Publicat: 2 Martie, 2014 - 00:00
Share
Care erau subiectele zilei în urmă cu un sfert de secol, în 1994?

DE LA O ZI LA ALTA

S.O.S.! PRIMĂVARA!
SOARELE ŞI VREMEA FRUMOASA DIN ULTIMELE TREI ZILE AU - SCOS LA IVEALĂ ŞI O INCREDIBILA CANTITATE DE PRAF DIN GUNOAIELE NEMĂTURATE DE ASTĂ TOAMNĂ...

F.M.I.-ul E cu ochii PE NOI

DL. WATSON SE DECLARĂ MULŢUMIT!
EXPERTUL FINANCIAR CREDE CĂ POLITICA MONETARĂ E BUNĂ, CĂ CEA FISCALA A DUS IN ’93 LA UN NEAŞTEPTAT EXCEDENT BUGETAR ŞI CĂ RATA INFLAŢIEI A SCĂZUT DE LA 14% LA SUB 5%. IN GENERAL, S-A RESTABILIT ÎNCREDEREA IN MONEDA, IAR TENDINŢA DE APROPIERE A CELOR DOUĂ CURSURI VALUTARE E DĂTĂTOARE DE SPERANŢE.. .
Dacă şi cămătarul mondial e mulţumit, înseamnă că ne merge, într-adevăr, rău...

Alegerile din BASARABIA
ILAŞCU A INTRAT ÎN PARLAMENT!
Teoretic - prin cele 10 locuri pe care le-a obţinut singura formaţiune unionistă, Frontul Popular Creştin şi Democrat. Conduc detaşat omologii dlui Surdu din Partidul Democrat-Agrar. AGROCRAŢIA ŞI-A CONSOLIDAT POZIŢIILE!
Unul dintre partidele "pentagonalei" ne promite o surpriză de proporţii:
UN PROGRAM AMPLU ŞI COERENT DE STIMULARE A ETNICILOR GERMANI ŞI EVREI, EMIGRAŢI IN VREMEA LUI CEAUŞESCU, PENTRU CA ACEŞTIA SĂ SE ÎNTOARCĂ ÎN ŢARĂ!
Vom reveni cu amănunte.

Accident grav de aviaţie
În ziua de 1 martie a.c., la Aeroportul Militar "Mihai Kogălniceanu" s-a produs un accident grav de aviaţie, pe timpul unui zbor de antrenament, soldat cu decesul pilotului şi distrugerea aeronavei de luptă de tip MIG 29.
O comisie, numită de ministrul apărării naţionale, cercetează împrejurările şi cauzele în care s-a produs evenimentul de zbor.


 

GREVA GENERALO-PARŢIALO-JAPONEZĂ S-A ALES CU PARTEA EI DE abundenţă
Organizaţia Internaţională a Muncii critică Guvernul Român!

Prin Cartelul Alfa


Un nou proces pentru R.L.
SURSE DIN APROPIEREA EXECUTIVULUI CONCERNULUI PETROLIER "COASTAL" INFORMEAZĂ CA SE VA INTRODUCE IN JUSTIŢIE O ACŢIUNE ÎMPOTRIVA ZIARULUI „RO-MÂNIA LIBERA" PENTRU CALOMNIE !
Ziarul dlui Băcanu ar fi fosţ calificat drept o "fiţuică instigatoare", care vehiculează date false sau neverificate, motiv pentru care se vor solicita daune în valoare de mai multe milioane de dolari!

Ultima „bombă" a generalului Spiroiu

Obuzele n-au... instrucţiuni de folosire!

• Acestea ar trebui cumpărate separat, cu alţi dolari!

Dl ministru Spiroiu — învăţat, de-a lungul mandatului său, să arate cu degetul. Spre alte direcţii...
Informam, zilele trecute, că armata a cumpărat din Israel 11 000 de obuze pentru tancuri, în valoare de 14 milioane dolari, care au un mic defect: nu se prea potrivesc şi, uneori, fac ţevile să plesnească. Dar, asta nu este totul!
Cele 11000 de obuze, achiziţionate din Israel, au fost însoţite şi de TABELELE DE TRAGERE, documente obligatorii în care sunt descrise proprietăţile tehnico-tactice ale muniţiei. Surpriza constatată în ţară a fost de proporţii: tabelele de tragere livrate o dată cu muniţia erau ERONATE, sau pentru un cu totul alt sortiment de muniţie. Livrarea tabelelor necesare, ar fi fost posibilă, dar— în cadrul unui ALT CONTRACT, în care să figureze aceste documente pentru a căror livrare, partea română TREBUIA SĂ PLĂTEASCĂ, DIN NOU, alte mii de dolari.
În panică evidentă, imediat după apariţia ştirii în „Libertatea", Direcţia Tancuri şi Auto (ultimul loc de muncă al dlui Spiroiu), a comandat Institutului de Cercetări al Armatei din Clinceni întocmirea acestor tabele de tragere, pentru suma "modestă" de 7 milioane de lei! 
N.B. Ar fi regretabil, cum am mai spus, ca această informaţie să fie interpretată ca un "nou atac împotriva armatei". Este un atac împotriva incompetenţei păguboase a unor membri ai armatei şi împotriva "toleranţei" anumitor niveluri de comandă. Atât şi nimic mai mult! (LIBERPRESS).
 

Salariul minim pe economie:
"BABA" GUVERNULUI DA 58.000. "BABA" SINDICATELOR CERE 92.000!