Publicat: 16 Aprilie, 2018 - 00:00
Care erau subiectele zilei în urmă cu un sfert de secol, în 1993?

DE LA O ZI LA ALTA
VA FI PRIMIT DL. ILIESCU SEPARAT LA CASA ALBĂ?
CONFORM UNEI DECLARAŢII — NEOFICIALE — FĂCUTE DE AMBASADORUL AMERICAN LA BUCUREŞTI, JOHN R. DAVIS, PREŞEDINTELE CLINTON ÎL VA PRIMI LA CASA ALBĂ PE DL. ILIESCU.

DEŞI NU A PRONUNŢAT TERMENUL „SEPARAT", DL. AMBASADOR A LĂSAT SĂ SE ÎNŢELEAGĂ CĂ N-AR FI VORBA DESPRE PRIMIREA „ÎN GRUP A CELOR 12 ŞEFI DE STAT SI DE GUVERN CE VOR FI PREZENŢI LA INAUGURAREA MEMORIALULUI HOLOCAUSTULUI.
Însoţit de ambasadorul american Davis şi de ambasadorul român Munteanu, dl. Iliescu va vizita mai multe oraşe americane unde se va întîlni cu oameni de afaceri.
DELEGAŢIA ROMÂNĂ VA PĂRĂSI BUCUREŞTIUL LUNI, ÎN A DOUA ZI DE PAŞTE ORTODOX. 

Bulgarii ne acuză şi ei de violarea embargoului!
GUVERNUL ROMÂN DEZMINTE CATEGORIC, ARĂTÎND CĂ ÎMPINGĂTORUL „FILIAŞI“ A ÎMPINS 6 BARJE CU ŢIŢEI PÎNĂ LA VIDIN, PENTRU UN ÎNTREPRINZĂTOR BULGAR.

«DRUMUL KENTULUI» - ÎN COMENTARII
Primim la redacţie:

Domnului redactor şef OCTAVIAN ANDRONIC

În legătură cu aspectele relatate în caseta „OK cu autograf" sub semnătura d-lui Cornel Dinu, publicată pe prima pagină a ziarului dvs. din 10/11 aprilie 1993, cu referire la Garda financiară, facem următoarele precizări:
Activitatea comercială ilicită a numiţilor Ellie Nassar şi Lily Kent nu a avut şi nu are nici o legătură cu „capii" Gărzii financiare, asemenea aprecieri calomnioase fiind făcute în mod evident în scopul discreditării conducerii Gărzii financiare şi chiar a instituţiei în ansamblu.
Dacă autorul casetei consideră că deţine informaţii reale privind o asemenea implicare, vă rugăm ca acestea să fie date publicităţii.
Oricum, apreciem că ar fi fost necesar ca, înainte de publicare, autorul sau redacţia să se fi convins de veridicitatea unor asemenea informaţii, pentru aceasta, conducerea Gărzii financiare manifestîndu-şi, ca şi în alte situaţii, deplina disponibilitate.
Asemenea atacuri nejustificate nu ne vor împiedica să acţionăm în continare cu fermitate şi intransigenţă pentru depistarea şi sancţionarea faptelor ilicite care cad in competenţa instituţiei noastre.
Considerăm că asemenea "ştiri", care intr-adevăr ar putea servi scopului comercial al ziarului, nu trebuie să caracterizeze activitatea redacţională a publicaţiei dvs., care beneficiază de serviciile unor profesionişti ai genului.
În cazul în care autorul casetei este fostul fotbalist şi ofiţer superior din Ministerul de Interne Cornel Dinu, ne permitem să-i recomandăm orientarea eforturilor şi imaginaţiei în alte domenii decît cele de dezinformare a opiniei publice.
Cu rugămintea de a publica prezenta replică în ziarul dvs., tot pe prima pagină, vă rugăm din nou dom-nule redactor şef să manifestaţi obiectivitate la publicarea unor materiale privind activitatea şi personajul Gărzii financiare, astfel încît cititorii să fie informaţi corect şi numai cu date reale:
Cu stimă,
Comisar general, Gheorghe FLORICĂ
În ofensivă contra corupţiei... O CONSTATARE STUPEFIANTA: LA ORA ACEASTA; ÎN PENITENCIARE SE AFLĂ DOAR 240 DE PERSOANE CONDAMNATE PENTRU ACTE DE CORUPŢIE!
Restul sînt în libertate!
AFACEREA „SUVEICA"
Un "furnizor" al Armatei a ajuns în arestul Poliţiei.
Asta după o escrocherie de 740 de milioane pe seama Oştirii şi alta de vreo 500 de milioane pe seama Agriculturii naţionale. Dacă Armata şi-a acoperit paguba, „lucrătorii ogoarelor" suspină după bani.
"Parola" escrocului —- cu care se deschideau uşi şi „buzunarele" bugetului ţării : MOTORINA,
"Privaţii" ademeniţi de acest cuvînt miraculos s-au dovedit vigilenţi. În schimb, cu banii statului se poate plăti orice! INCLUSIV ESCROCII. Să fie funcţionarul de stat un biet naiv, sau... ?

Relatări în pag. a V-a 

Libertatea din 16 aprilie 1993