Publicat: 17 Iunie, 2014 - 00:00
Care erau subiectele zilei în urmă cu două decenii, în 1994?
Libertatea din 17 iunie 1994

 

Azi-dimineaţă, la 7,30    

40 DE SUPORTERI AU DECOLAT SPRE LOS ANGELES CU TRICOLORUL LA TICHIE
La Campionatul Mondial au plecat nu numai oficiali cu diurnă şi foi de delegaţie. Mulţi bolnavi de fotbal cu dare de mână şi-au plătit drumul în America, pentru a fi în tribune la meciurile echipei noastre. Câţiva dintre aceştia au decolat în zori de la Otopeni cu o cursă "Delta". Şi ei vor contribui cu siguranţă la îmbunătăţirea imaginii României, dar cu bani din propriul buzunar. 

Grupul de patruzeci care s-a îmbarcat azi-dimineaţă la Aeroportul Otopeni va întări galeria Naţionalei la meciurile cu Columbia în Statele Unite, meciuri la care vor fi în tribune, după unele estimări, aproape 3 000 de români. Prevăzătoare, firma care a organizat deplasarea, "Nova Turism", a înarmat suporterii înainte de plecare cu toate cele necesare: geantă, pălărie şi tricou în culorile naţionale, insigne şi steguleţe, iar pe parcursul celor 13 ore ale călătoriei vor avea loc repetiţii pentru învăţarea imnului de la CM al echipei României. Toate accesoriile enumerate intră, bineînţeles, în preţul călătoriei, care se ridică la 2155 dolari pentru fiecare persoană.

Ioan MĂRGĂRIT

Deşi aparatele cad sau stau la sol, AVIAŢIA ROMÂNĂ NU E LA PĂMÂNT!

• Declară în exclusivitate pentru LIBERTATEAS dl general-maior Ion Stan, comandantul Aviaţiei Militare explicând şi de ce, pentru al doilea an consecutiv, nu mai are loc tradiţionalul miting aviatic • Deşi, astăzi chiar, este ZIUA AVIAŢIEI, moment de celebrare a zborului lui Aurel Vlaicu, din 17 iunie 1910 • "Primul aviator al ţării", g-ralul Stan este convins că românii au toate şansele să fie, în aviaţie, la mare... înălţime • Aviaţia militară naţională - gata oricând de luptă. Să sperăm că, totuşi, nu va fi cazul!

Aseară, la ora 22,15, Piaţa Victoriei fără învinşi şi învingători
 

PROTOCOLUL DE LA ORA 55

• Mitingul din Piaţa Victoriei ţinut sub control • Micile scântei au fost repede stinse • Sindicaliştii au respins imixtiunile forţelor politice • Obosiţi, demonstranţii vor acasă: începe Campionatul Mondial! • Jocul de-a negocierea a sleit ambele părţi • Guvernul Văcăroiu nu poate fi mişcat din stradă. Poate doar de la Cotroceni...
Şi a treia zi, mitingul a fost ţinut "în mână", atât de organizatori, cât şi de forţele de ordine.     

Minerii şi scutierii în jocul "de-a şoarecele şi pisica"
Terenul "minat" se afla ţintit sub supraveghere, ca de obicei, de directorul general al Poliţiei Capitalei, general maior Niculae Niţu. Parcă pentru a sublinia că nu este vorba de o simplă manifestaţie, în mijlocul muţimii s-au aflat aproape tot timpul ministrul de interne, domnul Doru Ioan Tărăcilă şi domnul general locotenent George Ioan Dănescu.

La ora 12, după o scurtă pauză de masă, la apelul liderilor sindicali, manifestanţii s-au regrupat şi au început să strige lozinci, cerând demisia premierului Văcăroiu. La 12,10, încercând să mai câştige un pas în apropierea Palatului Victoria, sindicaliştii, vizibil marcaţi de eşecul negocierilor din ziua precedentă, au fost gata să se încaiere cu forţele de ordine.

Georgiana CAPUERDE
Alexandra SĂRARU
Valentin GROS
(Continuare în pag. a V-a)

O.K. Cutremurul de miercuri dimineaţă, resimţit în zona Los Angeles, nu a afectat cu nimic hotelul în care era cazată echipa României şi nici stadionul Rose Bowl, unde vom juca mâine cu Columbia. Iată o dovadă clară că binecuvântarea primită în ajunul plecării de Naţionala noastră de la un sobor de preoţi, a început să-şi arate roadele.

"Libertatea" şi Pepsi-Cola prezintă:

SHOW-UL "CUPA MONDIALĂ" ÎN COMPLEXUL STUDENŢESC TEI
La terasa IzabeLL - acolo unde ziariştii sportivi se vor întrece în pronosticuri.

ECRANELE URIAŞE VOR FUNCŢIONA ÎNCEPÂND DIN SEARA ACEASTA DE LA 21,20. Formidabilă performanţă a echipelor tehnice din Complexul Studenţesc Tei face posibilă vizionarea în două puncte: terasa Izabell , cu o capacitate de cca. 1.000 locuri şi stadionul de fotbal cu o capacitate, în tribune, de cca. 2.000 de locuri. 

RATB anunţă prelungirea programului de funcţionare a liniei de tramvai 5 şi după orele 24. Vehiculele vor fi parcate în strada Barbu Văcărescu şi Staţia Verdi de unde vor pleca spre centru la orele 4. INTRAREA ESTE LIBERĂ.

Radio Contact va relata în direct evenimentele ce vor însoţi transmisiile de fotbal.

Cronicarii de fotbal rămaşi în ţară sunt aşteptaţi începând de la orele 20,30 la terasa Izabell pentru a participa la un concurs de pronosticuri dotat cu premii.


De astă seară, timp de o lună
TOT GLOBUL SE ÎNVÂRTE ÎN JURUL BALONULUI