Publicat: 5 Ianuarie, 2019 - 00:00
Share
Care erau subiectele zilei în urmă cu un sfert de secol, în 1994?

DE LA O ZI LA ALTA

Bombardament epistolar la adresa Preşedinţiei
 
DL COPOSU A ADRESAT PREŞEDINTELUI ILIESCU O SCRISOARE DIN PARTEA FORMAŢIUNII SALE PRIN CARE-I CERE SĂ NU PROMULGE LEGEA ABILITĂRII EXECUTIVULUI DE A EMITE ORDONANŢE PE TIMPUL VACANŢEI PARLAMENTARE.
 
Preşedintele creştin-democrat reclamă, totodată, "conducerea abuzivă" la care s-a dedat Adrian Năstase în timpul lucrărilor Parlamentului, dedicate acestui proiect de lege.
 
OPOZIŢIA SE TEME CA EXECUTIVUL SE VA PREVALA DE ACEASTĂ LEGE PENTRU A FACE ÎMPRUMUTURI DE 2 MILIARDE DE DOLARI, FĂRĂ ACORDUL PARLAMENTULUI, BANI CU CARE AR REUŞI SĂ-ŞI MAI ÎMBUNĂTĂŢEASCĂ SITUAŢIA ŞI IMAGINEA...
Bomba zilei: 
 
PDSR AMENINŢĂ CU INTRAREA ÎN OPOZIŢIE!
 
Dl Adrian Năstase n-a exclus din tactica partidului său posibilitatea ca PDSR să renunţe la guvernare şi să intre în opoziţie, unde ar avea şanse sporite să obţină voturi în cazul unor alegeri preliminare.
 
VARIANTA NU ESTE - TREBUIE S-O RECUNOAŞTEM - PREA COMODĂ PENTRU ACTUALA OPOZIŢIE, MAI ALES CHESTIA CU ALEGERILE ANTICIPATE PE CARE A MAI FLUTURAT-O ŞI DL ILIESCU.
Azi dimineaţă, la CNA era programată să înceapă
 
JUDECATA DE APOI A DLUI EVERAC!
 
Trezit (nu se ştie de ce şi cum) din amorţeala sa tradiţională, Consiliul Naţional al Audiovizualului şi-a pus roba de Secţie de Radio şi TV a CC al PCR şi l-a chemat pe directorul general al TVR să dea samă despre "cumplitul meşteşug de buimăcire a românilor" pe care l-ar fi constituit ultimul Revelion.
 
AU MAI FOST REVELIOANE SUB ORICE CRITICĂ ÎN EPOCA POSTREVOLUŢIONARĂ (SĂ NI-L AMINTIM DOAR PE CEL AL DLUI IOAN T. MORAR) ŞI NIMENI N-A FOST PUS LA STÂLPUL INFAMIEI. DE DATA ASTA ÎNSĂ, SE VREA UN CAP ŞI O DATĂ CU EL TELEVIZIUNEA CEA MULT ÎNJURATĂ, DAR ATÂT DE MULT DORITĂ DE IUBITORII DE PUTERE.
Fostul şef al Securităţii a părăsit Jilava
 
IULIAN VLAD A FOST ELIBERAT CONDIŢIONAT
 
După ispăşirea unei treimi din condamnarea care i-a fost aplicată, Iulian Vlad a părăsit penitenciarul Jilava, în care se mai află doar 5 dintre foştii membri ai CPEx. Procesul şi condamnările Iui Iulian Vlad au stârnit puternice controverse, sentinţa pronunţată dând mai degrabă senzaţia unei reglări de conturi între puternicii de ieri şi de azi.
 
IULIAN VLAD S-A AFLAT, PÂNĂ ÎN 27 DECEMBRIE 1989, ÎN SEDIUL CC UNDE, ALĂTURI DE GUŞE ŞI DE ALŢI CAPI AI REVOLUŢIEI, A CONDUS OPERAŢIUNILE DE COMBATERE A ACTELOR DE TERORISM CARE SE PRESUPUNEA CĂ SE MANIFESTĂ ÎMPOTRIVA NOII PUTERI
Cercetările în cazul incendiului din str. Armindenii conduc spre premisa că...
 
DOMNUL RAŢIU A FOST DIN NOU JEFUIT DE AI SĂI!
 
Aşa cum s-a mai întâmplat de vreo trei ori, când angajaţi de-ai săi l-au furat în mod ordinar, păgubindu-l de zeci de mii de dolari şi de documente de mare valoare, se pare că şi de această dată este vorba despre o afacere de familie. Vine în sprijinul acestei teze faptul că nu s-au forţat broaşte sau încuietori şi că s-a mers la fix. Cercetările nu sunt însă definitivate, dar se pare că şi incendiul s-a produs accidental. 
 
Gurile rele susţin că în 1993 s-ar fi efectuat...
3000 CONTROALE ÎN UNITĂŢI DE STAT, 6000 ÎN CELE MIXTE ŞI "DOAR" 60.000 ÎN CELE PRIVATE!