21 mai 2022

Remember 17 iunie 1991 – Presa acum 30 de ani

Distribuie pe rețelele tale sociale:
Care erau subiectele zilei în urmă cu trei decenii, în 1991

O.K.?

Ani în şir, zilnic, aflam vesti — pe calea undelor – de Ia Moscova prin intermediul lui Al Stark. Acum, tot zilnic, tot Ia radio, tot prin Stark, ţinem legătura cu Parisul!

Ziarul Libertatea din 17 iunie 1991, pag. 1-a ▼ Click pe imagine pentru mărire

GURA LUMII

(INFORMAŢII PENTRU CARE NU BAGAM MINA IN FOC)

DIANA ŞI FESENEUL…

Operind o investigare în viaţa interlopă a Bucureştilor, d-na Aurelia Boriga dezvăluie în Flacăra nr. 23, o insolită conecţiune între mitingurile opoziţiei şi bordelurile metropolei. Iată, de pildă, destinul Dianei în vîrstă de 21 de ani cu o fetiţă de doi ani în creşterea părinţilor. Aceştia din urmă, ţineau în timpul campaniei electorale cu FSN-ul! Diana frecventa mitingurile opoziţiei (citeşte „Piaţa Universităţii”); „Feseniştii” au dat-o pe usă afară.
Biata Dlana a început prin a vinde ziarele opoziţiei şi a sfirşit prin a cădea pe mîna… proxeneţilor. Cumplită evoluţie politică!    Din ghearele celor care o sechestraseră, Diana a reuşit să fugă; abia în ianuarie 1991 fără bani, fără haine, fără acte. Ce să facă, biata fată? Dezamăgită de „opoziţie”, s-a întors, la FSN, adică la babaci. Aceştia o primesc înapoi. In februarie tînăra începe să lucreze. Tot în branşă, tot pe lingă „opoziţie”, la un „bar particular”, cum se exprimă eufemistic, autoarea. Cum are şi talente încă nedezvăluite, urma să plece cu o trupă de balet în Turcia cu o diurnă de 40 de dolari. Dar paşaportul era la o colegă: iar buletinul Ia redacţia „Caţavencu”, unde mai avea o datorie de 4000 de lei…

Trebuie să recunoaşteţi, numai „Caţavencu” mai lipsea în toată povestea asta cu proxeneţi şi antifeseniştl!

AMBIDEXTRU

Ziarul Libertatea din 17 iunie 1991, pag. a 2-a ▼ Click pe imagine pentru mărire

Ziarul Libertatea din 17 iunie 1991, pag. a 3-a ▼ Click pe imagine pentru mărire

Ziarul Libertatea din 17 iunie 1991, pag. a 4-a ▼ Click pe imagine pentru mărire