Publicat: 24 August, 2018 - 00:00
Share
Care erau subiectele zilei în urmă cu un sfert de secol, în 1993?

DE LA O ZI LA ALTA

EXECUTIVUL LA CEAS DE TAINĂ...

IERI, ÎN SIHĂSTRIA UNEI VILE DE PE MALUL LACULUI, PREMIERUL, ÎMPREUNĂ CU DOMNII HREBENCIUC ŞI PARTENIE, AU LUCRAT LA NOUA SCHEMĂ DE GUVERN „REMAIAT“

Evident, printre cei care-şi vor păstra posturile se numără... cei trei. Este dată ca sigur în ciuda zvonurilor şi a aparenţelor - păstrarea în echipă a reformistului-şef Mişu N.

Printre cei care pleacă s-ar număra ministrul comerţului (N. Teculescu), al turismului (Dan Matei) şi chiar vicepremierul Dan Mircea Popescu.

DEOCAMDATĂ E VORBA DOAR DESPRE NIŞTE IDEI. PENTRU CĂ VARIANTA „SELECŢIONERULUI UNIC” VA TREBUI, TOTUŞI, SĂ FIE AGREATĂ ŞI DE CĂTRE „DIRECTORUL TEHNIC” DE LA COTROCENI.

Un nou serial: „CARA...CARITAS!?

Filmul pe care ni l-a propus, sâmbătă după amiază, Agenţia MEDIAPRO, despre fenomenul de la Cluj şi fenomenalul Ion Stoica, face deja valuri. Autorul - Tatulici - este acuzat de a fi intrat în solda Marelui Manipulator de pe Someş, făcând în filmul său foarte relativă graniţa dintre analiză şi reclamă...

„ACORDUL DE LA NEPTUN“ STÂRNEŞTE TUNETE Şl FULGERE!

PE POST DE PARATRĂZNET, VIOREL HREBENCIUC COLECTEAZĂ ATÂT ANTIPATIA NAŢIONALIŞTILOR ROMÂNI, CÂT ŞI A NAŢIONALISTULUI-ŞEF MAGHIAR, TOKES.

De Ia „războiul plăcuţei” - la un „conflict al plăcilor“ de identificare a localităţilor? Dar, la urma urmelor, de ce doar maghiarii să beneficieze de acest avantaj? De ce să nu scriem cu chirilice şi numele localităţilor din Deltă, locuite de lipoveni?! Şi de ce n-ar avea campingul Băneasa o inscripţie în somaleză?

"PUMAGATE"

Un scandal care zguduie vârfurile politice libaneze are la origine elicoptere "Puma" fabricate sub licenţă în România!

Cauza - o „banală“ diferenţă de... preţ!

La data de 16 aprilie 1983, guvernul libanez a semnat cu guvernul francez un protocol de livrare de armament în valoare de 900 milioane franci. Preşedintele Gemayel a contribuit decisiv la reuşita acestei tranzacţii. Printre furnituri se numărau şi sase elicoptere PUMA...

„În 1985, colonelul aviator Darwiche Hobeika, în misiune de zbor, a aterizat într-o zi cu aparatul său PUMA la Larnaka, în Cipru“ - scrie revista „Magazin“ în numărul său din 7 mai 1993. „Nu departe se aflau alte trei elicoptere, tot PUMA, de culoare verde. Un pilot român s-a apropiat de el, s-a prezentat) şi i-a spus că aparatul său e de fabricaţie românească şi că „Aero-spaţiale“ cumpărase din România şase astfel de aparate, le retuşase şi le vânduse în Liban“.

Scandalul stă în diferenţa de preţ - sensibilă - dintre PUMA franţuzeşti şi cele româneşti. Diferenţă pe care, la acea dată, cineva o băgase în buzunar...

Amănunte despre acest caz spectaculos, în ziarul nostru de sâmbătă (LIBERPRESS).

CABINETUL VĂCĂROIU STUDIAZĂ CODUL (RE)MANIERELOR ... ELEGANTE!