Publicat: 21 Iulie, 2018 - 00:00
Care erau subiectele zilei în urmă cu sfert de secol, în 1993?

DE LA O ZI LA ALTA
Enigmei apolitismului
"CAZUL TURIANU"
- DIVERSIUNE INTRA-FEDESENSTĂ SAU SIMPLĂ REGLARE DE CONTURI?
CEA MAI LA ÎNDEMÂNĂ EXPLICAŢIE ÎN LEGĂTURĂ CU SCHIMBAREA DIN FUNCŢIE A PREŞEDINTELUI TRIBUNALULUI MUNICIPIULUI BUCUREŞTI A FOST ACEEA CĂ EPURAREA SE DATOREAZĂ ADMITERII CONTESTAŢIILOR PRIVITOARE LA CANDIDATURA DLUI ILIESCU ÎN ABSENŢA CALITĂŢII SALE DE MEMBRU AL FDSN.
Cu alte cuvinte, dl Turianu a fost ferm în reglementarea acestui caz.
ASERŢIUNE CEL PUŢIN PERICULOASĂ — PENTRU CĂ EA IMPLICĂ RECUNOAŞTEREA INTERVENŢIEI DLUI TURIANU ÎNTR-O CAUZĂ JUDECATĂ DE UN COMPLET AUTONOM!
Unii comentatori au încercat să facă, cu acest prilej, din dl TURIANU un opozant al preşedintelui ILIESCU. Cu sau fără sprijinul unor elemente diversioniste din interiorul partidului de guvernământ, s-a încercat conturarea unui portret pe care faptele îl contrazic.
NOI CREDEM CĂ, DIMPOTRIVĂ, DL TURIANU A FOST "MAZILIT" DE ELEMENTELE RADICALE DIN FDSN, TOCMAI PENTRU ATITUDINEA SA FAVORABILA DLUI ILIESCU!
ARGUMENTE? IATĂ-LE:
ÎN NU MAI PUŢIN DE ŞASE PROCESE, AVÂND CA OBIECT CONTESTAREA CANDIDATURII DOMNULUI ILIESCU LA PREŞEDINŢIE, ŞI ÎN CARE CONTESTAŢIILE AU FOST RESPINSE, DL TURIANU A FIGURAT CA MEMBRU (O DATĂ) ŞI CA PREŞEDINTE (DE CINCI ORI !) AL COMPLETULUI!!!
Remember: DOSARUL NR. 1 — decizia din 27-04-1990 — contestaţia formulată de Constantin Mandrea (dl Turianu — judecător) ; DOSARUL nr. 22 — decizia nr. 18 din 2-05-1990 — contestaţia formulată de Frontul Democraţiei şi Unităţii Naţionale (dl Turianu — preşedinte); DOSARUL nr. 25 — decizia nr. 19 din 2-05-1990 — contestaţia formulată de Vlădoianu Ion (dl Turianu — preşedinte) ; DOSARUL nr. 28 —- decizia nr. 22 din 2-05-1990 — contestaţia PNŢCD-Timiş, PSL,
UDC-Sibiu, UDM Craiova (dl Turianu — preşedinte); DOSARUL nr. 37 —decizia nir. 23 din 2-05 1990 — contestaţia formulată de Gheorghe Mânu (dl Turianu — preşedinte); DOSARUL nr. 39 — decizia nr. 24 din 2-05-1990 — contestaţia formulată de Totir Gheorghe (dl Turianu —preşedinte).
ESTE APROAPE EVIDENT CĂ ÎNLOCUIREA DLUI TURIANU ÎL VIZEAZĂ DE FAPT PE PREŞEDINTELE ILIESCU ŞI CĂ MĂSURA ESTE REZULTATUL FRICŢIUNILOR ŞI LUPTELOR PENTRU PUTERE DIN INTERIORUL PARTIDULUI DE GUVERNĂMÂNT!
Evident, aserţiunea poate fi tratată ca o simplă speculaţie. După cum la fel de bine, pot fi catalogate ca simple speculaţii aserţiunile legate de o anumită orientare politică a dlui Turianu, sau cele referitoare la intervenţiile hotărâte ale unui anumit partid politic în favoarea sa.
JUSTIŢIA ESTE, TREBUIE SĂ FIE APOLITICĂ. ŞI ECHIDISTANTĂ. SAU, ALTFEL SPUS, PARTIZANĂ DOAR FAŢĂ DE LEGE !

SERIALUL CORUPŢIEI: "LISTA NR. 2!"

1. MIHAI CARCIOG, Patronul trustului de presă EXPRES

2. TRAIAN BĂSESCU Fost ministru al Transporturilor, parlamentar FSN

3. GHEORGHE FLORICĂ, Fost comisar general al Gărzii Financiare

4. MIHAI PÂNZARIU, Director general al Direcţiei Generale a Vămilor

5. RADU HORŢOPAN, Fost comisar general adjunct al Gărzii Financiare

6. c, Patron ALFACONSTRUCT, parlamentar PL’93

7. SORIN ROŞCA STANESCU, Fost turnător la Securitate, redactor şef adjunct la Ev.z

8. CORNEL GRIGORUŢ, Fost ministru al Turismului

9. ION CRISTOIU, Fost activist UTC, redactor şef la Ev.z.

10. EMILIA NICOLAESCU, Crainic T.V.

Lista rămâne deschisă

AZI: DINU PATRICIU (completare) (în pagina a 5-a)

Dacă şi Raportul SRI a fost furat, vom afla Adevărul vreodată!