Publicat: 18 Mai, 2019 - 00:00
Care erau subiectele zilei în urmă cu un sfert de secol, în 1994?
Libertatea din 18 mai 1994

DE LA O ZI LA ALTA

Într-un lamentabil interviu radiofonic, azi dimineaţă, şeful Departamentului industriei alimentare, Constantin Ignat a încercat să ne convingă că:
ROMÂNII VOR SĂ MĂNÂNCE PÂINE SCUMPĂ!
Demnitarul a anunţat că până la noua recoltă de grâu nu vor interveni alte scumpiri. Dar până atunci nu mai e decât o lună!

O nouă tragedie în aviaţia militară
Căpitanul Daniel Drăgan şi-a pierdut viaţa prăbuşindu-se cu un MIG-21 lângă Timişoara, în timpul unui exerciţiu.

Seria neagră de accidente aviatice continuă fără concluzii transparente din partea numeroaselor comisii înfiinţate după fiecare catastrofă.
 

Astă-seară regal fotbalistic:

Finala Ligii Campionilor: Milan- Barcelona. Meciul este televizat, în direct, de la ora 21.15

Primarul BÂZOI lansează o bombă fumigenă

"CAMPANIA“ DE DISCREDITARE A SA DIN "LIBERTATEA" AR FI COSTAT UN MILION!
• Din rândul celor care ar fi suportat costul "reclamei" domnia sa exclude  

Prefectura (că e prea săracă) şi pe primarul Halaicu (că e prea zgârcit!)
O AFIRMAŢIE IRESPONSABILĂ CARE S-AR PUTEA SĂ-L COSTE CA LA CARITAS

DE VREO 8 ORI! Redacţia îşi rezervă dreptul de a sesiza justiţia pentru delict de calomnie
Primarul Nicolae Bâzoi a acuzat "LIBERTATEA" că a primit un milion de lei pentru a-l discredita. Timp de o jumătate de oră, în debutul conferinţei de presă, organizate ieri la Primăria sectorului 5, primarul Bâzoi a criticat, în termenii cei mai duri, iniţiativa "LIBERTĂŢII“ de a publica, vineri, 13 mai, un grupaj foto, conţinând imagini surprinse din chiar sectorul pe care domnia sa îl conduce. Imagini, este adevărat, nu tocmai onorabile pentru... imaginea sa de prim gospodar al sectorului. Deşi a recunoscut "paternitatea" asupra teritoriilor imortalizate pe peliculă de aparatul de fotografiat, dl Bâzoi a declarat că publicarea imaginilor nu se putea face decât în urma unei comenzi speciale venite din partea unor binevoitori care ar fi plătit ziarului nostru circa un milion de lei (reprezentând preţul publicitar al spaţiului acordat materialului).    

Întrebat în ce temei îşi formulează public această gravă acuză şi cine sunt, după informaţiile domniei sale, "mituitorii“ ziarului "Libertatea", primarul Bâzoi a preferat să fie discret. Mai mult decât atât, ne-a precizat că cei doi "buni prieteni" ai săi, interesaţi în a-l dărâma din funcţie - Prefectura şi Primăria Capitalei - nu aveau cum să o facă, întrucât, "Prefectura este săracă, iar Halaicu este zgârcit."

Eugenia POPESCU 

Corespondenţă din America Latină de la Ioan Mărgărit

Ce caută premierul Văcăroiu în America de Sud?

Cehia şi Iugoslavia au preluat afacerile României din Peru
Delegaţia română a sosit la Lima într-o perioadă de relativă stabilitate. Chiar dacă în nopţile precedente au explodat bombe în cartierele rezidenţiale ale oraşului - Miraflores şi Linca - populaţia şi autorităţile nu par impresionate. Actualităţile TV şi presa scrisă de ieri erau preocupate de demonstraţiile de stradă provocate de hotărârea Tribunalului Suprem de a desfiinţa un joc asemănător Caritasului, numit "Clae“. Alt subiect de prima pagină l-a constituit vânzarea de către statul peruan a 80 procente din compania naţională de telecomunicaţii către societatea "Telefonica" din Spania, care a plătit cash 2,06 miliarde dolari şi s-a angajat la investiţii de încă cinci miliarde în următorii doi ani. Această afacere se înscrie în politica de privatizare totală lansată de preşedintele Alberto Fujimori, după 1990, când a venit la putere. Din declaraţiile preşedintelui făcute ieri, într-o conferinţă de presă, după întâlnirea cu premierul Văcăroiu,
(Continuare în pag. a ll-a)


Necazurile noastre sunt fără sfârşit:
DE TRI ZILE NE LUPTĂM CU GENERALUL VARĂ


Tag-uri Nume: