Publicat: 26 August, 2019 - 00:00
Share
Care erau subiectele zilei în urmă cu un sfert de secol, în 1994?
Libertatea din 26 august 1994

 

La 24 de ore după tragicul accident rutier din Ungaria

MINISTERUL NOSTRU DE EXTERNE Şl AMBASADA ROMÂNA DE LA BUDAPESTA DORM ÎN CIZME

În cursul zilei de ieri, agenţia „MTI“ a transmis un comunicat din care rezul­tă că miercuri seara, în raionul Karcsag, din estul Ungariei, s-a produs un grav accident rutier, în urma căruia doi cetăţeni români au murit şi alţi trei au fost răniţi. Ştirea a fost preluată ide Rompres şi de Televiziunea Română.

 

CRIN HALAICU DĂ

în judecată guvernul

Aceasta pentru că Primarul General este nemulţumit de pre­tenţiile Ministerului Culturii.

— pag. a IlI-a

 

MĂRTURISIRILE UNUI "PLAY-BOY"

Şi la Bucureşti au apărut pro­fesionişti ai sexului, gata să-şi ofere serviciile unor doamne nu numai tinere, dar neapărat cu bani

— pag. a Vl-a

 

Veşti de la Cotroceni

REŞEDINTELE E SĂNĂTOS, DAR NU MAI PLEACĂ ÎN ASIA

La mai bine de o lună de la in­tervenţia chirurgicală la care a fost supus, preşedintele Ion lliescu a in­trat in ultima săptămână a unui prelungit concediu de odihnă. Re­nunţarea la unele acţiuni proiecta­te a se desfăşura în această perioa­dă — printre care o vizită în Slo­vacia şi un turneu în Asia de Sud-Est — au alimentat speculaţii privitoare la o deteriorare a sănă­tăţii şefului statului, aserţiuni dez­minţite categoric de Preşedinţie.

Traian Chebeleu, omul care veghează per­manent la liniştea preşedintelui...

 

Scandalul jocurilor de întrajutorare ,

IOAN STOICA, OMUL CARE A JONGLAT CU 1467 DE MILIARDE, AR TREBUI SĂ FIE BUCUROS SA RĂMÂNĂ IN AREST

Cu o cam greu de înţeles întârziere — de altfel, în mai toate cauzele privind escrocheriile botezate jocuri de întrajutorare demersurile victimelor nu au determinat până acum reacţii rapide şi severe din partea triadei poliţie-parchet-justiţie —Ioan Stoica, patronul cacealmalei "CARITAS", a fost in fine reţinut şi adus cu menajamente, oricum fără cătuşe, la Bucureşti, pen­tru cercetări. După reţinerea (24 de ore, cât prevede legea) dis­pusă de Poliţie, Parchetul General a emis un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

 

K.O.

În sfârşit, Curtea de Conturi a României va trece Ia verificarea pa­trimoniului flotei, lucru care pre mulţi va băga la apă.


Prietenul, la urgenţă şe cunoaşte

APARATURĂ ELVEŢIANĂ DE URGENŢĂ PENTRU SPITALELE CAPITALEI

Restaurantul Mc Moni's a găzduit ieri conferinţa de presă organizată de Ministerul Sănătăţii din România şi Ministerul Afacerilor Externe al Confederaţiei Helvetice.

 

PILOTUL CARET Şl-A ASASINAT PASAGERII

Avionul marocan ATR-42, prăbuşit duminică în Munţii Atlas, a provocat moartea a 44 de persoane. În urma investi­gaţiilor, a reieşit că avionul a fost îndreptat deliberat spre sol de către pilotul acestuia. Un laborator din Paris a examinat înregistrările din cutia neagră, concluzia fiind aceea că, Ia o altitudine de 5000 me­tri, comandantul aeronavei a decuplat pilotul automat şi a direcţionat aparatul spre sol cu intenţia de a se sinucide. Sur­prins de manevră, copilotul nu a putut interveni, dar a reuşit să lanseze un SOS înainte ca transmisia să se întrerupă. Au­torităţile marocane au precizat că sinucigaşul avea la activ 4500 ore de pilotaj şi la ulti­mul examen medical efectuat cu 45 de zile înaintea catastro­fei fusese declarat apt de zbor.


"Circuitul de întrajutorare continuă

DUPĂ "CARITAS"-ul LUI STOICA, "PRIVATIZAREA" LUI VĂCĂROIU