Publicat: 7 Aprilie, 2019 - 00:00
Share
Care erau subiectele zilei în urmă cu un sfert de secol, în 1994?
Libertatea din 7 aprilie 1994

DE LA O ZI LA ALTA

UN MINISTRU DE EXTERNE LA PUPITRUL ORCHESTREI SIMFONICE!

Ministrul de Externe belgian, Willy CIaes, sosit ieri într-o vizită oficială la Bucureşti, va dirija astăzi orchestra simfonică a Filarmonicii

ÎN RECIPROCITATE, DL MELEŞCANU VA JUCA (PROBABIL) ÎNTR-UN MECI DE BASCHET LA BRUXELLES.

Fiecare cu ce ştie.

Boală contagioasă la SRI:

A D J U N C T I V I T A!

Marea emoţie cu care naţiunea aşteaptă deschiderea - festivă - a fişetelor generalului DIACONESCU, sigilate de un alt general, de la Parchetul General, dl Popa Cherecheanu, se pare că va fi răsplătită cu vârf şi îndesat.

150 000 DE DOLARI - SE SPUNE - AŞTEAPTĂ SĂ FIE INTRODUŞI ÎN BUGETUL STATULUI, PREZENŢA LOR ÎN FIŞETUL FOSTULUI ŞEF AL CONTRASPIONAJULUI FIIND GREU DE EXPLICAT ÎN TERMENI LOGICI ŞI LEGICI.

Cunoscătorii îi pun în legătură cu un transport ilicit de ţigări de contrabandă, depistat anul trecut pe la Corbeanca. Nu băgăm, însă, mâna în foc.

CELĂLALT ADJUNCT AL DLUI MĂGUREANU ÎŞI VA DA, DUPĂ TOATE PROBABILITĂŢILE, DEMISIA, ÎN URMA SCANDALULUI DECLANŞAT DE UNA DINTRE FOSTELE SALE STUDENTE, CARE L-A ACUZAT DE ABUZ SEXUAL.

Fin psiholog, dl Cristea consideră că chiar dacă acuzaţiile se vor dovedi a fi nefondate, prestigiul său de rector va rămâne iremediabil afectat.

POPILEAN - ÎN ELITA MONDIALĂ A APĂRĂTORILO DREPTURILOR OMULUI

Din ascunzişul său budapestan, unde aşteaptă să se judece cu Garda Financiară pentru confiscarea seifului plin cu dolari luaţi de Ia fraieri, "diplomatul universitar în ştiinţe economice", anunţă mapamondul că s-a ales singur în unanimitate preşedinte al Consiliului Mondial pentru Apărarea Drepturilor Omului. Evenimentul s-a produs într-o şedinţă secretă a Ligii Naţionale MONDOPROSPER pentru Apărarea drepturilor omului din România.

Ca să se ştie, cunoscutul şi inventivul escroc anunţă că "orice om din lume, colectivităţi de oameni, state se pot adresa pentru încălcarea drepturilor fundamentale" la adresa: str. Filler 4-6, Budapesta 1024, UNGARIA.

Evenimentul s-a produs pe 2 aprilie. Pe 1 ar fi fost prea de tot...

NATO IA PULSUL "PARTENERILOR" PRIN INTERMEDIUL ROMÂNIEI!

• Oferta concretă de colaborare a părţii române va ajunge la Bruxelles
Poziţia strategică a României, recunoscută nu cu mult timp în urmă şi de preşedintele Bill Clinton, a fost confirmată prin declaraţiile făcute ziariştilor români de către generalul american George Joulwan - comandantul suprem al Forţelor Aliate din Europa - în urma întâlnirilor de ieri dimineaţă cu ministrul apărării şi şeful statului român. Scopul declarat al prezenţei în ţara noastră a unei personalităţi de asemenea calibru din conducerea NATO - "de a învăţa de la liderii civili ai României drumul care ne aşteaptă în regiune" - nu poate decât să onoreze România, prin statutul de "pionier" ce pare a i se atribui în explorarea drumului către NATO. Chiar dacă acest statut este perceput aproape exclusiv prin prisma promptitudinii cu care autorităţile române au răspuns iniţiativei de «Parteneriat pentru pace".

Dincolo de semnalul politic încurajator, vizita generalului Joulwan are şi partea sa foarte concretă: preluarea documentului de prezentare a intenţiilor părţii române, pentru a se putea planifica acţiunile viitoare cu Alianţa Nord-Atlanftcă. Detaliile acestei oferte au fost deja discutate cu ministrul apărării, Gheorghe Tinca.

Mihai RADULESCU

 

P.U.R. INTRĂ ÎN PARLAMENT - VIA P.U.(N).R.