Publicat: 21 Iunie, 2019 - 00:00
Share
Care erau subiectele zilei în urmă cu un sfert de secol, în 1994?

DE LA O ZI LA ALTA

La Complexul studenţesc TEI continuă...

SHOW-ul TRANSOCEANIC WORLD CUP 94

organizat de ALTE DOUĂ MECIURI AU FOST PROIECTATE, ASEARĂ, PE ECRANUL GIGANT DE PE STADION, SPRE DELICIUL CÂTORVA MII DE MICROBIŞTI.

Tot aseară au fost oferite şi premiile speciale.

PRONO-INSTANT ’94
acordate de organizatori: LIBERTATEA şi PEPSI COLA.

RADIO CONTACT A CONTINUAT SERIA TRANSMISIILOR ÎN DIRECT
 

Panică printre cei cu „tulburări de dinamică sexuală" care au urmat sfaturile de (ne)specialitate ale TINERETULUI LIBER.

Doza din medicamentul antidepresiv, recomandat ca „ajutător" este mortală!

Medicii au avertizat asupra iresponsabilităţii cu care s-a făcut această recomandare, deşi nu s-au înregistrat (încă?) victime.
 

Fostul prim-secretar basarabean Petru Lucinski, acum preşedinte al Parlamentului de la Chişinău, s-a întâlnit ieri cu dl Gherman şi a cugetat.

"ÎN PROBLEMA RELAŢIILOR CU ROMÂNIA TREBUIE DEPĂŞIT MOMENTUL EMOŢIONAL ÎN FAVOAREA UNEI ABORDĂRI PRAGMATICE"
Adică: frate-frate, dar...

DL COSTACHE PATRICIU S-A LĂSAT DE AFACERI Şl S-A APUCAT DE STRÂNS SEMNĂTURI PENTRU SUSPENDAREA DLUI ILIESCU "ÎN URMA GRAVELOR ÎNCĂLCĂRI ALE LEGII"

Aseară, domnia sa a pus-o cu PD-ul de-o nouă moţiune de cenzură, una „temeinic justificată prin neîmplinirile guvernului". 

CURATĂ OBSESIE (E)MOŢIONALĂ!

Ambasadorul Kvapil are pe cineva în spatele său...

"Vizita preşedintelui Havel în România - punct culminant al restabilirii relaţiilor ceho-române" 
- afirmă ambasadorul Republicii Cehe, dl JAROMIR KVAPIL -

Actualul şi întâiul ambasador al Republicii Cehe Ia Bucureşti, Excelenţa Sa dl Jaromir Kvapil, a învăţat româneşte acum peste douăzeci de ani. Absolvent al Academiei noastre de Studii Economice, secţia Comerţ exterior, s-a întors în patrie în 1972 şi s-a ocupat de relaţiile comerciale şi culturale intre ţara sa şi România. Intre timp, a tradus din limba română piese de teatru pentru televiziunea din Praga. Redăm integral declaraţia rostită in româneşte şi oferită de Excelenţa Sa, în exclusivitate pentru „Libertatea", in ajunul vizitei preşedintelui Vaclav Havel in România:

„Sunt ambasador al unei ţări, dacă se poate spune, tinere, care s-a născut la 1 ianuarie 1993. Vizita dlui preşedinte Vaclav Havel la Bucureşti semnifică încheierea primei etape de restabilire a relaţiilor între Republica Cehă şi România. Se va semna cu acest prilej Tratatul dintre ţările noastre.

Convorbirile între dl Havel şi dl preşedinte Ion Iliescu, care încep astăzi, vor evidenţia şi direcţiile de dezvoltare a ţărilor noastre. 

De asemenea, discuţiile ce se vor purta cu premierul guvernamental român şi cu preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului vor permitea realizarea unui schimb de experienţă profitabil. Delegaţia preşedintelui Havel cuprinde, în componenţa sa, şi pe ministrul privatizării, ceea ce concordă cuo zonă de interes comun  pentru ambele noastre ţări.    Nu mă  pot deloc plânge că nu am avut mult de lucru până acum    în calitatea pe care o am. Dar este un fapt
ştiut că vizitele adevărate impulsuri pentru evoluţia relaţiilor cu ţările vizitate. Miercuri, va avea loc o vizită la Universitatea    din    Bucureşti, unde    rectorul şi senatul vor    oferi    preşedintelui Havel titlul de Doctor Honoris Causa. Este un moment pe care preşedintele îl aşteaptă cu deosebit interes pentru a se întâlni cu oameni de ştiinţă şi cultură, dar şi    cu studenţi.    

Cristian NECHEŞ

 

"CIOCÂRLIA" S-A DUS SĂ MOARĂ PUŢIN PRIN AMERICA...

• Mare veselie înainte de plecarea grupului folcloric al ansamblului „Ciocârlia" • Telefoane între Angela Moldovan şi Mioara Velicu • Cei cinci răniţi - Gh. Turda, Gh. Sărac, Gh. Tănăsescu, Pancirel Costandache, scriitorul Ion Anghel Mănăstire - în afară de pericol • Actriţa Doina Mirea a visat că împărţea colivă...

Dintre zecile de telefoane ce vor fi făcut, în aceste zile, legătura dintre ţara noastră şi continentul american, purtând bucuria extraordinarei victorii a Naţionalei noastre în meciul de fotbal eu echipa Columbiei, unul singur, cel din zorii zilei de ieri, avea să aducă durere şi doliu în suflete, în familii. De la mii de kilometri distanţă, Lucica Petroiu, dansatoare a ansamblului „Ciocârlia" al Ministerului de interne, o suna, în ţară, pe prietena ei, artista Angela Moldovan, pentru a-i anunţa tragica veste: unul dintre microbuzele ce transportau o parte a componenţilor ansamblului folcloric dinspre Chicago către Detroit, s-a răsturnat, pe autostradă, din cauza exploziei unuia dintre pneurile din faţă. In groaznicul accident - autovehiculul s-a răsturnat de trei-patru ori, peste cei din interior mai prăbuşindu-se şi zecile de kilograme ale lăzilor cu costume! - şi-au pierdut viaţa col. Grigore Constantinescu, şeful Direcţiei de cultură a M.I. şi It. col. Costache Dumitru, iar artiştii Gheorghe Turda, Gheorghe Sărac, Gheorghe Tănăsescu, Pancirel Costandache şi col. Ion Anghel Mănăstire, red. şef adj. al revistei „Pentru Patrie" au fost răniţi, fiind internaţi la un spital din Michigan... Angela Moldovan a sunat-o pe cântăreaţa Mioara Velicu... Aceasta pe regizorul Verdeş... În zăpăceala ce a urmat aflării incredibilei ştiri, la Direcţia de cultură s-a sperat, din toate puterile, că e vorba, în cel mai fericit caz, de... o farsă! Dar cum

Darda BOSSUN (Continuare în pag. a V-a)

 

N-are rost să mai încercați și în altă parte
"LIBERTATEA" - SINGURUL ZIAR CARE VĂ POATE OFERI TOATE REZULTATELE C.M.