Publicat: 26 Ianuarie, 2019 - 00:00
Care erau subiectele zilei în urmă cu un sfert de secol, în 1994?

DE LA O ZI LA ALTA

LINIŞTE SUSPECTĂ PE "FRONTUL" REMANIERII GUVERNAMENTALE
 
Mariajul PDSR-PUNR, ce se anunţa iminent în urmă cu doar câteva zile, întâmpină, se pare, neaşteptate opoziţii. Azi, reuniţi într-o şedinţă decisivă, liderii partidului majoritar se vor pronunţa asupra preconizatei alianţe cu formaţiunea dlui Funar. Nu sunt excluse surprizele.
SENATUL LUCREAZĂ
 
O sesiune extraordinară de... 3 zile, începută ieri, oferă "părinţilor patriei" prilejul de a recupera din marile datorii legislative. Râvna senatorilor - bucuria alegătorilor. 
 
Sindicalişti vi se pregăteşte ceva!
 
În timp ce guvernul, în cadrul consultărilor cu sindicatele, promite pentru acest trimestru o indexare de circa 20 la sută a salariilor, pensiilor şi ajutoarelor de şomaj, mişcarea sindicală promite o majorare a... dezbinării şi politizării.
 
Cartelul ALFA şi BNS-ul se arată intransigenţi, acuzând CNSLR-"FRĂŢIA" de "afinitate faţă de putere". Concluzia - calendarul noului sezon grevistic rămâne neschimbat. Până una alta, după minerii din Rovinari au intrat în grevăşi cei de la Motru, sistând livrările de cărbune pentrutermocentrale. Dă, Doamne, în continuare iarnă blândă... 
 
Suntem, în fine, "premianţi":
 
AZI DUPĂ-AMIAZĂ ROMÂNI VA FI PRIMA ŢARĂ EST-EUROPENE SEMNA DOCUMENTUL  N.A.T.O. PRIVIND "PARTENERIATUL PENTRU PACE"
 
La Bruxelles, Alianţa Atlantică zice că e impresionată de modul în care România a recepţionat această iniţiativă de deschidere faţă de ţările "fostului lagăr". După atâtea "urecheli", iată că Occidentul ne mai şi mângâie pe cap. Momentan.
 
DOLARUL - SALT ÎNAINTE
Leul continuă să încaseze lovitură după lovitură. Azi dolarul a crescut cu 30 de lei faţă de cotaţia de ieri, ajungând la 1450 lei. Ne aşteaptă, aşadar, "noi culmi de progres şi bunăstare".
 
Din aniversările "Iepocii de aur":
DACĂ NU I SE SCHIMBA DOMICILIUL, RĂPOSATU' FĂCEA AZI 76 DE "ANI LUMINĂ"