Publicat: 26 Iunie, 2012 - 00:00
Share
Care erau subiectele zilei în urmă cu un sfert de secol, în 1992

26 Iunie 1992 *"TURNEUL CANDIDAŢILOR" DOTAT CU CUPA „C.D."
UNUL DIN PATRU! SAU AL... CINCILEA?
- Ce nu ştim acum, dar vom şti mâine -

ION RAŢIU — UN VETERAN. Unicul posesor de... antecedente prezidenţiale. Şi-a încercat norocul în mai '90, abia reîntors de pe meleaguri londoneze. Promitea că în 5 ani ar putea curge pe Dîmboviţa lapte şi miere. Şi-a cumpărat candidatura în cel mai pur stil al economiei de piaţă, obţinînd un "beneficiu" de 5 la sută. O va face şi de data asta? Oricum, pentru domnia sa pare să fie — biologic cel puţin — ultima şansă.
Ce nu ştim acum, dar vom şti mîine.

NICOLAE MANOLESCU — PACTUL CU DIAVOLUL. Anunţîndu-şi din vreme candidatura, profesorul Manolescu a reuşit să-şi irite toţi vechii amici politico-literari. Gestul său a avut, însă, efect, propulsîndu-l nesperat de sus în sondajele de popularitate. N-ar fi exclus să rămînă doar cu atît.

SERGIU CUNESCU — OMUL CARE N-A FĂCUT NIMIC. Lider al minusculului PSDR, domnul Cunescu s-a trezit în postura de candidat fără a fi făcut nimic pentru aceasta. Poate tocmai de aceea. N-ar fi exclus ca surprizele să continue.

EMIL CONSTANTINESCU — UN „AC" PENTRU COJOCUL... PAC-ULUI. „Omul cu balconul", rectorul de la Universitate este calul troian propulsat de aripa apolitică a civismului. Probabil că va rămîne la această fază.

ULTIMA ORĂ
Şi dacă apare un al şaselea, care ar putea fi „omul-minune" — cel menit să împace şi capra monarhistă şi varza republicană? Adică, de-un exemplu, cetăţeanul Mihai?