Publicat: 22 Iunie, 2019 - 00:00
Share
Care erau subiectele zilei în urmă cu un sfert de secol, în 1994?
Libertatea din 22 iunie 1994

DE LA O ZI LA ALTA

Activitate non-stop la ecranul-gigant din Tei

ASEARĂ - O "REPETIŢIE GENERALĂ"
PENTRU SHOW-ul DIN ACEASTĂ SEARĂ

Organizatorii acţiunii... LIBERTATEA ŞI PEPSI COLA - mizează pe o asistenţă-record la proiecţia pe ecranul de pe stadion a meciului dintre naţionala română şi cea elveţiană.    

PRIMA ZI A VIZITEI OFICIALE A PREŞEDINTELUI CEH HAVEL A LUAT SFÂRŞIT, DUPĂ MIEZUL NOPŢII, LA CABARETUL MELODY

UDMR O IA ÎNAINTEA PARLAMENTULUI

Intre 18 şi 20 iunie la intrările şi ieşirile din localităţile Aluniş, Fântânele, Viforoasa, Sângiorgiu de Pădure, Trei Sate şi Ghindari, din judeţul Mureş, au fost montate indicatoare cu scriere bilingvă - română şi maghiară. Nu se ştie DE CINE, dar se ştie DE CE:

LA "INIŢIATIVA" ORGANIZAŢIILOR UDMR LOCALE!
Acţiunea este - până când Parlamentul va ratifica o astfel de procedură ilegală, şi autorii vor fi sancţionaţi contravenţional pe baza Legii nr. 61/1991.

KLAUS KINKEL LA BUCUREŞTI
Impetuosul ministru de externe german care a luat ştafeta de la longevivul Genscher şi-a fixat programul vizitei sale în România, prima de când deţine mandatul diplomaţiei de la BONN. El se va afla la Bucureşti în data de 13 iulie, doar pentru câteva ore şi într-un traseu devenit clasic: ori venind de la Sofia, ori îndreptându-se spre capitala bulgară.

Pentru prima dată în capitala României, preşedintele ceh, Vaclav Havel, declară:
"Se confirmă denumirea dată Bucurestiului, de Parisul Orientului"

Doi disidenţi de ieri, doi reprezentanţi ai Puterii de azi
Prima zi a vizitei oficiale întreprinse in ţara noastră a debutat plăcut pentru preşedintele Cehiei, dacă dăm crezare celor declarate de Vaclav Havel imediat după ceremonia de întâmpinare de la Palatul Cotroceni: "Numaidrumul de la aeroport până la instituţia prezidenţială mi-a demonstrat că se confirmă denumirea dată Bucureştiuiui, de Parisul Orientului".Surprinzătoare, poate, pentru mulţi dintre bucureşteni aprecierea - venind din par-

(Continuare în pag. a III-a)

Mihai RĂDULESCU

După patru zile de căutări

JANDARMUL-DEZERTOR A FOST PRINS!

Ieri, in jurul orei 16,30, efective ale brigăzii de jandarmi Braşov în cooperare cu Poliţia Montană Sinaia, au reuşit să-l reţină pe Aurel Robert Neacşu, soldat in termen la o unitate de jandarmi din Bucureşti, care dezertase vineri seara, având asupra sa pistolul automat şi 60 de cartuşe, şi obligase, sub ameninţarea armei, pe şoferul unui autoturism să-l transporte până la Sinaia. Capturarea dezertorului a avut loc în masivul Bucegi la o stână din zona Valen Rea (alt. 1800 m) unde dezertorul intenţiona să se angajeze. Au fost, totodată, recuperate arma şi muniţia, pe care le abandonase în zona staţiei CFR Valea Largă, unde reuşise, sâmbătă, să-şi înlocuiască şi uniforma cu haine civile. Dezertorul nu a opus rezistenţă la reţinere. (LIBERPRESS)

 

N-are rost să încercați și în altă parte
"LIBERTATEA" - SINGURUL ZIAR CARE VĂ POATE OFERI TOATE REZULTATELE C.M.