Publicat: 26 Februarie, 2013 - 00:00
Care erau subiectele zilei în urmă cu două decenii, în 1993?

DE LA O ZI LA ALTA
Popasuri pe "DRUMUL KENTULUI"

DE CE SEAMĂNĂ LEGILE ROMÂNEŞTI CU UN ŞVAIŢER?
Pentru că prin „găurile" lor îşi fac loc „întreprinzători" de felul doamnei...

LILI KENT - IMPORTĂ VODCĂ STOLICINAIA DIN CIPRU!
Mare e grădina lui MERCUR, protectorul comercianţilor. Şi mare mai e inventabilitatea acestora.
DOAMNA VASILICA HOFFMANN — ZISA LILI KENT — E UN CAZ UNIC: OBŢINÎND LICENŢA DE IMPORTATOR CA „PERSOANĂ FIZICĂ" PENTRU DOUĂ FIRME PROPRII (VALCOM ŞI TEACOM), A GĂSIT O „FISURICĂ" ÎN HG 779/1991 DE UNDE REZULTĂ CĂ CEI CA DÎNSA AR FI SCUTIŢI DE PLATA ICM ŞI A ACCIZELOR!

În acest fel, pentru ţigările importate prin intermediul partenerului său GEORGE AZI (firma AZI-Co) n-a plătit decît vama.

LA ORA ASTA ESTE UNUL DINTRE DATORNICII DE MARCĂ Al STATULUI: AR AVEA DE PLĂTIT, UNA PESTE ALTA, VREO 2 MILIARDE DE LEI.
Culmea este că de pe la „finanţe" a primit, din partea unor persoane slabe do inimă nişte adeverinţe care zic că „persoanele fizice ar putea fi exceptate de la plata accizelor şi ICM-ului"!
FILOTIM RĂU, STATUL ĂSTA, Şl UNII DINTRE SLUJBAŞII LUI, ASEMENEA!
Ancheta e-n curs. Dar să vedeţi ce i-a mai dat prin minte dnei, pe care am putea-o numi de acum LILI STOLICINAIA:
FIRMA VALCOM A IMPORTAT 1800 DE CARTOANE DE VODCĂ (DIN CIPRU!) DAR PENTRU CARE A PREZENTAT LA VAMĂ DOCUMENTE CĂ AR PROVENI DIN BASARABIA. A PREZENTAT ŞI DOCUMENTELE NECESARE CU ŞTAMPILE ŞI SEMNĂTURI NUMAI CĂ UN RECENT CONTROL A RELEVAT FAPTUL CĂ BASARABENII HABAR N-AVEAU DE FIRMA VALCOM. VODCA ERA, DE FAPT, EXPEDIATĂ DE COLABORATORUL SĂU GEORGE AZI, ŞI „DETURNATĂ" PRIN BASARABIA.

Pentru simplul motiv că, în conformitate cu HG 591/1991 produsele din Basarabia sau cele care vin direct din Basarabia sînt scutite de vamă!
LILI STOLICINAIA „ECONOMISEA" ASTFEL, DINTR-UN FOC VREO 7 MILIOANE!
PE DRUMUL KENTULUl HALTA BASARABEANĂ A DEVENIT CEVA OBIŞNUIT.
ZECI, SUTE DE TRANSPORTURI DE ŢIGĂRI ŞI BĂUTURI FAC ACEST TRASEU FICTIV, ADUCÎND COMERCIANŢILOR CÎŞTIGURI DE MILIARDE. IAR STATULUI ROMÂN PIERDERI ŞI MAI MARI.
PARADOXAL, NINISTERUL FINANŢELOR NU REACŢIONEAZĂ, IAR DACĂ O FACE, O FACE CA MAI SUS...

Tag-uri Nume: