Publicat: 23 Iulie, 2016 - 00:00
Share
Care erau subiectele zilei în urmă cu un sfert de secol, în 1991

De la o zi la alta

Privatizarea — măr al discordiei. Televiziunea apolitică! Trădare fie, dar s-o ştim şi noi! De Michelis. 

 * PRIVATIZAREA — MĂR AL DISCORDIEI. Premierul Roman şi-a oferit ieri, cu prilejul împlinirii frumoasei vîrste de 45 de ani, un cadou nedorit: reluarea boicotului proiectului Legii privatizării de către opoziţie (chiar şi de un aliat de dată recentă, precum MER-ul), în ciuda medierii prezidenţiale. 
Este, se pare, rezultatul încercării unei lovituri de forţă din partea executivului care a ajuns la concluzia (destul de precară) că se poate merge mai departe şi fără vremelnice „tovărăşii de drum"
 
 * TELEVIZIUNEA APOLITICĂ! Tot ieri, purtătorul de cuvînt al domnului Răzvan Theodorescu, domnul Florin Brătescu, a reamintit că există o clauză în contractul colectiv de muncă ce interzice lucrătorilor Televiziunii să facă parte din partide sau formaţiuni politice. 
Aşa, apolitici, ce har or să mai aibă vajnicii slujitori ai micului ecran? 
O să fie plictiseală mare...

 * TRĂDARE FIE, DAR S-O ŞTIM ŞI NOI! Grupul parlamentar FSN 20 MAI nu se opune privatizării, ci felului în care a fost concepută legea — a declarat domnul Vasile Rădulescu, motivînd alăturarea la „pachetul" de parlamentari care au părăsit din nou, ieri, lucrările forului legislativ.

 * DE MICHELIS. Astăzi soseşte la Bucureşti cel mai bun... dansator dintre toţi miniştrii de externe europeni, Domnul Giovanni de Michelis a dovedit adeseori că această abilitate l-a ajutat să se descurce pe sîrma subţire şi tensionată a relaţiilor dintre bogaţii şi săracii Europei. 
Vine, sperăm, cu gînduri şi veşti bune.

Ziarul Libertatea din 23 iulie 1991, pag. 1-a ▼ Click pe imagine pentru mărire

Prin televon

​Caricatură de ANDO

Ziarul Libertatea din 23 iulie 1991, pag. a 2-a ▼ Click pe imagine pentru mărire

​Ziarul Libertatea din 23 iulie 1991, pag. a 3-a ▼ Click pe imagine pentru mărire

Ziarul Libertatea din 23 iulie 1991, pag. a 4-a ▼ Click pe imagine pentru mărire