Publicat: 6 Ianuarie, 2019 - 00:00
Share
Care erau subiectele zilei în urmă cu un sfert de secol, în 1994?

DE LA O ZI LA ALTA

Episod tragic în serialul DALLAS
 
ASTĂ SEARĂ C.N.A. ASASINEAZĂ CU SÂNGE RECE ÎNTREGUL CLAN EWING!
 
J.R., BOBBY, SUE ELLEN, MISS ELLIE, APRIL, CALLY&COMP. ÎŞI VOR DA OBŞTESCUL SFÂRŞIT ÎN URMA DECIZIEI CONSILIULUI NAŢIONAL AL AUDIOVIZUALULUI DE A INTERZICE RECLAMA PENTRU ŢIGĂRI!
 
Lipit de KENT ca marca de scrisoare, serialul DALLAS nu va mai fi programat în această seară dacă CNA nu va reveni asupra deciziei sale.
 
FIRE SUPUSĂ, DL EVERAC A DAT DISPOZIŢIE CA SERIALUL SĂ FIE ÎNLOCUIT ÎN PROGRAMUL SERII CU ASPECTE DE LA RECENTUL REVELION (EPISODUL ROBINGO, CU DL UDILĂ ÎN ROLUL PRINCIPAL).
 
DOMNII RAVEICA, COŞARCĂ, THEODORESCU, MURGU&COMP. AU DEJA MÂINILE PĂTATE DE SÂNGELE NEVINOVAT AL UNOR EROI ÎNDRĂGIŢI PE CARE NIMENI ALTCINEVA NU A REUŞIT SĂ-I LICHIDEZE PÂNĂ ÎN PREZENT.
 
Situaţia este cel puţin dramatică: în cazul în care se va reveni asupra hotărârii, înseamnă că CNA îşi încalcă propriile dispoziţii - semn de prost augur într-un început de an în care, prin anchetarea dlui Everac vrea să dea dovadă de autoritate.
 
Istoria se repetă 
 
GHICI, CINE BAGĂ BANII ÎN BUZUNAR: O NOUĂ LICITAŢIE (NEANUNŢATĂ) A MINISTERULUI FINANŢELOR ESTE CÂŞTIGATĂ PE CĂI DUBIOASE DE O AGENŢIE INTERESA(N)TĂ!
 
În vara trecută, în mod absolut miraculos suma de 500.000 ECU, alocată de Comunitatea Europeană pentru popularizarea TVA, a revenit, în urma unei licitaţii care nu s-a ţinut niciodată companiei EXPRESIV a fost consumată exclusiv de publicaţiile Trustului EXPRES.
 
O dată cu această "licitaţie", campania dusă de "Evenimentul zilei" împotriva dlui Mişu Negriţoiu a încetat brusc.
 
IERI, LA MINISTERUL FINANŢELOR S-A FĂCUT CUNOSCUT - CONFIDENŢIAL FAPTUL CĂ NOUA LICITAŢIE PENTRU SUMA DE 150.000 ECU ACORDAŢI, DE PHARE PENTRU POPULARIZAREA NOULUI SISTEM DE EVIDENŢA CONTABILĂ A FOST "CÂŞTIGATĂ" DE AGENŢIA GRAFITTI!
 
Juriul licitaţiei a fosţ alcătuit, după câte se aude, exclusiv din dl secretar de stat DAN MOGOŞ, care a jucat şi pe extremă şi ca înaintaş central, marcând singur un "gol" de toată frumuseţea în poarta ministerului...
 
EXECUTIVUL SE DEROBEAZĂ!
 
Studioul T.V. a acţionat de capul său?
 
Primim din partea Guvernului României următorul comunicat
În legătură cu filmul transmis pe postul naţional de televiziune, în seara zilei de 30 decembrie 1993 şi atribuit "Studioului de televiziune al Guvernului", precizăm că atât Primul Ministru, cât şi Executivul nu au avut nici un fel de cunoştinţă despre existenţa acestor imagini şi nici despre intenţia de a fi difuzat?
 
Consecvenţa ideii de adevăr, Guvernul României îşi exprimă ataşamentul faţă de cunoaşterea reală, deplină, a istoriei, a evenimentelor şi personalităţilor implicate cu luminile şi umbrele lor, cu ceea ce au însemnat, în mod real, în evoluţia României moderne. Argumentele şi dovezile utilizate trebuie să urmărească lămurirea unor momente controversate şi nu lansarea unor răspunsuri polemice, unilaterale, la diverse poziţii conjuncturale, aşa cum, din păcate, a încercat şi montajul de imagini la care ne referim.
 
Faţă de cele întâmplate, Primul Ministru al Guvernului României a constatat situaţia creată şi a dispus analizarea operativă a împrejurărilor şi stabilirea sancţiunii, ce se impun pentru personale implicate
 
Precizăm că "Studioul TV" al Guvernului are, ca unic scop, prezentarea activităţii Executivului, într-o manieră clară, explicită, obiectivă:
Primul Ministru a decis ca toate înregistrările ce se vor realiza, precum şi destinaţia acestora, să fie supuse unor reguli stricte, difuzarea făcându-se numai cu avizul expres al "Premierului sau al miniştrilor de stat de resort.
 
Guvernul României afirmă şi cu acest prilej că publicul are dreptul la o informare corectă, fie că este vorba de actualitate imediată, fie de evenimente şi fapte istorice ce-şi aşteaptă clarificarea.
 
AZI E BOBOTEAZA... UNDE SUNT GERURILE DE ALTĂDATĂ?