Publicat: 27 August, 2019 - 00:00
Share
Care erau subiectele zilei în urmă cu un sfert de secol, în 1994?
Libertatea din 27 august 1994

 

Dosarele comunismului

Colectivizarea agriculturii

O "VICTORIE" CU PESTE 100 000 DE VICTIME

- în pagina a 2-a


Interviul de sâmbătă

HORIA ANDREESCU

"Eu nu simt această glorie"...

Libertatea: Aţi prins o mică vacanţă?

Horia Andreescu: O minunată vacanţă la Bran, poate cea mai frumoasă zonă a ţării...

Libertatea: Între “munţii mari” şi ‘‘păsări lăutari”...

Horia Andreescu: Vecinătatea maiestuoasă a Bucegilor şi Pietrei Craiului mi-a limpezit mai bine viziunea dirijorală asupra Simfoniilor IV şi V de Gustav Mahler, cu care vom inaugura stagiunea Orchestrei Naţionale Radio.

Libertatea: Sunteţi unui dintre cei mai solicitaţi maeştri ai baghetei din Iumea de azi. Proximele turnee?

Horia Andreescu: În septembrie voi dirija, la Copenhaga, celebra formaţie “Collegium Musicum”. Apoi, la Istanbul, cu Orchestra Naţinală Radio.

Libertatea: Gloria vă împovărează sau vă stimulează?

Horia Andreescu: Eu nu simt această glorie. Omul şi muzicianul din mine simt nevoia unor împliniri şi comunicări prin muzică...

                                                                     Ion BUTNARU


PRM: VREM LA GUVERNARE!

Desen de Traian LAE

Susţinând sus şi tare că, la fel ca şi P.U.N.R., partidul său a fost şi este trup şi suflet alături de formaţiunea politică majoritară, dl Corneliu Vădim Tudor, preşedinte, şi alţi reprezentanţi de vază ai conducerii P.R.M. bat, tot mai insistent, la porţile guvernului. În discuţie sunt posturi de miniştri, de secretari de stat, de ambasadori şi aşa mai departe. “Cerem ceea ce ni se cuvine”, pare a fi cuvântul de ordine al partidului senatorului-pamfletar. Cine cere, nu piere - spune o veche şi înţeleaptă maximă românească. Continuarea e arhicunoscută.

 

EXOTICA MADONNA

Madonna: adorată, respectată, curtată şi dorită. Madonna, cea care a dăruit fantasme Americii puritane şi Europei timorate. Născându-se, la sfârşitul anilor ’60, într-un bungalow de la marginea Detroit-ului, Louise Veronica Ciccone este astăzi una dintre cele mai cunoscute cântăreţe după Elvis, într-un duel permanent pentru popularitate cu gigantul Michael Jackson. Una dintre cele mai bogate femei din lume, cu venituri de peste 63 de milioane de dolari pe an.

Îmbrăcând pe rând diferite “haine” muzicale - punk, cântăreaţă de flamenco, marchiză libertină sau înger platinat - Madonna zilelor noastre este la fel de controversată ca şi cea pentru care, odată, s-au făcut multe pasiuni şi pe care Madonna a întruchipat-o într-una din multele sale feţe - Mata Hari. (G.N.)


CERBUL DE AUR '94

Alina Chivulescu, o prezentatoare la modă

pagina a 5-a