Publicat: 25 August, 2018 - 00:00
Share
Care erau subiectele zilei în urmă cu un sfert de secol, în 1993?

DE LA O ZI LA ALTA

UN CANDIDAT LA PREŞEDINŢIA GERMANIEI - LA BUCUREŞTI!

După ce a vizitat, ieri, Timişoara, dl JOHANNES RAU, primul ministru al landului Renania de Nord - Westfalia, se află azi la Bucureşti. Fruntaş al Partidului Social Democrat din Germania, dl. Rau este - posibil şi probabil - viitorul preşedinte al Germaniei, la alegerile din mai, 1994.

P.S. 1 - Primul-ministru este însoţit de un număr de 30 de ziarişti. Toţi aserviţi puterii, după cum lesne se poate bănui.

P.S. 2 - Mai mult, dl Rau este şi un fel de... nomenclaturist: este căsătorit cu nepoata fostului preşedinte german, Heinemann!!!

„COASTAL" NE TATONEAZĂ

Astăzi sosesc în România domnii DAVID ARLIDGE (vicepreşedinte executiv), SAM WILSON (vicepreşedinte marketing) şi CARL WIMBERG (director al ramurii europene) de la cunoscuta companie petrolieră americană COASTAL. Însoţiţi de dl GEORGE POP (consultantul firmei) ei vor avea contacte şi discuţii la Guvern, legate de posibilitatea continuării sau sistarea operaţiunilor de procesare şi investiţii în ROMÂNIA prin intermediul unei companii mixte.

Punctul litigios îl constituie Hotărârea de Guvern nr. 412/1992 care face operaţiunile de procesare nerentabile. De aceste discuţii depinde în bună măsură şi asigurarea combustibilului necesar pentru iarnă.

COASTAL PROPUNE INVESTIŢII DE CIRCA 500 MILIOANE DE DOLARI, DE CARE SE PARE CĂ... N-AVEM NEVOIE!!!

MINISTERUL FINANŢELOR ÎNŞTIINŢEAZĂ ONORATA CLIENTELĂ CĂ ASTĂZI ESTE ULTIMA ZI DE DEPUNERE A TAXELOR TVA PE LUNA IULIE.

Pe seceta asta va ploua, sigur, cu amenzi!

Dorindu-se un „câine de pază", presa e pândită de... turbare!

ANARHO -JURNALISMUL ROMÂNESC SANCŢIONAT LA STUTTGART DE AMERICANI!

La o reuniune a coordonatorilor programelor de colaborare militară ale SUA cu armatele din Europa centrală şi de est, a fost subliniat „nivelul scăzut de profesionalism al presei scrise din România, lipsa de obiectivitate, de credibilitate şi politizarea exagerată“. S-a atras atenţia că „orice oficialitate străină venită la Bucureşti trebuie să se aştepte La deformarea declaraţiilor sale“.

„VIOLENŢA DE LIMBAJ DIN PRESA ROMÂNĂ, LIPSA DE MENAJAMENTE Şl INCAPACITATEA STATULUI DE A ASIGURA DREPTUL LA IMAGINE PROPRIE” - constituie principalele elemente de risc sesizate de americani.

PROBABIL CĂ ACEŞTIA AU CITIT UN SINGUR ZIAR...

T.V.A... ZI - ULTIMA ZI!