Publicat: 18 August, 2018 - 00:00
Share
Care erau subiectele zilei în urmă cu un sfert de secol, în 1993?

DE LA O ZI LA ALTA

MECANIADA ŞI-A ATINS ŢELURILE!

A PRODUS UN DEZASTRU CEL PUŢIN LA FEL DE MARE CA MINERIADELE ŞI A PROPULSAT ÎN ATENŢIA GENERALĂ O NOUĂ CATEGORIE DE FĂCĂTORI DE "ORDINE": MECANICII DE TREN!

După 7 zile de grevă...
VICTORIE LA PUNCTE A GUVERNULUI
2-0 (1-0 cu minerii; 1-0 cu mecanicii)

ÎNCĂ O "VICTORIE" CA ASTA ŞI NU VOM MAI AVEA NICI CE ŞI NICI CU CE SĂRBĂTORI!
Premierul Văcăroiu: un Pyrrhus al tranziţiei

NU ATÂT DATORITĂ COMUNICATULUI GUVERNULUI (CEL MAI DUR DIN CÂTE S-AU DAT PÂNĂ ACUM), CÂT DATORITĂ DEZACORDULUI FĂŢIŞ AL CELORLALŢI SENECEFERIŞTI, GREVA MECANICILOR S-A "SPART" PRACTIC, ÎNCĂ DE ASEARĂ, CÂND ÎN 95 LA SUTĂ DINTRE DEPOURI S-A RELUAT ACTIVITATEA.
"FOCARE DE REZISTENŢĂ" S-AU ÎNREGISTRAT LA PLOIEŞTI, BRAŞOV ŞI TIMIŞOARA.

REPLICI: "Dacă dl lliescu ne promite 200.000 net, dăm drumul la trenuri" (Iaşi); "Ne
dăm seama de dezastrul care s-a creat din cauza noastră" (Tg. Mureş); "200 de mecanici au intrat deja în greva foamei" (Braşov); "Nu ne lăsăm intimidaţi! Cei de la Braşov şi Ciceu ne-au propus să ne dea arme!" (Adjud).
LIDERUL IOAN VLAD DE LA BRAŞOV ŞI-A LUAT MĂSURI DE PREVEDERE: EL A SPUS SĂ SE REIA LUCRUL, DAR NU-I POATE OBLIGA PE OAMENI! GREVA N-A FOST ORGANIZATĂ, EA A FOST O... EMANAŢIE A TUTUROR MECANICILOR.

MARILE MANEVRE: DUPĂ CE S-AU PREZENTAT LA GUVERN, PENTRU DISCUŢII, CEI DE LA C.N.S.L.R. "FRĂŢIA" ŞI BNS AU DAT COMUNICATE PRUDENTE, ACUZÂNDU-L PE PREMIER DE MANIPULARE!

Comunicatul Guvernului:
FERMITATE SAU ABUZ!
Având în vedere faptul că la ora la care a fost dat, greva era pe de-a dezamorsatelea, s-ar putea crede că termenii duri în care a fost formulat îl făceau superfluu.
FERMITATEA ASTA AR FI TREBUIT MANIFESTATA CEVA MAI DEVREME, IMEDIAT DUPĂ HOTĂRÂREA CURŢII SUPREME DE JUSTIŢIE ŞI NU DUPĂ 4 ZILE, CÂND N-A MAI AVUT DECÂT DARUL SĂ ÎNCINGĂ SPIRITELE, FĂRĂ A REZOLVA MARE LUCRU.

Oricum...
EMBARGOUL ÎMPOTRIVA... BULGARIEI A FOST MAI EFICIENT DECÂT CEL ÎMPOTRIVA SERBIEI!
Fără vedete şi observatori ONU! Doar cu mecanici îngrijoraţi, mai mult decât de lefuri, de "imaginea" lor!
GREVA S-A ÎNCHEIAT! TRĂIASCĂ GREVA!
CINE URMEAZĂ?

Ultima oră

SE CIRCULĂ NORMAL PE TOATE MAGISTRALELE FEROVIARE

Ministrul transporturilor, dl PAUL TEODORU, ne-a‘ precizat, azi dimineaţă, la ora 9: "Greva a încetat în toate depourile din ţară. În acest moment nu se mai află în greva foamei nici un mecanic de locomotivă. S-au semnalat azi noapte, la Braşov şi Iaşi încercări de blocare a ieşirii din depou a locomotivelor. Totuşi, până la această oră nu s-a luat măsura desfacerii contractului de muncă în nici un caz.
A fost o grevă fără învinşi şi fără învingători. Doar cu uriaşe pagube pentru ţară".

Cuplul sindical Miron Cozma - Ioan Vlad, o ştafetă originală:
O NENOROCIRE NU VINE NICIODATĂ SINGURĂ!