Publicat: 19 Aprilie, 2019 - 00:00
Share
Care erau subiectele zilei în urmă cu un sfert de secol, în 1994?
Libertatea din 19 aprilie 1994

Sesizând, în fine, criza laptelui
GUVERNUL NE DĂ LAPTE PRAF! SAU "PRAFURI"?

În scandalul de la BRCE
Dna Pascariu precizează:
"SOŢUL MEU N-A FUGIT!"
Există un ghem de interese şi zone de umbră care pot fi desluşite doar de dl Pascariu, aflat timp de 4 ani în fruntea celei mai puternice bănci comerciale din România
Se fac multe speculaţii legate de faptul că dl Dan Pascariu, fostul preşedinte al BRCE, a plecat din ţară după o zi de la arestarea lui Bleher, patronul firmei Pan Cars, cercetat pentru presupusa mituire a doi funcţionari superiori ai Băncii Române de Comerţ Exterior.

Ieri am sunat-o la telefon pe dna Pascariu care ne-a declarat:
"Soţul meu n-a fugit din ţară, se află la St. Petersburg, unde participă la Adunarea generală anuală a Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare. Se reîntoarce peste câteva zile, staţi liniştiţi!

Soţul meu nu este detectiv particular să poată descoperi cât de corecţi sunt angajaţii BRCE", a adăugat dna Pascariu.

Dan Pascariu despre mecanismul corupţiei
"Dacă există funcţionari bancari corupţi aceasta se datorează, în principal, dorinţei de îmbogăţire, indiferent de mijloace. În condiţiile unei cereri de valută sau de credite cu mult peste ofertă, alocarea acestora nu se poate face numai pe baze de piaţă! Apar premisele corupţiei". (Declaraţie făcută ziarului LIBERTATEA, la 4 octombrie 1993).

Personaje cheie ale Forumului Crans-Montana declară în exclusivitate LIBERTĂŢII!
VIOREL HREBENCIUC, comisarul general al conferinţei

Bucureştiul în faţa unui examen

Pregătirile făcute pe parcursul ultimelor luni la Palatul Parlamentului au necesitat angrenarea a aproximativ 8.000 de oameni. Au lucrat aici 82 de societăţi comerciale. Aşa încât banii investiţi - 20 miliarde lei - se întorc de fapt tot în buzunarul oamenilor.

Graţie acestui efort comun, Bucureştiul - care se află în faţa unui examen dificil - va fi în centrul atenţiei internaţionale în această "săptămână de şoc". Întâlnirea Yasser Arafat - Shimon Peres, problemele balcanice care vor fi discutate aici reprezintă cel puţin două evenimente cu semnificaţie deosebită. Vom încerca prin organizarea acestui Forum Ia Bucureşti, să abordăm cuprinzător chestiuni de actualitate, să facem schimb de experienţă, să căutăm răspunsuri la problemele cu care ne confruntăm.  

JEAN-PAUL CARTERON, preşedintele Forumului
România - poziţie de echilibru

Dacă total va ieşi bine, am dori ca în România să organizăm anual câte o conferinţă internaţională pentru ţările din aceste zone: bazinul Mării Negre, Asia centrală, Europa centrală, sudul Mediteranei. România îşi poate fructifica poziţia de echilibru în această parte a lumii.

Din punct de vedere al pregătirii organizatorice a acestei conferinţe, sunt sigur că dv. aţi văzut câte s-au făcut în ultima săptămână. Chiar defecţiuni ca aceasta de azi (microfonul - n.r.) se vor reglementa până la debut. Bineînţeles, că e mai greu pentru România,care e la prima asemenea acţiune.