Publicat: 4 Ianuarie, 2019 - 00:00
Share
Care erau subiectele zilei în urmă cu un sfert de secol, în 1994?

DE LA O ZI LA ALTA

Lectură (obligatorie) de vacanţă pentru preşedinte:

SCRISOAREA DESCHISĂ ADRESATĂ DE P.D. (F.S.N.) DLUI ILIESCU

Sub forma unui fax lung de 2,75 m, scrisoarea constituie "O CONTRIBUŢIE A DISCUŢIILOR DE LA COTROCENI şi este destinată a-l pune pe gânduri pe dl Iliescu, aflat într-o scurtă vacanţă, fără zăpadă, la Predeal.

SCHEPSISUL SCRISORII ÎL CONSTITUIE, PÂNĂ LA URMĂ, "DELIMITAREA" PEDIŞTILOR FAŢA DE "CECUL ÎN ALB DAT DE O OPOZIŢIE CAPITULARDĂ". ADICĂ ACEEA CARE S-AR LĂSA TENTATĂ DE A SE ÎNREGIMENTA ÎNTR-UN GUVERN DE COALIŢIE. Dincolo de unele puncte de vedere de bun simţ, răzbate din scrisoare o anumită nostalgie după LINIŞTEA STRĂZII din timpul guvernelor Roman şi Stolojan...

 

SCANDALUL REVELIONULUI!

 

După cum pronosticăm în ziarul nostru de ieri, scandalul Revelionului a răbufnit azi cu o forţă demnă de cauze mai bune. Aşa cum ne-am obişnuit în ultima vreme, "maşina de atâţat" funcţionează ireproşabil, făcând din ţânţar armăsar şi, mai ales, mult zgomot pentru nimic, pentru că

O EMISIUNE T.V. PROASTĂ NU ESTE, PÂNĂ LA URMĂ, DECÂT O EMISIUNE PROASTĂ! UN ACT DE... RELAXARE (ERA SĂ ZICEM "DE CULTURĂ") RATAT. AŞA CUM SE RATEAZĂ ATÂTEA ALTELE.

Din nefericire reverberăm mai intens la meciurile de fotbal pierdute şi la emisiunile TV nereuşite, decât la dezastrele economice şi ecologice, la tâlhăriile cu acte în regulă, la iresponsabilităţile politice.

SIGUR, REVELIONUL DLUI EVERAC N-A PREA AVUT HAZ, A CAM ABUNDAT ÎN  VULGARITĂŢI, ŞI-A CAM PIERDUT CÂRMA ÎN CONTACT CU O ANUMITĂ PARTE A SPECTATORILOR, DAR N-A MURIT NIMENI DIN ASTA. CEL MULT, CEI AFLAŢI ÎN PREA MARE SUFERINŢĂ AVEAU LA ÎNDEMÂNA SANCŢIUNEA SUPREMĂ: SCHIMBAREA CANALULUI!

Să fim însă serioşi: nu calitatea programului de Revelion e cauza scandalului ci - la fel ca şi până acum - posibilitatea ca o grupare politică sau alta să pună mâna pe acest enorm mijloc de manipulare. 

Să ne aşteptăm, deci, la...

SESIUNI SPECIALE ALE PARLAMENTULUI MOŢIUNI, ANCHETE, COMISII DE ANCHETA, APELURI ALE OAMENILOR MUNCII - ADICĂ TOATĂ RECUZITA PENIBILĂ A ACESTUI SIMULACRU DE DEMOCRAŢIE DIN CARE RĂZBATE NOSTALGIA SANCŢIUNII DE TIP TOTALITAR: CA "CEL DE SUS" SĂ-L IA Şl SĂ-L TRÂNTEASCĂ PE VINOVAT, INTERZICÂNDU-L, DACĂ SE POATE, ŞI SĂ MAI IASĂ PE STRADĂ!

Circul merge înainte!

STOLOJAN - CETĂŢEAN DE ONOARE AL PREDEALULUI!
 
În cele câteva zile de concediu acasă, fostul prim-ministru n-a scăpat de o repriză de onoruri...
 
JIRINOVSKI SE CONSIDERĂ CALOMNIAT!
 
Într-un "direct" la TV1, năbădăiosul lider rus a protestat vehement împotrivă catalogării lui ca fascist şi ca antisemit. A negat şi că ar fi dorit să emigreze în Israel şi că tatăl său a fost evreu. "Jamais antisemite!"
 
"SUNT CENTRIST - SUNT PENTRU DREPTURILE OMULUI!"
 
Dumnezeu să-l mai înţeleagă...
 
 
Deputaţii şi-au stabilit obiectivul sesiunii extraordinare:

NOI GÂNDIM CUM SĂ MUNCIM!