Publicat: 28 Ianuarie, 2019 - 00:00
Care erau subiectele zilei în urmă cu un sfert de secol, în 1994?

DE LA O ZI LA ALTA

„Protestanţii“ Timişoarei au aplicat „punctul 8"
VIZITA PREŞEDINTELUI LA PREFECTURA BĂNĂŢEANĂ A FOST ILUSTRATĂ DE „ECHIPA DE ZGOMOTE” LOCALĂ CU SLOGANE TRADIŢIONALE.

Viitorul guvern, între...
REGRETABILUL BINOM Şl PENTAGONUL MAJORITĂŢII!

ÎNŞELAT ÎN SENTIMENTE ŞI ABANDONAT ÎN MOD CINIC, PUNR DĂ UN ULTIMATUM PARTIDULUI (UNIC) DE GUVERNĂMÂNT:
„Dacă până la 1 februarie nu primeşte un răspuns clar In legătură cu intrarea în guvern, va aplica «Hotărârea de Ia Cluj»“ :
MOŢIUNEA PE CENZURA !
Dl ADRIAN NĂSTASE este de părere:
„CALCULUL ARITMETIC ARATA CĂ VARIANTA BILATERALĂ CU PUNR NU ESTE VIABILĂ !“
Acelaşi calcul arată insă că nici varianta „fără PUNR“ nu face viabil actualul guvern. Aşa că n-ar mai rămâne decât varianta unui—
GUVERN AL COALIŢIEI MAJORITARE PÂNĂ LA 1 MARTIE!
Aşadar, un „mărţişor” cu firul împletit In cinci, între care „iţa“ cea mai solidă va fi, bineînţeles, cea a PDSR.

ÎN CIUDA UNEI DISCORDII DIN CE ÎN CE MAI MANIFESTE, LIDERUL EXECUTIV PDSR-IST CONSIDERĂ CĂ „NE AFLĂM APROAPE DE UN PACT POLITIC" ŞI CA ALEGERILE ANTICIPATE N-AR FACE ALTCEVA DECÂT SA NE TRAGĂ PE O LINIE MOARTĂ" ÎN COMPETIŢIA TRANZIŢIEI CU CAMARAZII DIN EST.

PUNR acuză :
„OFERTA NOASTRĂ GENEROASĂ A FOST TRATATĂ CU NESERIOZITATE DE PDSR"
Şi asta doar pentru că
PARTIDUL DE GUVERNĂMÂNT ESTE CAPTIVUL INDICAŢIILOR DE LA COTROCENI.
Preşedintele lliescu este acuzat de a manifesta simpatii bruşte faţă de Convenţie şi o anumită preferinţă pentru o „monstruoasă coaliţie” PDSR—PNŢCD.
Dea Domnul s-o vedem şi p-asta!

Ministrul Justiţiei la ora confesiunilor dinaintea remanierilor

DL NINOSU NU ŢINE CU "DINŢII" DE SCAUN

  — Am aflat, dle ministru, din presa de ieri, că in cursul şedinţei Biroului Executiv de miercuri seară, v-aţi apărat cu... "dinţii" funcţia.
Ţineţi chiar aşa de mult la scaunul dv.?
— Vedeţi, în aceşti ultimi patru arii, s-au spus o mulţime de bazaconii pe seama mea. Vă spun sincer că nici una nu m-a afectat — nici chiar acuzaţia lansată de dl Roman, că, prin anii ’70 m-aş fi aflat la Paris, trimis de securitate (până în ’90 nici n-am călcat pe acolo) ca aceasta. Pentru că este o minciună. Ce pot să vă spun este că la acel "punct 3" de pe ordinea de zi, la care s-a discutat şi "viitorul" portofoliului Justiţiei, nu numai că nu am scos nici un cuvânt, dar i-am şi solicitat primului-ministru permisiunea de a părăsi întrunirea, pe motiv că, vorbindu-se despre mine, ar fi fost stânjenitor pentru toată lumea să fiu acolo. Ca să aflu acum nu numai că mi-am pledat singur cauza, dar şi că în Justiţie reforma
n-a avut loc, că la Consiliu! Europei nu ştiu ce s-a mai întâmplat...
— Totuşi, vă simţiţi... legat de scaunul pe care-i ocupaţi ?
— Am venit în Justiţie nu ca să fac carieră, ci ca să tac treabă.
Şi cred că am reuşit să fac câteva lucruri bune. Nu tot ce mi-am propus.
Deşi cel mai important lucru mi se pare a fi acela de a fi reuşit să nu-mi pierd, după revoluţie, nici un prieten.

(A. Octavian) 

Azi dimineaţă, reporterii „LIBERTĂŢII" an urmărit cum s-a desfăşurat

ORA DE GREVĂ

C.N.S.L.R. — FRAŢIA, CARTEL ALFA şi BLOCUL NAŢIONAL SINDICAL au participat astăzi la „ora de grevă", urmând ca, în funcţie de reacţiile executivului să continue sau mi seria acţiunilor greviste propuse.
Iată care, sunt sindicatele care au dat... primul avertisment:
C.N.S.L.R. — FRĂŢIA: Sindicatele din industria lemnului, industria alimentară, morărit şi panificaţie, din învăţământ, cercetare-proiectare, sănătate (personal mediu), chimic, servicii publice.
B.N.S.: ARO Câmpulung. Electron, Energomontaj, Alianţa Democratică, F. S. Navale din Constanţa. F. S. Aeronautica. F. S. Port Constanţa, Înfrăţirea Braşov,LIPA Piteşti, FSLIML, Poşta Română, Romtelecom, U.S. Tipografilor. U.J.T. Suceava, ACAV (TV).
CARTEL —ALFA: FAUR, VISCOFIL, PROMOTERM, UTAL GRIVIŢA, TERMOENERG, FEA, MECANICĂ FINĂ, ACUMULATORUL. ROCIN, cât şi alte unităţi din ţară.
— În pagina a III-a —

Comemorare Ionel V. Săndulescu

Mâine, la ora 12,30. la biserica Domniţa Bălaşa, are loc parastasul de un an al regretatului Ionel V. Săndulescu, fruntaş politic liberal şi secretar de stat la Externe în guvernul Stolojan.

Proprietarii sunt obligaţi să ceară expertiza imobilelor

Executivul a aprobat ierI o ordonanţă privind obligativitatea proprietarilor de a solicita expertizarea imobilelor — operaţiune care se realizează din surse bugetare.
Ordonanţa acordă prioritate în stabilirea ordinii de realizare a lucrărilor de intervenţie, locuinţelor cu parter plus două sau mai multe etaje, precum şi construcţiile ce adăpostesc un număr mare de persoane, cum sunt spitalele, şcolile, grădiniţele etc.   

Un nou succes al diplomaţiei române:
DE DOUĂ ZILE SUNTEM PARTENERUL UNIC AL NATO!