Publicat: 21 Aprilie, 2014 - 00:00
Care erau subiectele zilei în urmă cu două decenii, în 1994?
Libertatea din 21 aprilie 1994

Snoblesse oblige!

1000 DE MELOMANI ŞI 3000 DE SNOBI AU FĂCUT, ASEARĂ, CA SALA PALATULUI SĂ FIE ZGUDUITĂ DE APLAUZE CUM N-A MAI FOST DE LA CONGRESELE P.C.R.!

MARELE PLACIDO DOMINGO NE-A OFERIT ŞI O LECŢIE
PRIN MUZICĂ, SUNTEM MAI MULT DECÂT EUROPENI!

«ALĂTURI DE EL, O TÂNĂRA STEA DE PRIMĂ MĂRIME A ARTEI NOASTRE LIRICE - ANGELA GHEORGHIU!>>
Marele interpret are "cârlig" la tinerele interprete românce: anul trecut în vară, a cântat la Hamburg alături de Leontina Văduva • De la preşedinte la... opincă (ţărănească-creştin democrată) n-a lipsit practic nimeni, din almanahul Gotha-ei postdecembriste • Un excepţional prilej monden de a se etala rochii noi, neveste vechi, amante de ultimă oră, zâmbete de 24 de carate şi un puternic iz de dolari • Din şmecheriile ARTEXIM: pentru a justifica "jumulirea" celor inscrişi din timp pentru bilete, au lansat zvonul că Preşedinţia le-a luat cu japca 1000 de bilete. În realitate au fost doar 80 • Preşedintele Iliescu şi premierul Văcăroiu au oferit coşuri cu flori, iar sala a primit bine gestul • A fost bătaie pe invitaţiile la recepţia de după spectacol de la Muzeul Enescu • Domingo a mai vrut să vină în România, acum 20 de ani, la invitaţia Iui Ohanesian, dar l-a împiedicat Bernstein • Finalul din "Văduva Veselă" a ilustrat izbutit starea de spirit a tranziţiei româneşti. În nemţeşte.

Un "sfert" de Premiu Nobel la Bucureşti

DUPĂ 6 ANI...

ALT ARAFAT ÎN ALTĂ ROMÂNIE!
VENIND DE LA MOSCOVA, YASSER ARAFAT S-AR PUTEA SĂ PLECE DE LA BUCUREŞTI LA CAIRO ÎMPREUNĂ CU SHIMON PERES, DACĂ DISCUŢIILE TRIPARTITE ASTĂZI DE LA COTROCENI VOR FI "CONSTRUCTIVE"
LIDERUL PALESTINIAN SE INTERESEAZĂ DE "PIEŢELE VIITORULUI"
Măsuri de "security" excepţionale l-au determinat, volens-nolens pe liderul OEP Yasser Arafat să întârzie mai mult decât şi-ar fi dorit la "o întâlnire cu foarte buni şi vechi prieteni". Prieteni care se numeau, ieri la prânz pe Aeroportul internaţional Otopeni, Adrian Năstase, preşedintele Camerei Deputaţilor, Teodor Meleşcanu, ministru de externe, şi acreditaţi diplomatici ai ţărilor arabe în Capitala noastră. Surse din anturajul preşedintelui OEP ne-au dezvăluit că preşedintele palestinian nu doreşte să evite presa română, ziarul nostru beneficiind chiar de promisiunea unei discuţii în exclusivitate. Fireşte, n-au lipsit şi întrebări indiscrete de genul "sub ce auspicii se va desfăşura întâlnirea cu ministrul de externe israelian Shimon Peres?" Preşedintele OEP a replicat: "Vom vedea, suntem doar la Bucureşti". Un oraş, am spune noi, pe care domnia sa l-a mai vizitat şi unde "mă simt deosebit de bine" conform aceloraşi informaţii provenite din suita sa oficială.

Iulia TÂLVESCU

Aseară, pe Ghencea

România - Bolivia 3-0

• Ilie Dumitrescu iar în mare formă!
• Suflul Americii stimulează valul "aripii tinere" din Iot
• Multe VIP-uri în tribună
• Antrenorul oaspeţilor: Jucătorii mei au dormit în ghete!
• Puiu lordănescu: Peste câteva zile o să fiu cel mai înjurat om din România

- amănunte despre meciul de fotbal al Naţionalei - în pag. a III-a

Astăzi, la ora 11, s-a inaugurat

Forumul CRANS-MONTANA de la Bucureşti

• Numărul participanţilor trec de 2000!

În sala centrală de conferinţe a Palatului Parlamentului a început, Ia ora 11, sesiunea inaugurală a Forumului Crans Montana. Sesiunea este prezidată de Jean-Paul Carteron, preşedintele Fundaţiei Forum, Ion Iliescu, preşedintele României şi Catherine Lalumiere, secretarul general al Consiliului Europei.

Aseară, organizatorii conferinţei erau pur şi simplu livizi. Pe ultima sută de metri, ţări care nu erau reprezentate îşi anunţau prezenţa, delegaţii anunţate precizau dublarea componenţilor lor... Cauza principală a acestui aflux de ultimă oră a reprezentat-o certitudinea dialogului palestiniano-israelian de la Bucureşti, dovada cea mai bună în acest sens fiind "apetitul" sporit pentru conferinţă, îndeosebi al unor ţări arabe. Numărul celor care şi-au anunţat participarea depăşeşte 2000, fapt ce a necesitat evidente reevaluări organizatorice (cazare, masă, transport etc.).