Publicat: 15 Martie, 2019 - 00:00
Care erau subiectele zilei în urmă cu un sfert de secol, în 1994?
DE LA O ZI LA ALTA
 
În lipsă de altceva, primul-ministru ne umple traista cu promisiuni
 
LA SFÂRŞITUL LUI '94 VOM TRĂI MAI BINE CU ZECE LA SUTĂ
Acest eveniment, demn de cartea recordurilor, va fi înregistrat în a doua parte a anului şi este condiţionat de creşterea continuă a producţiei industriale. 
 
ESTE VORBA DESPRE PRODUCŢIA CARE SE VINDE ŞI NU DESPRE CEA DE PE STOC!
Dincolo de Prut au reînceput luptele
 
BANDELE RIVALE DE MAFIOŢI ÎŞI DISPUTĂ ORAŞUL TIGHINA
 
Într-un local din centrul Tighinei a izbucnit ieri noapte un sângeros conflict între două grupări rivale de traficanţi care îşi dispută supremaţia în oraş.
 
În urma confruntărilor s-au înregistrat şapte morţi şi doi răniţi grav, Poliţia din Tighina afirmă că un mare număr de arme de foc sunt deţinute ilegal de locuitorii din zonă, autorităţile nistrene împiedicând recuperarea acestora de către poliţiştii moldoveni.
 

Ieri, în avionul cu care se întorcea din vizita efectuată în COREEA DE SUD şi CHINA, preşedintele lliescu a declarat:

 

"CINE SE ÎNDOIEŞTE DE UTILITATEA ACESTEI VIZITE, NU ESTE OM CU SCAUN LA CAP!"

 
Aseară, a revenit în ţară delegaţia (de peste 100 de persoane) condusă de preşedintele Iliescu, care timp de o săptămână a efectuat o vizită oficială în LITUANIA, COREEA DE SUD şi CHINA. Printre invitaţii preşedintelui s-au numărat - alături de oficialii Teodor Meleşcanu, ministru de externe, Cristian Ionescu, ministrul comerţului, consilierii prezidenţiali Traian Chebeleu şi Marius Guran - preşedintele Academiei Române, Virgil Constantinescu, parlamentarii Nicolae Manolescu (PAC), Iulian Nistor (PDSR) şi Teodor Ardeleanu (PUNR), Marian Sârbu, secretar al CNSLR-FRĂŢIA, precum şi un important eşalon de manageri din economia de stat şi patroni din cea privată. Contactele la nivel înalt - cu preşedinţii Lituaniei şi Coreei de Sud şi cu autorităţile regiunii speciale Guandeng din China - au fost dublate de un mare număr de întrevederi, vizite şi discuţii la concerne şi întreprinderi economice din cele trei ţări, cu care urmează să se înceapă sau să se consolideze relaţii bilaterale.
 
Ieri seară, după o escală de alimentare pe aeroportul din Abu Dhabi, unde preşedintele Iliescu s-a întreţinut cu ministrul protocolului din acest emirat, aeronava "Transilvania" a companiei TAROM, a aterizat pe Aeroportul Otopeni. Înaintea aterizării, într-o conferinţă de presă ad-hoc, la 10.000 m înălţime, întrebat despre natura speculaţiilor pe marginea vizitei şi a componenţei delegaţiei, preşedintele a declarat: "Cine se îndoieşte de utilitatea acestei vizite nu este om cu scaun la cap!"
 
Octavian ANDRONIC
 
În cinstea Zilei Mondiale a Consumatorului:
SALAMUL DIN VITRINĂ A ÎNLOCUIT SALAMUL CU SOIA