Publicat: 17 Mai, 2019 - 00:00
Share
Care erau subiectele zilei în urmă cu un sfert de secol, în 1994?
Libertatea din 17 mai 1994

DE LA O ZI LA ALTA
Astăzi, la Lima...

ÎNTÂLNIRE VĂCĂROIU-FUJIMORI    

Aflat în vizită în America de Sud, premierul Văcăroiu se întâlneşte cu autoritarul preşedinte peruan exact în ziua în care organizaţia teroristă "Sendero Luminoso" îşi aniversează 14 ani de la naştere.     
SUNT POSIBILE FOCURI (NU NUMAI) DE ARTIFICII...

Ieri, la Varşovia

COMISIA PENTRU PROBLEME POLITICE A PARLAMENTULUI EUROPEAN A AMÂNAT DISCUTAREA RAPORTULUI KONIG-JANSSON
Grăbitul raportor austriac (avea nu se ştie ce treburi urgente la Viena) a declarat, înainte de a părăsi Varşovia, că în ceea ce priveşte România...

RĂMÂNE O LUNGĂ LISTĂ DE PROMISIUNI CARE N-AU FOST RESPECTATE.

"SUPRAVEGHEREA" CONTINUĂ    
Tot ieri, la Externe...

AU FOST ANIVERSAŢI 99 DE ANI DE LA APARIŢIA COLECŢIEI "BIBLIOTECA PENTRU TOŢI"

În actualele condiţii ale culturii, nu e sigur că apucă şi suta...

ULTIMA ORĂ PE GLOB

ÎN UNGARIA NU VA FI NICI O TENTATIVĂ DE PUCI 

• Poliţia veghează pentru liniştea scutinului doi

Căpitănia Generală a Poliţiei Naţionale din Budapesta consideră drept neserioasă şi fără nici o bază reală ştirea apărută în cotidianul belgian "Le soir", conform căreia în Ungaria s-ar pregăti o tentativă de puci pentru al doilea tur de scrutin al alegerilor, relatează corespondentul Rompres.

Invocând surse bine informate, cotidianul a anunţat că forţele belgiene de securitate, în cursul unei acţiuni în care au zădărnicit vânzarea a 30 kg de aur fals, respectiv cu prilejul unei percheziţii legate de acest eveniment, au găsit documente referitoare la cumpărarea unor arme. Conform acestor documente, armele ar fi fost cumpărate pentru a fi folosite într-o "tentativă de puci" proiectat a avea loc la 29 mai, la al doilea tur de scrutin al alegerilor din Ungaria. Deocamdată, cotidianul belgian nu a sprijinit cu nici un fel de dovezi concrete veridicitatea acestei ştiri. Poliţia ungară ia toate măsurile necesare, corespunzător planului de securitate, ca al doilea tur de scrutin să nu fie tulburat de nici un eveniment deosebit, informează agenţia ungară de presă M.T.I. Paza bună asigură... turul doi. În linişte.

De joi,

SE SCUMPEŞTE PÂINEA

• NOILE PRETURI SUNT MAI MARI CU 15-20% • ÎN PLUS, SE RESIMTE O CRIZA DE GRAU PANA LA NOUA RECOLTA

Vor intra în vigoare, de poimâine, noile preţuri la pâine. Negociate între Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei, Ministerul Comerţului şi Ministerul Finanţelor, ele sunt o consecinţă a creşterii costurilor la energie, combustibili, gaze naturale, apă, precum şi a majorării comisionului ROMCEREAL (datorită dobânzilor şi cheltuielilor de transport). Deci, de poimâine, vom mânca: pâine albă de 400 grame Ia 175 leii bucata; pâine albă de 500 grame, la 210 lei; pâine neagră de 600 grame - 150 lei; pâine neagră de 1 kg - 230 lei; pâine integrală de 400 grame - 135 Iei; pâine integrală de 1 kg - 360 lei şi, în fine, "Dâmboviţa", de 600 grame la 210 lei bucata.     

Ieri dl Al. Popescu, preşedintele Asociaţiei patronale de ramură ROMPAN ne-a declarat: "Faţă de necesarul de 150 000 tone grâu pentru luna mai s-au repartizat de la Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei doar 120 000 tone, minusul de 30 000 tone, coroborat cu faptul că grâul se află în doar câteva judeţe, putând duce la goluri în aprovizionarea cu pâine a oraşelor. ROMPAN face demersuri pentru obţinerea acestei diferenţe. Nu ştiu ce vor face până la noua recoltă; ne lipseşte grâul necesar pentru o lună. Dacă nu vor fi găsite metode pentru preluarea cantităţilor de grâu de la ţărani, va trebui să recurgem la alte surse".

Viorel CHIFU


Ieri, Parlamentul a stabilit dimensiunile "alaiului prezidenţial":
"TOŢI OAMENII PREŞEDINTELUI" - 180 ÎN CAP!

Tag-uri Nume: