În urmă cu câteva luni, ministrul transporturilor, dl Paul Teodoru, l-a făcut răspunzător pe dl Traian Băsescu de marile nereguli financiare din flotă, inclusiv pentru încheierea unor contracte ilegale de asociere cu armatori străini. Dl Băsescu a luat atunci apărarea arestaţilor de astăzi. Vor face cercetările Poliţiei lumină în acest grav caz de corupţie?
 

Cunoscându-i personal şi pe protagoniştii Revoluţiei din decembrie

SERGIU NICOLAESCU PROMITE "OGLINDA ll". PREMIERA - PESTE 50 DE ANI