Publicat: 26 Octombrie, 2018 - 00:00
Care erau subiectele zilei în urmă cu un sfert de secol, în 1993?

DE LA O ZI LA ALTA 

ORDINARA MOŢIUNE:

"Curat neconstituţională, coane Fănică!"

TARA ARDE Şl PARLAMENTUL SE MOŢIONEAZĂ!

TEHNICA "ZGÂRIERII PE CREIER'' (APUD BĂSESCU) FAŢĂ ÎN FATĂ CU TEHNICA NECONSTITUŢIONALITĂŢII (APUD COALIŢIA GUVERNAMENTALĂ)

DUPĂ LUNGI DEZBATERI STERILE Şl OŢIOASE, MOŢIUNEA OPOZIŢIEI A FOST RESPINSĂ Şl ÎN SENAT Şl ÎN CAMERĂ

În timp ce pachete de legi esenţiale, vitale pentru ţară, zac prin sertarele parlamentului, aleşii naţiei se joacă de-a "uite moţiunea, nu e moţiunea" pe banii contribuabililor.

În timp ce în magazine preţurile explodează împroşcându-l cu schijele lor pe bietul cetăţean, buimăcit de atâta liberalizare, domnii parlamentari, plătiţi cu jumătate de milion pe lună, îşi dau cu tifla interpretând, cum le convine, Constituţia şi regulamentele.

MĂRUL DISCORDIEI - NEVALIDAREA ÎN TERMEN DE 45 DE ZILE A CELOR TREI (DIN PATRU) NOI MINIŞTRI - A FOST PUR ŞI SIMPLU UITAT.

VICTORIOŞI Şl UNII ŞI ALŢII (ASUPRA LOR ÎNŞILE) PARLAMENTARII NOŞTRI AU MAI ADĂUGAT O FILĂ LA DOSARUL INEFICIENTEI Şl A NESERIOZITĂŢII POLITICE.

 

Clinton la Bucureşti?

În ianuarie e posibilă o întâlnire la nivel înalt româno-americană.

La sfârşitul întrevederii avute la Cotroceni cu preşedintele Ion Iliescu, ministrul adjunct pentru afaceri europene şi canadiene la Departamentul de Stat al SUA, dl Stephen Oxman a răspuns întrebării noastre privitoare la eventuali tatea abordării, în cursul discuţiei, a subiectului unei apropiate întâlniri dintre preşedinţii Iliescu şi Clinton: "Preşedintele Iliescu s-a arătat interesat de posibilitatea ca, în ianuarie - când Bill Clinton va veni în Europa (în vederea summit-ului NATO - n.r.) şi când este preconizată vizita sa la Moscova - preşedintele american să se oprească şi în Europa de est. Nu ştiu încă dacă va face acest lucru, dar desigur am luat notă de punctul de vedere al preşedintelui Iliescu. Ştim însă că ministrul de externe Meleşcanu va veni Ia Washington în viitorul apropiat, în legătură cu chestiunea clauzei".

Leul, căzut în cursa... dolarului:
"UNDE-A MERS SUTA [ÎN '90], MERGE ŞI MIA [ÎN '93]"