Publicat: 19 Mai, 2019 - 00:00
Share
Care erau subiectele zilei în urmă cu un sfert de secol, în 1994?
Libertatea din 19 mai 1994

Astăzi la Bruxelles, Negocieri G 24 - România Miza: 3 miliarde de dolari 

• Mircea Coşea şi Mugur Isărescu încearcă să-i convingă pe bancherii mondiali că "facem toţi banii"! 

Astăzi se desfăşoară la Bruxelles reuniunea Grupului celor 24 dedicată României, la care iau parte donatorii din G-24 în vederea finanţării externe a ţării noastre. Delegaţia română va fi condusă de dl Mircea Coşea, ministru de stat, preşedintele Consiliului pentru Coordonare, Strategie şi Reformă Economică şi va fi alcătuită din dl Mugur Isărescu, Guvernatorul Băncii Naţionale al României şi un grup de experţi. In cadrul întâlnirii, România va prezenta programul său de finanţare mă, evoluţiile înregistrate şi scopurile politice actuale în vederea îndeplinirii obiectivelor convenite prin acordul încheiat cu F.M.I. Întâlnirea are ca scop evaluarea asistentei acordate României de G-24 până în prezent, orientarea donatarilor spre domeniile care necesită, asistenţă externă, identificarea priorităţilor şi constituirea sa ca forum pentru discutarea corelării şi continuării programelor de asistenţă. După unda verde dată de acordarea creditelor însumând 725 mil. dolari de către F.M.I., se speră ca ţările din G-24 să-şi activizeze asistenţa pentru realizarea programului de politică externă a României pană la un nivel de 3 miliarde dolari. 

CĂLDURĂ MARE 

Ieri, Bucureştiul a fost parcă topit de căldura ce atinsese 38 °C la staţiile meteo. 
În centru, unde asfaltul şi betonul clădirilor se încinseseră, temperatura a fost de peste 40 de grade. 
Câţiva trecători au leşinat pe stradă, maşinile Salvării au brăzdat oraşul la chemările celor scurtcircuitaţi de dogoare. 
Iată pulsul oraşului înregistrat de reporterii ziarului în patru domenii legate strâns de această CĂLDURĂ MARE ce a lovit Capitala. 

MIGofobie... 

"Ministrul apărării naţionale a numit o comisie pentru cercetarea cauzelor producerii accidentului" - spune laconic, comunicatul Biroului de Presă al armatei. 
Dl Tinca este cel de al treilea ministru postdecembrist care numeşte astfel de comisii. Iar comisiei nu-i mai ştiu numărul decât, poate, orfanii şi văduvele piloţilor din aviaţia română care dă cel mai greu tribut de vieţi în vreme de pace. 
Sunt patru ani de când din cerul patriei cad MIG-urile, cad elicopterele, cad oameni şi iau fiinţă comisii despre ale căror concluzii nimeni nu află nimic. Numirea acestora a început să semene cu un soi de parastas a ceremonia de îngropare a adevărului. 
Un adevăr simplu, dar pe care nu-l rosteşte nimeni dintre cei care ar trebui să o facă: tehnică învechită, ore de zbor puţine, combustibil pe sponci. Un adevăr care ne costă, nu atât aparatele, pe care, oricum, cineva le va casa pe altarul unei dezarmări dictate de parteneri, cât lacrimile vărsate pe mormintele străjuite de o pală de elice. Capitol inexistent în Buget şi trecut cu vederea de regulamente. 

Octavian ANDRONIC

 

O dată cu închiderea sistemului CARITAS
A MURIT ÎNCĂ O SPERANŢĂ DE ÎMBOGĂŢIRE


Tag-uri Nume: