Publicat: 18 Martie, 2019 - 00:00
Share
Care erau subiectele zilei în urmă cu un sfert de secol, în 1994?
10-remember.gif [fid:52267]

DE LA O ZI LA ALTA

Controlorul şef al "vânătorilor de spioni"...
 
DENUNŢĂ SINDROMUL SPIONITEI ACUTE!
 
"CEI CU MUSCA PE CĂCIULĂ ÎNSĂ TREBUIE SĂ SE TEAMĂ!" - A CLAMAT IERI, CU APLOMB, DL SENATOR VASILE VĂCARU.
 
"VALURILE" FĂCUTE DE CAZUL PANCEA NU SE VOR LINIŞTI UŞOR. MAI ALES CĂ SEZONUL "SCHIMBĂRILOR LA VÂRF" DlN INSTITUŢIILE SPECIALIZATE PARE SĂ FIE DOAR LA ÎNCEPUT...
 
"Moştenirea" Aurel Dragoş Munteanu ne creează probleme la New York
 
Litigiul între misiunea română şi administraţia locala în legătură cu impozitele datorate pentru cazările ilegale
(CONTRA COST) A ATINS UN MOMENT CRITIC: SUNT ÎN JOC CÂTEVA MILIOANE DE DOLARI
Problema, lăsată nerezolvată de fostul ambasador la ONU, îi dă dureri de cap celui actual...
Negocierile dintre PDSR şi PAC au demarat la Palatul Elisabeta. Ieri, Ia discuţii fiecare partid a trimis ce-a avut:
PDSR-UN MAIOR, PAC-UN ŢĂRAN!
"Noi nu putem hotărî nimic în numele Convenţiei" - a afirmat dl Nicolae Ţăran.
 
 
MINISTRUL CIVIL AL APĂRĂRII A SEMNAT IERI PRIMUL ACORD MILITAR: CEL CU UCRAINA.
 
Alertă parlamentară!
 
DUPĂ ANUMITE SURSE INTERNE, UN STIMABIL DOMN SENATOR S-A DEDAT LA UN PROFITABIL TRAFIC DE BURSE STUDENŢEŞTI SUB PRETEXTUL SPRIJINIRII ANUMITOR CATEGORII ETNICE...
 
Corespondenţă de la Moscova
 
Întâlnirea Vladimir Jirinovski-Richard Nixon!
 
• Este posibilă o lovitură de stat militară în Rusia - potrivit afirmaţiilor liderului P.L.D. • Preşedintele SUA nu trebuie să se teamă de mine, dar nici să mă ignore - a mai declarat Jirinovski
 
Nu departe de citadela Kremlinului pe Rîbnîipereulok nr. 1 se află sediul Partidului Liberal Democrat. Altfel spus - fieful liderului rus Vladimir Jirinovski. O vizită chiar şi în interes jurnalistic ar părea o aventură, dată fiind faimapreşedintelui liberal-democrat. Dar dacă motivul este furnizat de întâlnirea de acum două zile dintre Jirinovski şi ex-preşedintele SUA, Richard Nixon aparenţa aventurii devine realitate. Căci nici un pericol nu pândeşte pe nimeni (inclusiv pe un jurnalist român) la sediul din Rîbnîipereulok nr. 1.
 
Spre mirarea noastră mass media moscovită de ieri nu a relatat absolut nimic despre întâlnirea sus-amintită. Iată însă în exclusivitate pentru "Libertatea", ce s-a discutat acolo. 
 
• Richard Nixon a arătat că încă de multă vreme intenţiona să-l întâlnească pe Jirinovski şi, după după întoarcerea în SUA,  va avea o scurtă întâlnire, informală cu preşedintele Clinton, la cererea acestuia din urmă • Preşedintele PLD a declarat că doreşte să-l întâlnească pe Bill Clinton accentuând: "Am trimis un mesaj prin fostul preşedinte Nixon. Am scris preşedintelui Clinton că nu trebuie să se teamă de mine. Dar nici să mă ignore. Este necesar să avem întâlniri şi discuţii deschise" • Dl Jirinovski l-a atenţionat pe oaspetele american că "este posibilă o lovitură militară de stat în următoarele două săptămâni în timpul sejurului preşedintelui Boris Elţîn la Soci. (...) Momentul poate fi comparat cu lovitura de stat din august 1991. Atunci Gorbaciov a plecat la FOROS, acum Elţîn e la Soci... Noi ştim planurile lor pentru o nouă lovitură de stat care are drept scop să distrugă Duma şi să restabilească dictatura în Rusia."
 
Iulia TALVESCU
 
În Brezoianu...
In memoriam - Stelian Popescu, patronul "UNIVERSULUI"
 
Ieri, în jurul orei prânzului, la Palatul "Universul" a avut loc un moment nu doar emoţionant - prin rememorarea trecutului - ci şi plin de semnificaţii pentru breasla ziariştilor. În prezenţa unui numeros public a fost dezvelită placa comemorativă ce poartă efigia fostului director al ziarului "Universul", STELIAN POPESCU. Deputatul Gabriel Ţepelea, fost colaborator permanent la această publicaţie, a evocat figura juristului, omului politic dar, mai ales, a publicistului Stelian Popescu, care a condus ziarul "Universul" între anii 1915-1945, "un ziar independent, de orientare naţională în sensul bun al cuvântului, un fel de Times; o publicaţie bine şi corect informată, cu mare audientă la cititor... Tot datorită lui s-a ridicat între anii 1928-1931 şi acest monument de arhitectură care este Palatul Universul" - a subliniat vorbitorul.
 
Printre cei prezenţi la ceremonie s-au aflat şi fiicele prestigiosului ziarist (care a murit în exil în Spania anului 1954), doamnele Lugojanu şi Brăiloiu. Onoarea dezvelirii plăcii comemorative a revenit viceprimarului Iulian Creţu. (A. G.)
 
Procesul Lambrino - Mihai I se întoarce la Bucureşti 
Prima înfăţişare în procesul dintre Mircea Grigore Lambrino şi Mihai I - mutat de la Bucureşti la Alexandria - a început joi, la Tribunalul judeţean Teleorman. Unul dintre avocaţii lui Mihai I, dl Eleodor Focşeneanu, a prezentat o cerere de recuzare a completului de judecată, pe motivul că la recenta lansare a cărţii "Carol al lI-lea" de către fundaţiile "Pro Patria" şi "Prinţul Paul pentru România" a participat şi ministrul justiţiei, dl Iosif G. Chiuzbaian. La rândul său, avocatul părţii adverse, dl. Mircea Stănculescu a considerat "penibilă politizarea cazului".
 
Completul de judecată a hotărât înaintarea dosarului la Curtea de Apel Bucureşti.
 
Primul semn de pace în Bosnia:
O.N.U. A TRIMIS LA SARAIEVO 105 MII DE PREZERVATIVE