Publicat: 17 Iunie, 2018 - 00:00
Care erau subiectele zilei în urmă cu un sfert de secol, în 1993?

DE LA O ZI LA ALTA
Astăzi, la Costineşti, încep lucrările Simpozionului Internaţional organizat de Departamentul Informaţiilor Publice al Guvernului, împreună cu asociaţiile profesionale ale ziariştilor şi cu sprijinul Biroului de turism pentru tineret, simpozionul va reuni, timp de trei zile, un mare număr de gazetari, oameni politici, oameni de afaceri, personalităţi ale vieţii politice.
ESTE CEA DE A DOUA EDIŢIE A MANIFESTĂRII ÎL VA AVEA CA "PATRON" PE PREMIERUL VĂCĂROIU, CARE VA PARTICIPA LA LUCRĂRILE REUNIUNII ÎMPREUNĂ CU O BUNĂ PARTE A STAFF-ULUI SĂU
HAZUL SIMPOZIONULUI LE DĂ FAPTUL CĂ ESTE... SUPUS SANCŢIUNILOR TRUSTULUI CÂRCIOG, AI CĂRUI MEMBRI DE VAZĂ S-AU SUPARAT PE "SATUL" MASS-MEDIA! 
"Boicotarea" acţiunii de către băieţii d-lui Cârciog ("Evenimentul zilei", "Expres", "Expres Magazin") îşi găseşte explicaţia în temerile acestora de a nu intra în "colimatorul" dezbaterilor, în urma falsurilor şi scandalurilor declanşate în ultima vreme (Violul din Herăstrău, Crosul de 1 iunie, "Afacerea Florică", apartamentul tranzacţionat de dl. Cristoiu), al căror impact cu deontologia profesională a fost destul de dur. Absenţa d-lui Cârciog de la secţiunea destinată "Presei şi afacerilor" se datorează şi ea întrebărilor incomode ce i s-ar fi putut pune în legătură cu "Afacerea Athenee Palace" sau cu suspecta adjudecare de către firma sa, "Expresiv", a unei mari sume destinată popularizării TVA, acordată în schimbul "imunităţii" de către unii membri ai Guvernului...
Ultima oră: Asociaţia gazetărească aservită trustului EXPRES anunţă şi ea că se asociază boicotului.
MULTE PERSONALITĂŢI AFLATE PESTE HOTARE ŞI-AU MANIFESTAT DORINŢA DE A REVENI MAI ÎN GRABĂ PENTRU A SE PUTEA AFLA MĂCAR LA ULTIMA PARTE A DEZBATERILOR: ADRIAN NĂSTASE, VlOREL CATARAMĂ, TEODOR
MELEŞCANU...
Ziarul "LIBERTATEA" i-a fost acordată "moderaţia" temei "nr. 4" - "PRESA - SURSĂ ŞI PURTĂTOR DE IMAGINE" - de sâmbătă. În ziarul nostru de luni vom reveni cu relatări ample de la această importanţă manifestare.

Aflat pentru câteva zile în ţară...
ION ŢIRIAC A FĂCUT IERI OFICIILE DE GAZDĂ LA FESTIVITATEA LANSĂRII "ÎN AER" A PRIMULUI POST PRIVAT DE TELEVIZIUNE!
O asociere între R.T.I. şi MEDIA PRO, noul post - C 31 - colaborare cu CNN, ale cărui emisiuni le va relua câte 18 ore pe zi.

"VISUL" DLUI RAŢIU A FOST ÎMPLINIT DE ALŢII...

În timpul său "liber", marele nostru compatriot duce o intensă campanie în favoarea reacordării Clauzei către România. Aflat, de curând, la Washington, Ţiriac a avut întrevederi cu majoritatea şefilor de comisii din Senatul şi Congresul american. Totodată, Ţiriac a ratat - de puţin - o partidă amicală de tenis cu preşedintele Clinton, datorită unor împrejurări nefavorabile.

La Geneva, la reuniunea Confederaţiei Generale a Muncii...
PREŞEDINTELE ILIESCU A SALUTAT NAŞTEREA, ÎN ROMÂNIA, A UNEIA DINTRE CELE MAI MARI FEDERAŢII SINDICALE DIN EUROPA

Unii la Geneva, alţii la Palatul Victoria...
PREMIERUL VĂCĂROIU Şl MINISTRUL DAN MIRCEA POPESCU S-AU ÎNTÂLNIT CU LIDERI SINDICALI Al MINERILOR (ALŢII DECÂT COSMA, CARE E LA GENEVA)

A ÎNCEPUT CAMPANIA DE VARĂ A GREVELOR. "RECOLTA" SE ANUNŢĂ A FI BOGATĂ