Publicat: 30 Martie, 2019 - 23:00
Share
Care erau subiectele zilei în urmă cu un sfert de secol, în 1994?
Libertatea din 31 martie 1994

DE LA O ZI LA ALTA
Europa ne vizitează şi examinează
Cuplul Konig-Jansson şi-a consumat runda de consultări cu toate, părţile interesate, i-a ascultat pe toţi cei care au dorit să fie ascultaţi şi a plecat promiţând că "raportul va fi cât mai echilibrat posibil" - ceea ce înseamnă o recunoaştere a faptului că sunt cam subiectivi.

"NU AM VENIT SĂ DĂM LECŢII ROMÂNIEI, CI SĂ AJUTĂM ŢARA DV.!"

Aşa să va ajute Dumnezeu!

Întors Ia Moscova, ministrul apărării, Graciov, a declarat după cele trei zile petrecute în România:

"TOT CE-AM CONSTATAT A DEPĂŞIT AŞTEPTĂRILE MELE!"

Şi a admis că, într-un fel, a "deschis uşa" vizitelor pe care urmează să le facă la Bucureşti premierul Cernomîrdin şi preşedintele Elţîn.

SE DESCHIDE, DE ALTFEL, UN BOGAT SEZON DE VIZITE LA NIVEL ÎNALT: SĂPTĂMÂNA VIITOARE VA VENI LA BUCUREŞTI PREŞEDINTELE SÂRB MILOŞEVICI. ÎN CURSUL LUNII APRILIE VOR URMA BOSNIACUL IZETBEGOVICI Şl CEHUL HAVEL.

Şi nu numai atât!

ÎNTRE 6-9 APRILIE, VA SOSI MINISTRUL DE EXTERNE BELGIAN WILLY CLAES, CARE, ÎNTRE ALTELE, VA DIRIJA ŞI UN CONCERT SIMFONIC. APOI VA VENI MINISTRUL DE EXTERNE COLUMBIAN, O DISTINSĂ ŞI SIMPATICĂ DOAMNA CE INTENŢIONEAZĂ SĂ VIZITEZE STABILIMENTUL ASLAN DE LA OTOPENl, IAR ÎN A DOUA JUMĂTATE A LUNII, VOM PRIMI PRIMA VIZITĂ OLANDEZĂ LA NIVEL ÎNALT DE DUPĂ REVOLUŢIE: PREMIERUL LUBBERS.

TOATE ACESTE PREZENŢE VOR CULMINA CU REUNIUNEA FORUMULUI ECONOMIC "CRANS-MONTANA" DE LA BUCUREŞTI LA CARE ŞI-AU ANUNŢAT PREZENŢA UN NUMĂR RECORD DE ŞEFI DE STAT Şl DE GUVERN - CIRCA 80!

Corespondenţă din Atena de la Mihai Rădulescu

Pe terenul actualei "şefe" a Uniunii Europene.
Ion Iliescu insistă pentru înlăturarea barierelor din calea integrării europene

♦ Implicit, pentru "abandonarea sechelelor ideologice"
După o oră şi jumătate de zbor, aeronava în care se afla delegaţia condusă de preşedintele Ion Iliescu a luat contact, ieri dimineaţă, cu pământul elen. Deşi şeful statului român s-a mai aflat la Atena şi acum doi ani (la o Conferinţă internaţională), actuala sa prezenţă deschide seria vizitelor oficiale româno-elene, la nivel de preşedinte, de după decembrie 1989.

Grecia ne-a întâmpinat cu o temperatură ceva mai scăzută pentru această perioadă - şi asta în ciuda nelipsitului soare. Primirea pe care gazdele noastre au făcut-o delegaţiei române - deopotrivă oficiali şi gazetari - a păstrat însă, fără echivoc, numai partea "strălucitoare" a atmosferei. Precedată fiind de un impresionant ceremonial, discuţia dintre preşedinţii Ion Iliescu şi Constantin Karamanlis a avut loc la Palatul Prezidenţial, situat vizavi de grădina botanică ateniană.
(Continuare în pag. VIl)

După 120 de zile de la comiterea crimei:
ASASINII LUI IOAN LUCHIAN MIHALEA VOR APĂREA ÎN FAŢA TRIBUNALULUI