Publicat: 15 Iulie, 2019 - 00:00
Care erau subiectele zilei în urmă cu un sfert de secol, în 1994?
Libertatea din 15 iulie 1994

BUCUREŞTENII AU FĂCUT O PRIMIRE TRIUMFALĂ TRICOLORILOR

A CINCEA ECHIPĂ DE FOTBAL A LUMII, ÎNTOARSĂ ACASĂ, A SCOS IN STRADĂ O JUMĂTATE DE MILION DE OAMENI

ZVONURILE CONTRADICTORII PRIVIND SOSIREA AERONAVEI AU FĂCUT CA LA OTOPENI SĂ NU FIE MAI MULT DE 100.000 DE OAMENI

PE ÎNTREGUL TRASEU DE LA OTOPENI PÂNĂ ÎN PIAŢA VICTORIEI, MII DE OAMENI LE-AU READUS AMINTE TRICOLORILOR, ÎNCĂ AFECTAŢI DUPĂ MECIUL CU SUEDIA, CĂ SUNT UNA DIN CELE MAI BUNE 5 ECHIPE ALE LUMII
AUTOCARUL Şl CELE 6 MAŞINI DECAPOTABILE, OFERITE DE LIBERTATEA ŞI LUCKY STRIKE, IN CARE SE GĂSEAU FETELE DIN LOTUL NATIONAL DE PROTOCOL, ESCORTATE DE MOTOCICLETELE POLITIEI, AU FĂCUT TURUL DE ONOARE PÂNĂ ÎN PIAŢA VICTORIEI, POPOSIND ÎN CELE DIN URMĂ LA SEDIUL F.R.F.    

BUCURESTENII NU AU FOST PREA DARNICI CU FLORILE, DAR NU S-AU ZGÂRCIT LA APLAUZE

Îndemnul: "Daţi un leu pentru Ateneu" nu mai face faţa inflaţiei

PENTRU TERMINAREA LUCRĂRILOR LA ATENEU ESTE NEVOIE DE 10 MILIARDE DE LEI!

Acum un secol, îndemnul: "Daţi un leu pentru Ateneu” s-a materializat într-o amplă subscripţie publică, pentru realizarea unei constricţii ce a devenit un simbol al Bucureştiului. Astăzi, datorită inflaţiei şi situaţiei dramatice a clădirii, loganul trebuie schimbat în: "Daţi un milion pentru Ateneu".

Monument istoric şi lăcaş de cultură de importanţă naţională, construit acum o sută de ani pe un teren aparţinând familiei Văcărescu, Ateneul Român a avut de suferit, în timp, din cauza repetatelor cutremure care i-au afectat grav structura de rezistenţă. Pentru preîntâmpinarea degradării acestui valoros edificiu ce aparţine istoriei României moderne, Filarmonica "George Enescu", cu sprijinul Ministerului Culturii şi al unor sponsori a angajat ample lucrări de consolidare a acestuia încă din anul 1991. Calculul estimativ al lucrărilbr era de 513 milioane de lei la nivelul preţurilor de atunci.

În ce ritm au mers lucrările? Care sunt resursele de finanţare? Ce şanse există pentru finalizarea restaurării clădirii care trebuie să găzduiască Festivalul internaţional "George Enescu" în 1995?

Ieri, la "Ceaiul de la ora 5",

invitat Octavian Andronic

UN TAUR TIMID

Ieri după-amiază, Marina Almăşan l-a avut invitat, la "Ceaiul de la ora 5", "băut" la discoteca "Vox Maris" de la Costineşti (patron-amfitrion gentil dl Nicuşor Năstase) pe gazetarul Octavian Andronic, directorul ziarului "Libertatea", alias caricaturistul Ando.

Cum s-a descurcat Ando în faţa ofensivei de întrebări, nu toate comode, ce i-au fost puse, în "ceai" - aflaţi în pag. a-III-a.


După strălucita propagandă făcută pentru țară
FOTBALIȘTII - CEI MAI BUNI AMBASADORI AI ROMÂNIEI