Publicat: 17 Februarie, 2019 - 00:00
Share
Care erau subiectele zilei în urmă cu un sfert de secol, în 1994?

DE LA O ZI LA ALTA

OFENSIVA SINDICALĂ IA AMPLOARE

În timp ce CNSLR - "Frăţia" a negociat ieri cu preşedintele Iliescu, ALFA şi BNS au "asaltat" Executivul. Revendicările ultimelor două organizaţii sindicale sunt ferme:
Un salariu minim pe economie de 80 de dolari şi un salariu mediu de 120 de dolari, la cursul zilei

"Dolarizarea salarială“ nu este singura cerinţă formulaţă ieri la Guvern de o parte a reprezentanţilor clasei muncitoare. S-a cerut Puterii şi o poziţie fermă şi promptă faţă de acţiunile "rebelului" Miron Cosma, care de câteva zile "ridică masele“ prin părţile Tg. Jiului, activitatea sa revoluţionară de asaltare a Prefecturii lăsându-se ieri cu rănirea unor poliţişti.

Până una-alta, "prinţul negru“ e aşteptat azi sau mâine la Bucureşti. O veni singur sau însoţit de ortaci puşi pe "fapte mari"?

Ultima lozincă a Moscovei:

OCCIDENTUL TREBUIE SĂ RESPECTE RANGUL INTERNAŢIONAL AL RUSIEI, ADICĂ STATUTUL EI DE MARE PUTERE

Să dea Domnul să ne înşelăm, dar după schimbarea de ton de la Răsărit, tare ne e teamă că vin zile grele pentru Europa. De est, evident.

ROMÂNOFOBIA CONTINUĂ LA CHIŞINĂU!

Supărat tare pe Bucureşti, premierul Republicii Moldova, dl Andrei Sangheli, ne atenţionează că o dată pentru totdeauna
trebuie să înţelegem că MOLDOVA este un stat suveran.

Acuzând "duplicitatea“ oamenilor politici români şi presa din România, care susţin că Moldova este o parte a României, dl Sangheli ne ameninţă cu referendumul din martie.

Dinspre Răsărit - vă spuneam - doar ger şi crivăţ

Corespondenţă din STUTTGART de la OCTAVlAN ANDRONIC

Openul EUROCARD sfidează recesiunea

"Marele Blond" Becker forţează reintrarea în elită

Comentariile de ieri ale televiziunii germane, referitoare la turneul EUROCARD OPEN - ediţia a 5-a, au insistat aproape obsesiv asupra opulenţei acestei manifestări, asupra milioanelor de mărci pe care le vehiculează, ca a-facere, milioane cheltuite de firmele şi spectatorii de aici, din Stuttgart, aproape cu ostentaţie, într-un moment în care recesiunea economică este departe de a-şi fi epuizat "resursele“. Canalele TV au insistat îndelung asupra lojelor (în număr de vreo 250!) achiziţionate la preţuri variind între 15 000 şi 18 000 mărci, asupra bijuteriilor doamnelor care le ocupă, asupra meniurilor de extrem rafinament din restaurantul VIP - adevărate orgii de fructe de mare, peşte de toate soiurile, fructe exotice şi preparate-surpriză, asupra galeriilor comerciale cu produse de lux ce împânzesc Schleyer Halle, asupra valului de Mercedes, BMW şi Porsche ce a împânzit parcările. Era, în comentariul reporterului, un soi de reproş, adresat nu se ştie cui... Poate, cumva inconştient, lui Ţiriac, intervievat cu deferenţa şi cu respectul pe care nemţii ştiu să-l poarte celor care se pricep să facă bani, chiar dacă aceştia nu le inspiră prea multă dragoste, mai ales atunci când sunt străini... Ziua de ieri a fost aşteptată cu un interes puţin obişnuit,

(Continuare în pag. a VII-a)