Publicat: 21 Aprilie, 2018 - 00:00
Care erau subiectele zilei în urmă cu un sfert de secol, în 1993?

DE LA O ZI LA ALTA
"DRUMUL KENTULUI"
Astăzi de dimineaţă...
GARDA A LUAT CU ASALT DEPOZITELE DE ŢIGĂRl DE CONTRABANDĂ!

Sătulă de câte reproşuri i s-au făcut — unele pe drept, altele, pe mai puţin drept — Garda Financiară s-a hotărât, în ceasul al 12-lea, să apuce taurul contrabandei de coarne.
ZARVĂ MARE LA COMPLEXUL EXPOZIŢlONAL ŞI PRIN ALTE ZONE DE "TRADIŢIE"
Apropo : de ce, oare, legiuitorul n-a prevăzut şi obligativitatea declarării, de către societăţile comerciale, a adreselor depozitelor de marfă ? De ce nu se aplică sancţiunea confiscării mărfii existente în depozite nedeclarate sau nesemnalizate ca atare ?
ESTE ŞI O SUGESTIE PE ADRESA CELOR COMPETENŢI
LOVITURĂ DE TEATRU I CAZUL "CAPTURII NASSAR"!
SCOASE DIN DEPOZITELE ILICITE DIN CAZĂRMILE DE LA CLINCENI ŞI DIN PLEVNEI, PENTRU A FI VÂNDUTE LA LICITAŢIE, ŢIGĂRILE TRAFICANTULUI ELLIE NASSAR SUNT PE PUNCTUL DE A SE... VOLATILIZA !
Cum? Simplu: având preţ prohibitiv, la licitaţia din 14 aprilie nu s-a vândut o ţigară. Stocul rămas intact cu concursul (dezinteresat,!) al organizatorilor licitaţiei este acum reclamat de o persoană (de asemenea din Mafie) care pretinde că ţigările îi aparţin ei. Logic, justiţia, sesizată, va bloca orice altă operaţiune până la lămurirea litigiului.
DE CE N-O FI APĂRUT ACEST „PROPRIETAR” TIMP DE TREI LUNI, CAT ŢIGĂRILE AU STAT SIGILATE ÎN DEPOZITELE ARMATEI ? MISTER.

A FOST SCHIMBAT DIRECTORUL ROMTEHNICII!
Generalul URSU, directorul Regiei (Autonome !) ROMTEHNICA a fost schimbat din funcţie. Grămada de nereguli semnalate la această unitate pendinte de Ministerul Apărării Naţionale (depozitarea de ţigări de contrabandă, afaceri păguboase cu petrol, lame de ras, pateu de ficat, scorţişoară şi foi de dafin şi aşa mai departe) se soldează cu găsirea... ACARULUI URSU.
FACEM PARIU CĂ PE AICI SE VA ÎNCERCA A SE ÎNCHIDE DOSARUL „CĂMARUŢELOR“ DIN PLEVNEI ŞI CLINCENI?

POVESTEA "PEŞTIŞORULUI DE AUR"
Povestea e mai lungă. "Peştişorul" in chestiune are darul miraculos de a... albi banii maculaţi prin diverse afaceri nu prea curate. Unul dintre patronii fondatori ai "GOLDEN FISH"-ului este căutat de Interpol pentru nişte operaţiuni similare efectuate prin Cipru.
Până când vom reveni cu detalii, o informaţie: un kilogram de creveţi costă aici 70.000 lei.
Cui îi dă mâna... 

Libertatea din 21 aprilie 1993