Publicat: 30 Septembrie, 2018 - 00:00
Care erau subiectele zilei în urmă cu un sfert de secol, în 1993?

De la o zi la alta

PRETORIA LA BUCUREŞTI

Azi începe, la invitaţia dlui Crin Halaicu, vizita în România a primarului Pretoriei, dl Nico Stofberg, împreună cu soţia. Încet dar sigur, se strâng relaţiile cu burii.

În prag de iarnă, românii, siliţi de preţul prohibitiv al GIGACALORIEI, ÎŞI DECONECTEAZĂ CALORIFERELE

PRINTR-O "SCRISOARE DESCHISĂ", ADRESATĂ DOMNILOR ILIESCU, GHERMAN, NĂSTASE ŞI VĂCĂROIU
FEDERAŢIA SINDICATELOR LIBERE DIN ÎNVĂŢĂMÂNT DENUNŢĂ ÎNCERCĂRILE DE "DENIGRARE ŞI MARGINALIZARE A SINDICATELOR"

CABINETUL ODIOSULUI DE LA C C. ŞI-A GĂSIT ÎN SFÂRŞIT UTILITATEA:
Acolo lucrează acum dl Oliviu Gherman. Domnia sa nu crede în stafii. Oricum, se zice că în prealabil încăperea a fost igienizată, îndepărtându-se şi năravurile contagioase ale fostului locatar.

După ce ne-a avertizat, încă de acum un secol că...
«EUROPA E CU OCHII PE NOI!»
SPIRITUL TUTELAR AL TRANZIT! Şl-A GĂSIT SOCLUL!

Caragiale este, în sfârşit, şi printre noi!

 

Corespondentă din Moscova de la Nicolae Coşoveanu

BILANŢ PROMIŢĂTOR

In cea de a treia zi a vizitei in Federaţia Rusă, dl Nicolae Văcăroiu care a condus o numeroasă delegaţie guvernamentală s-a aflat din nou la Moscova. Ieri, deci,după ce a avut o nouă rundă de convorbiri cu Victor Cenomîrdin, preşedintele Consiliului de Miniştri — Guvernul Federaţiei Ruse, premierul român a fost primit de preşedintele Boris Elţîn căruia i-a transmis şi invitaţia dlui Ion lliescu de a vizita România, vizită care sa preconizează a avea loc în primul trimestru al anului viitor.

În cupele europene

DOAR STEAUA ŞI UNIVERSITATEA CRAIOVA S-AU CALIFICAT ÎN TURUL AL DOILEA AL CUPELOR EUROPENE DE FOTBAL, DAR CU SATISFACŢIA CA SUNT CELE MAI IMPORTANTE COMPETIŢII CONTINENTALE — "CUPA CAMPIONILOR" ŞI "CUPA CUPELOR".

"Niciodată nu m-am considerat mai mult decât un vicar"
ne mărturiseşte dl Paul Everac

O.K.

Dispute dintre reformiştii de la Fondul Proprietăţii de Stat şi cei de la Consiliul pentru Reformă a culminat ieri cu un show în faţa Comisiei de privatizare din Senat. Pentru calmarea spritelor zice-se, în fruntea viitorului Minister al Reformei şi Privatizării va fi numit actualul preşedinte FPS, dl senator Emil Dima.

În locul dlui Viorel Sălăgean

Începând de azi, dl senator Teodor Ardelean, membru al Partidului Unităţii Naţionale Române, este noul preşedinte al Comisiei de privatizare din Senat, domnia sa preluând în acest fel funcţia deţinută, până nu demult, de dl Viorel Sălăgean, aflat acum, în urma recentului accident cardiac, într-o binemeritată perioadă de refacere.

Bani pentru autostrada Bucureşti - Feteşti

Impasul în care au intrat lucrările de construcţie a autostrăzii Bucureşti — Feteşti a determinat Guvernul să intervină în vederea constituirii — în regim extrabugetar — a unor venituri de plată a cheltuielilor pentru acest an. Cum şi de unde? Din sumele încasate în urma utilizării drumurilor naţionale pentru trecerea podurilor dunărene, pentru transporturile grele şi agabaritice, pentru emiterea de autorizaţii de construcţii în zona drumurilor şi diverse prestaţii efectuate pentru terţi.

Pe marginea admiterii României în Consiliul Europei
VOTUL CONTRA AL AUSTRIEI: RĂZBUNAREA LEBEDELOR!