Publicat: 30 Martie, 2019 - 00:00
Care erau subiectele zilei în urmă cu un sfert de secol, în 1994?

DE LA O ZI LA ALTA

Raportorii europeni ne ajută să diagnosticăm...

«SINDROMUL FANARIOT»

SISTEMUL „PÂREI" LA ÎNALTA POARTĂ DE LA STRASBOURG FUNCŢIONEAZĂ FĂRĂ GREŞ

Domnii Konig şi Jansson nu trebuie să facă nici un efort pentru a depista hibele românilor. Le spun ei singuri, când nu se inventează sau nu se plătesc poliţe politice. În tot corul acesta de plângăreţi, o figură aproape decentă a făcut şef-rabinul Moses Rosen, care a declarat: „măcar din partea Guvernului şi a Preşedinţiei nu mă pot plânge de atacuri antisemite“. În colo...

EPISODUL CONTROLULUI EUROPEAN NE ARATĂ CĂ ÎN MATERIE DE COMPORTAMENT POLITIC N-AM DEPĂŞIT NICI CU O IOTĂ NORMELE SECOLULUI XVIII.

Luni seara, la punctul de frontieră Passau dintre Austria şi Germania a fost oprit un camion cu remorcă ce transporta, printre carabine de epocă (cu acte în regulă) şi 80 de automate Kalaşnikov (fără acte). Expeditor al preţioasei încărcături, ieşită din ţară la 23 martie — ROMTEHNICA Bucureşti, Drumul Taberei nr. 9 A.

NOI TOT SPUNEM DE VREUN AN CĂ LA ROMTEHNICA SE ÎNTÂMPLĂ LUCRURI NE-CURATE, IAR DL EX-MINISTRU SPIROIU SE REVOLTĂ DE ZOR CĂ-I DENIGRĂM BĂIEŢII, BUNI PATRIOŢI ŞI NEGUSTORI CINSTIŢI...

Poate că dă dl Tinca de firul afacerilor...

Senzaţional
Maşina mareşalului Seimului polonez a fost furată de un libanez şi depistată de un sergent devenit peste noapte sublocotenent!

• Onoare sau ghinion? Chiar în ziua înaintării în grad, Iulian Răducanu a fost pus... ofiţer de serviciu!

Luni seară, în timp ce se afla la o recepţie oficială, dl. Adam Struzik, mareşalul Senatului polonez aflat în vizită la Bucureşti, a avut neplăcuta surpriză să afle că maşina pusă la dispoziţie de ambasada ţării sale a fost furată. Operaţia de recuperare a limuzinei diplomatice a fost declanşată de dl general George Ioan Dănescu care a dat în urmărire generală autoturismul furat. La orele 0,15, în zona Comarnic sergentul Iulian Răducanu a oprit o maşină care corespundea perfect semnalmentelor celei dispărute. La volan se afla un cetăţean libanez, Najem Yovne, cu reşedinţa în Bucureşti şi care nu se ştie ce afaceri învârtea în ţara noastră, în afară de cea de hoţ. Tâlharul fiind prins, iar limuzina diplomatică recuperată, poliţia română şi-a dovedit profesionalismul. Sergentul Iulian Răducanu a fost marţi înaintat în grad de ministrul de interne, dl Doru Tărăcilă, devenind astfel „la excepţional“ sublocotenent.

Luând telefoanele cu asalt, am reuşit aseară să „prindem“ Postul de poliţie din Comarnic, unde, surpriză mare ofiţer de serviciu era chiar eroul acestei întâmplări, proaspătul sublocotenent Iulian Răducanu, care ne-a declarat: Cum mă simt ca sublocotenent?

Încă port epoleţii de sergent. Totul s-a desfăşurat aşa repede. Pe libanez l-am prins chiar in faţa Postului de poliţie. Azi dimineaţă, la Bucureşti am fost înaintat în grad, în prezenţa domnului ministru Doru Tărăcilă şi a dlui general Dănescu. De sărbătorit evenimentul, mai târziu, noaptea aceasta, sunt ofiţer de serviciu. Am 27 de ani, din copilărie mi-am dorit să devin poliţist. Îmi place mult sportul, joc fotbal de 14 ani, am fost extremă dreaptă Ia Voinţa Vălenii de Munte. Sunt căsătorit de două săptămâni. Chiar acum, lângă mine stă soţia mea, Nuţica. A venit să-mi aducă de mâncare... "

Alexandra SĂRARU

 

Ieri, la Cameră,
IMPOZITUL AGRICOL ERA SĂ DECLANŞEZE O RĂSCOALĂ PARLAMENTARĂ