Publicat: 27 Mai, 2019 - 00:00
Care erau subiectele zilei în urmă cu un sfert de secol, în 1994?
Libertatea din 27 mai 1994

DE LA O ZI LA ALTA

Un fax din Houston, pe adresa "Libertăţii"
 

În 1993 COASTAL A CÂŞTIGAT 115,8 MILIOANE DOLARI!
Că "Libertatea" este citită la Houston-Texas este o realitate pe care o confirmă faxul primit din partea cunoscutei corporaţii COASTAL, unul dintre cei mai importanţi producători şi prelucrători de ţiţei şi cărbune din lume. Se răspunde astfel speculaţiilor apărute în presa română că firma ar fi "falită" şi că singurul său interes în România ar fi să-şi recupereze câteva sute de mii de dolari realizaţi din processing.

Realitatea - strict contabilă - este că în 1993, deţinătorii de acţiuni Coastal au câştigat câte un dolar pentru fiecare acţiune!

COMPARATE CU PIERDERILE DIN 1992 (CAUZATE DE RĂZBOIUL DIN GOLF), DE 126,8 MILIOANE DOLARI, CÂŞTIGURILE DIN '93 S-AU RIDICAT, SPECTACULOS, LA 115,8 MILIOANE DOLARI!

"Câştigul reflectă schimbările din managementul Corporaţiei operate în 1993 - a spus Oscar S. Wyatt jr., preşedinte şi director executiv - şi ele indică doar începutul reîntoarcerii Ia nivelurile şi performanţele istorice la care au dreptul să se aştepte investitorii".

PROFITUL OPERATIONAL DIN 1993 A CRESCUT LA 635,4 MILIOANE DOLARI -COMPARAT CU 329,9 MILIOANE ÎN ANUL PRECEDENT 

COASTAL CORPORATION ESTE UN HOLDING SPECIALIZAT ÎN PRODUCEREA DE ENERGIE, OPERÂND ÎN DOMENIILE RAFINĂRII, 
TRANSPORTULUI DE PETROL Şl GAZE, CĂRBUNE Şl PRODUSE CHIMICE

Împreună cu Arpechim Piteşti a constituit anul trecut o societate mixtă a cărei funcţionare nu a demarat încă, din motive legate de anumite "temeri” faţă de bonitatea firmei...
 

Teatrul "Bulandra" - fără director!

IERI, SILVIU PURCĂRETE ŞI-A ÎNAINTAT DEMISIA PRIMARULUI GENERAL AL CAPITALEI

• Se pare că la această decizie a contribuit şi Victor Rebengiuc

 

ULTIMA ORĂ PE GLOB

MAFIA ITALIANĂ - VICTIMA CONSPIRAŢIEI COMUNISTE

• "Dezvăluirile" lui Toto Riina maschează ordine date killerilor săi?
Toto Riina, marele boss al Mafiei, a declarat că este victima unei conspiraţii comuniste învinovăţind persoane publice - care s-au remarcat în lupta împotriva organizaţiei criminale din Mezzogiorno. El i-a nominalizat pe procurorul din Palermo, pe şeful Comisiei parlamentare antimafia şi pe un cunoscut expert universitar în problemele crimei orga-
nizate. Toto Riina a cerut totodată abrogarea legislaţiei care asigură protecţia foştilor mafioţi care colaborează cu justiţia.

Declaraţiilor lui Toto Riina au fost interpretate ca veritabile ordine date pentru lichidarea persoanelor amintite. 

Ministrul Justiţiei a ordonat o anchetă urgentă pentru a se stabili ce judecător a aprobat inter

vievarea şefului mafiot permiţând publicarea acestor directive. Preşedintele Italiei şi premierul Berlusconi şi-au exprimat solidaritatea cu persoanele ameninţate.

Toto Riina, chiar şi în închisoare, dovedeşte că rămâne şeful necontestat al organizaţiei criminale. 

Cristian NECHEŞ

Poliţiştii acuzaţi de omor prin tortură au fost condamnaţi la 15 ani închisoare

Ieri, la Tribunalul Militar Teritorial Bucureşti s-a dat sentinţa în procesul celor trei poliţişti din Capitală acuzaţi de omor prin tortură, comis în decembrie 1992 asupra lui Constantin Garza.    

Acum doi ani, pe 24 decembrie, seara, locatarii blocului din strada Ştirbei Vodă nr. 152 au reclamat la poliţie că în apartamentul unor vecini a intrat un necunoscut. Ajunşi la locul cu pricina, poliţiştii l-au găsit în casă pe Constantin Garza, în stare de ebrietate şi în picioarele goale. Intrusul a fost reţinut şi dus la secţie pentru cercetări. Aici, Constantin Garza după ce a fost agăţat cu cătuşe de o bară metalică, a fost bătut de plutonierul Gheorghe Brănişteanu, sergentul Dincă şi plutonierul Ionel Costache până ce şi-a dat sufletul. Certificatul medico-legal specifică faptul că victima a decedat în urma unor lovituri cu corpuri dure. Mai târziu s-a constatat că Garza nu forţase uşa şi nu furase nimic. 

Brănişteanu şi Dincă au fost condamnaţi la 15 ani închisoare, 5 ani interzicerea unor drepturi şi degradare militară, iar lonel Costache la un an închisoare pentru purtare abuzivă, instanţa dispunând în cazul său suspendarea condiţionată a pedepsei pe-o durată de trei-ani.    


Oprind irigațiile pe timp de secetă
​MINISTERUL AGRICULTURII PREGĂTEȘTE O NOUĂ RECOLTĂ DE GRÂU...DIN IMPORT