Publicat: 4 Februarie, 2018 - 00:00
Care erau subiectele zilei în urmă cu un sfert de secol, în 1993?

DE LA O ZI LA ALTA

După succesul de la BRUXELLES

GUVERNUL DĂ DOVADĂ DE O TRANSPARENŢĂ EXCESIVĂ!

Faptul că la semnarea acordului de asociere la Piaţa Comună, dl Văcăroiu nu a invitat decît mass-media oficială - adică TV, Radio şi Rompres - este interpretat ca o primă formă de întărire a controlului asupra sistemului de stat. În compensaţie, delegaţia a oferit o avalanşă de declaraţii (pe aeroport la ducere, pe aeroport la întoarcere, prin telefon şi - ca să pună capac - ieri, printr-o nouă conferinţă de presă), în care s-au repetat pînă la exasperare exact aceleaşi banalităţi: „succes", „moment istoric", „deschidere".

AU FOST, DACA E SĂ FIM CINSTIŢI, ROADE CULESE PE MUNCA ALTORA...

LIBERTATEA a avut din nou dreptate...
NOUL PREFECT DE BUCUREŞTI ESTE DL VÎLCEANU
Ceea ce am dat noi ca „aproape sigur" în urmă cu vreo două săptămîni, s-a împlinit ieri: lungul suspans legat de numirea noului prefect a luat sfîrşit.
Scaunul domnului Pană va fi ocupat de dl. profesor Vîlceanu.

Oameni și fapte de excepție

GENERALUL GHEORGHE FLORICĂ, COMISAR ŞEF AL GĂRZII FINANCIARE, A REZISTAT EROIC UNEI ODIOASE TENTATIVE DE MITUIRE!
 

• Atentatorii, reprezentanţi ai mafiei libaneze a ţigărilor, şi-au cerut ruşinaţi scuze, mărturisind că au făcut-o sub presiunea „unui organism al statului".

LA TENTATIVĂ AU ASISTAT TREI COMISARI AI GĂRZII, FIIND TRANSMISĂ „ÎN DIRECT" DE REPREZENTANŢII A DOUĂ ZIARE DE TIRAJ!
Conform depoziţiei domnului comisar şef, luni seara s-au prezentat la dînsul doi patroni care solicitau o marfă confiscată (absolut din întîmplare) de Gardă: două conteinere cu ţigări Monte Carlo şi Camel, în valoare de 300 000 dolari. Procedînd ca ultimul diletant, unul dintre patroni - libanez - i-a propus,(de faţă cu trei comisari!?) o cotă-parte din afacere. Fiind refuzat cu toată fermitatea, 'libanezul' a izbucnit în lacrimi' (cf. aceleiaşi declaraţii), declarînd că a fost presat de „unele persoane dintr-un anumit organism de stat" să vină şi să dea mită comisarului general. "E o faptă mîrşavă!" - a exclamat dl. general, atitudinea sa fiind cu atît mai de subliniat cu cît se cunoaşte că pe plan strict uman domnia sa se află în strînse legături de prietenie cu alt libanez, Ellie Nassar, cercetat în prezent pentru introducerea unei mari cantităţi de ţigări, fără plata vămii şi a accizelor, depozitată în incinta unei unităţi militare. Spune multe despre devotamentul şi caracterul dlui comisar şef faptul că atunci cînd prietenul său a avut un accident de circulaţie pe sos. Bucureşti-Constanţa, dînsul n-a pregetat să-i vină în ajutor, ca şi faptul că la declanşarea anchetei, s-a recuzat de la cercetări, trimiţînd ministrului finanţelor un bileţel lămuritor.
Revenind la chestia concretă, sperăm că cei doi mituitori vor fi daţi pe mîna poliţiei şi cercetaţi putîndu-se ajunge şi pe această cale la descurcarea complicatelor iţe ale afacerii „Drumul Kentului". Vă vom ţine la curent cu desfăşurarea cercetărilor. (LIBERPRESS) 

-----------------------------------------------------------------------------------------