Publicat: 4 Mai, 2019 - 00:00
Care erau subiectele zilei în urmă cu un sfert de secol, în 1994?
Libertatea din 4 mai 1994

DE LA O ZI LA ALTA

OLIMPIADĂ DIPLOMATICĂ LA CAIRO!
40 DE MINIŞTRI DE EXTERNE PARTICIPĂ LA PROBA DE... SKANDERBEG DINTRE ARAFAT ŞI RABIN. DL MELEŞCANU ÎŞI DATOREAZĂ PREZENŢA EPISODULUI CRANS MONTANARD!

Deşi, poate că mai degrabă şi-ar fi putut-o datora "antecedentelor" de la CAMP DAVID.
 

Astăzi la Radio, în direct şi la oră de vârf (17.30):
PRIMUL MINISTRU ŞI MINISTERUL FINANŢELOR FAŢĂ ÎN FAŢĂ CU REPREZENTANŢII PRESEI COTIDIENE
Tema: Ramură economică sau serviciu public? 

Confruntată cu rigorile economiei de piaţă şi sufocată de excesele fiscale, presa este ameninţată de colaps

În ziarul nostru de mâine vom publica o amplă relatare de la această dezbatere 

Într-o conferinţă de presă

ADRIAN NĂSTASE S-A REFERIT LA REVITALIZAREA RELAŢIlLOR ROMÂNO-GERMANE

Preşedintele Camerei Deputaţilor nu s-a referit, la atacul declanşat în presă, in timpul absenţei sale din ţară în care a fost acuzat de trafic imobiliar şi alte activităţi lucrative.

SE BĂNUIEŞTE CĂ ATACUL AR AVEA O "DETONARE" GUVERNAMENTALĂ ŞI CĂ S-AR ÎNSCRIE ÎN ESCALADAREA UNUI CONFLICT LA "VÂRF", SEMNALAT DE INCIDENTUL DE LA ÎNTÂLNIREA ARAFAT-PERES DE LA RECENTUL FORUM.

Unii comentatori sunt de părere că, declanşând o campanie electorală (proprie) anticipată, dl Adrian Năstase a determinat o reacţie prezidenţială de punere la punct a ierarhiei momentului.

SE AŞTEAPTĂ PRECIZĂRILE ÎN TEMĂ ALE PREŞEDINTELUI CAMEREI DEPUTAŢILOR.

Teodor Meleşcanu, amator de havane fine, este prezent astăzi, în numele României, la "pipa păcii" arabo-israeliană.

EVENIMENT

Prin telefon de la Cairo, ministrul român de externe comentează evenimentul mondial nr. 1 al zilei
Declaraţia a fost dată ziarului nostru cu câteva ore în urmă
Aflat, de ieri seară, la Cairo, în calitate de invitat la ceremonia semnării "Acordului de autonomie palestiniană" între liderul OEP, Yasser Arafat, şi premierul israelian, Yitzhak Rabin, ministrul român de externe, Teodor Meleşcanu, a răspuns cu amabilitate apelului telefonic matinal al Libertăţii de
la Hotelul "Hilton" din capitala egipteană. În exclusivitate, cu o oră înainte ca ziarul nostru să intre la rotativă, am consemnat (în pagina a 3-a) dialogul purtat în această dimineaţă cu şeful diplomaţiei române, despre semnificaţiile multiple ale ceremoniei oficiale de la Cairo.    

Iulia TÂLVESCU

Bilanţ tragic, după o petrecere la Predeal

"Honda" ex-secretarului Camerei Deputaţilor, Bogdan Pătraşcu, s-a tamponat cu maşina Prefecturii Prahova

• Autorul accidentului este internat (paralizat) la Spitalul de Urgenţă • Soţia şi şoferul prefectului prahovean şi-au pierdut viaţa 

Ieri dimineaţă, în zona oraşului Băicoi, autoturismul "Honda", cu nr. de înmatriculare 1-B-657, condus de ex-secretarul Camerei Deputaţilor, Bogdan Pătraşcu, a intrat în coliziune frontală cu maşina Prefecturii Prahova. Tragicul accident a fost provocat de excesul de viteză al fostului demnitar ce se întorcea după o petrecere prelungită în staţiunea Predeal.

În exclusivitate pentru Libertatea, am aflat de la organele de poliţie "filmul" accidentului: • autoturismul "Honda" s-a angajat într-o depăşire imprudentă, în lanţ, nemaiavând timp să frâneze în momentul în care, din dirrecţia opusă, a apărut, un "Renault" 18, maşina Prefecturii • bilanţul accidentului: şi-au pierdut viaţa soţia prefectului, Elena Bălănoiu şi şoferul autoturismului, C. Sohol, prefectul Nicolae Bălănoiu şi fiul acestuia fiind grav răniţi • dl Pătraşcu se află internat în Spitalul de Urgenţă din Capitală, fiind paralizat, iar soţia sa, Răzvana Pătraşcu, se afla, ieri seară, în comă. Cel mai puţin afectat a fost fiul familiei Pătraşcu: copilul, în vârstă de 5 ani, se află internat tot la Urgenţă, cu un picior în ghips. (LIBERPRESS)