Publicat: 25 Mai, 2019 - 00:00
Care erau subiectele zilei în urmă cu un sfert de secol, în 1994?
Libertatea din 25 mai 1994

DE LA O ZI LA ALTA

EXILUL - ÎNTRE PARIS Şl SINAIA
În timp ce la Paris se reunea o "anumită parte" a exilului românesc - avându-i ca invitaţi de onoare pe domnii Coposu şi Emil Constantinescu - o altă parte - cea a oamenilor de ştiinţă, aflaţi departe de ţară - s-a adunat la Sinaia.

PREZIDATĂ BE UNICUL "NOBEL" ROMÂN - PROFESORUL GEORGE EMIL PALADE -REUNIUNEA DE LA SINAIA NE-A EVOCAT FAPTUL CĂ CEVA MAI UNIŢI DECÂT SUNTEM, AM PUTEA CONSTITUI O FORŢĂ ŞI ÎN ŞTIINŢĂ LA FEL CA ÎN CULTURĂ

Mesager al Convenţiei Democratice la Sinaia a fost cel mai liber dintre români - dl Ion Raţiu - despărţit şi de această dată de "ceva", faţă de domnii Coposu şi Constantinescu.

Ca o durere comună: Ateneul Român, pentru care de mult nu mai este valabil leul tradiţional.

DL COSTACHE PATRICIU ÎMBOGĂŢEŞTE VOCABULARUL POLITIC. IERI, DOMNIA SA A

LANSAT TERMENUL DE...    

"PARTID AL STATULUI"

PRIN CARE DEFINEŞTE COALIŢIA GUVERNAMENTALĂ. SĂ FIE VALABILĂ, ÎN ANTITEZĂ, PENTRU OPOZIŢIE, FORMULA DE...    

"PARTID AL... MERSULUI?"

Pe la diverse Înalte Porţi...    

 

Consolându-i pe cei rămaşi cu "buza umflată", preşedintele ION ILIESCU recunoaşte:

"Noi am greşit că nu am luat o poziţie mai decisă, chiar de la început. În momentul în care au apărut aceste jocuri, mi-am dat seama de lipsa lor de corectitudine şi de încărcătura psihologică a efectelor asupra oamenilor ce au fost ademeniţi de promisiunile unor câştiguri incorecte. Asemenea jocuri au devenit veritabile drame pentru foarte multe persoane care au investit bani, şi-au vândut case, apartamente şi, apoi, au rămas cu «buza umflată». Eu am prevenit de la început. Poate că ar fi trebuit atunci - fie Guvernul, fie Parlamentul - să fi interzis astfel de jocuri. Nu s-ar fi ajuns, azi, la consecinţe care să afecteze milioane de oameni".

Mihai RADULESCU
Foto: Gabriel MIRON

Regele Mihai la TV 5
Intr-un interviu acordat aseară Ia TV 5, Regele Mihai a informat opinia publică francofonă asupra realităţilor din România, în viziunea domniei sale:     

• În România nu există democraţie adevărată    

• Numai monarhia poate aduce liniştea în ţară

• România trebuie să urmeze modelul spaniol în privinţa restauraţiei

• Regele Mihai nu râvneşte tronul, doreşte doar să-şi servească patria

• Maiestatea Sa iubeşte nu numai România, ci şi franco-fonia.    

EUROPA ESTE AMENINŢATĂ DE O BOALĂ MAI TERIBILĂ DECÂT SIDA!

Maladia este provocată de o bacterie ucigaşă, ce devorează corpul victimei în 24 de ore

Doctorii din Anglia sunt derutaţi de o bacterie care pur şi simplu devorează ţesuturile victimelor sale umane, "desfigurându-Ie" şi provocându-le moartea.

Specialiştii cred că este vorba de o mutaţie a bacteriei strepto-cocus, in mod normal inofensivă şi care trăieşte in gâtul oamenilor. Streptococul îşi poate schimba forma, provocând boli virulente, care în trecut se transformau în epidemii ce secerau mii de vieţi.

Victima invadată de bacteria ucigaşă prezintă simptome de febră, dureri violente, vomă şi diaree. In ultimul stadiu, carnea bolnavilor arată de parcă ar fi cangrenată. Odată atins acest stadiu, bolnavul moare în 24 de ore.

Până acum au fost internate zece persoane cu acest diagnostic, din care cinci au murit deja, iar ceilalţi au suferit amputări pentru a li se salva vieţile.

O echipă de microbiologi continuă să examineze probele de ţesuturi prelevate de la victime pentru a realiza un remediu. 


Deşi a ridicat pentru câteva ore nivelul oceanelor
ECLIPSA DE LUNĂ DE AZI DIMINEAŢĂ NU A RIDICAT ŞI NIVELUL DE TRAI