Publicat: 23 Septembrie, 2018 - 00:00
Care erau subiectele zilei în urmă cu un sfert de secol, în 1993?

De la o zi la alta

CUTREMUR ÎN EST CU EPICENTRUL LA Moscova
• Armata e cu Elţîn ? Preşedintele rus s-a plimbat pe străzile Moscovei însoţit de cei doi miniştri —ai armatei şi securităţii— destituiţi de parlamentul... destituit • "Locuitorii" Casei Albe din Moscova ameninţaţi
de Elţîn cu întreruperea apei şi energiei electrice • Casa Albă de la Washington sprijină urgent Rusia cu 2,9 miliarde dolari (De unde se vede că, uneori, pentru susţinerea financiară a reformei pică bine o luptă politică)
• Autoproclamatul "preşedinte” Ruţkoi a chemat populaţia Rusiei să se mobilizeze contra "bandei care a distrus ţara“ • Ex-preşedintele Gorbaciov revine de urgenţă la Moscova pentru mediere sau pentru putere ?

LA BUCUREŞTI, NUMEROASE POZIŢII
FĂRĂ (O)POZITIE

Boris Elţîn, un preşedinte dorit de preşedinţii lumii
Desen de Silviu TURCULEŢ

Ex-preşedintele T.M.B. acuză:
"Dl Paul Everac se face vinovat de fals intelectual"'
• Deşi sunt vecini, domnii Turianu şi Everac corespondează prin... ziare

REVENIND LA OILE NOASTRE...

GHEORGHE FLORICĂ ŞI-A MAI ADĂUGAT — in prag de toamnă — UN "EX"
Scos din funcţia de şef al Gărzii Financiare după ce a adus-o in pragul prăbuşirii — iată că acum a devenit şi ex-general.

REPREZENTANŢII UDMR AU PĂRĂSIT, IERI, ŞEDINŢA
Motivând că : "Până în prezent executivul nu a dovedit voinţa politică suficientă în rezolvarea problemelor ridicate de minoritatea maghiară din România", reprezentanţii UDMR au părăsit ieri, demonstrativ, sala, în care tocmai începuse şedinţa Consiliului pentru minorităţile naţionale.

Războiul liberalilor cu el înşişi
0 premieră politică: retragere temporară
 - Boieru’ tot boier i se retrage, dar plăteşte

Mâine, Cupa Davis cu Maroc

Se spune că nu aduce anul ce aduce ceasul. În cazul nostru e vorba de o lună — septembrie — care, începută cu importantul turneu "Romanian Tennis Open“, "găzduieşte" o a doua manifestare de prim-plan: Cupa Davis. Echipa noastră reprezentativă, formată, în mod logic, din Dinu Pescariu si Răzvan Sabău — la simplu — şi perechea finalistă la "R.T.O", Gheorghe Cosac şi Ciprian Porumb, va intra din nou în Arena Progresul pentru a da piept cu "leii" africani din Maroc.

În noaptea petrecută la Neptun, preşedintele nu a dormit bine

Adrian Năstase, in Africa de Sud

Aritmetică politică la Moscova
1 PREŞEDINTE (Elţîn) + 1 „PREŞEDINTE" (Ruţkoi) = X