Publicat: 7 Decembrie, 2018 - 00:00
Share
Care erau subiectele zilei în urmă cu un sfert de secol, în 1993?

DE LA O ZI LA ALTA

"Afacerea COLECŢIEI REGALE"

VÂNZAREA "FECIOAREI" A FOST OPRITĂ!

La intervenţia Guvernului României, firma de avocatură din New York care se ocupă de recuperarea tablourilor dispărute din colecţia regelui Carol I, lăsată prin testament pentru a rămâne în ţară, a intervenit pentru a împiedica punerea în vânzare a tabloului "ÎNĂLŢAREA FECIOAREI" de Francesco de Zurbaran, programată a se face Ia licitaţia Galeriei CHRISTE’S din Londra, vineri. LUCRAREA - DE 56,2/32 CM - A FOST CUMPĂRATA DE CAROL I DE LA CONSULUL GERMAN BAMBERG ÎN ANII 1879-1880. DUPĂ DISPARIŢIA CELOR 42 DE TABLOURI, ÎN PERIOADA 1944 - 1947, A FOST IDENTIFICAT PENTRU PRIMA DATA ÎN 1978, LA BERNA, ÎNTR-O COLECŢIE, ALĂTURI DE ALTE 17 TABLOURI (DIN SERIA DE 42). LA ACEA DATĂ A FOST (SUB)EVALUAT DE UN EXPERT AL CASEI SOTHEBY’S LA 800 DE LIRE STERLINE. ÎN CATALOGUL LICITAŢIEI DE LA CHRISTIE’S ESTE EVALUAT ÎNTRE 60-80.000 LIRE STERLINE. EXPOZIŢIA DE LA BERNA FUSESE ORGANIZATĂ DE SORA REGINEI ANA - ARHIDUCESA GABRIELLE DE SAVOYA) - ÎMPREUNA CU NEGUSTORUL DE ARTĂ WILDENSTEIN.

PARLAMENTUL ÎŞI DĂ DIN NOU ÎN PETIC!

În timp ce mormane de legi zac nediscutate şi frânează în acest fel reforma, parlamentarii nu mai prididesc cu certurile şi acuzaţiile. 

"EVENIMENTELE" COMICE - DACĂ NU PENIBILE - DIN TRENUL SPECIAL Şl DE LA ALBA IULIA VOR FACE OBIECTUL UNOR NOI DISCUŢII STERILEJOl DUPĂ CARE - PROBABIL PENTRU A SE DEMONSTRA INEFICIENŢA FORULUI LEGISLATIV- MINISTRUL COŞEA VA PREZENTA O INFORMARE DESPRE STADIUL LAMENTABIL AL PRIVATIZĂRII.

Ba, mai mult, lipsa de seriozitate şi de drag de muncă ale aleşilor poporului se pot face văzute printr-o nouă...

MOŢIUNE DE CENZURĂ!

Inutilă, pentru că, nici măcar nu cere demisia Guvernului, dar folositoare maeştrilor datului din gură ce doresc să-i vadă Ţara (la TV) cât de tare combat ei, pentru sau împotrivă. Asta nici nu mai are importanţă!

Miniştri la T.V.R.

Senzaţionale dezvăluirile făcute ieri de emisiunea "Veniţi cu noi..." privind viaţa intimă a unor personalităţi politice. Iată câteva:

• Adrian Năstase a suportat destul de greu costul tranziţiei • Obiectul muncii dlui Meleşcanu sunt călătoriile în străinătate • Premierul Văcăroiu demascat de vecinii din Militari: bea vin din producţia autohtonă • Dl Dănescu are ca principal subordonat: viaţa particulară • Dl Gherman e un dur, dar cu fiul său • DI Maior nu-şi aminteşte când s-a certat ultima oară cu soţia sa • În faţa blocului primului-ministru se află o groapă. Mare. Ca şi grădina lui Dumnezeu, de altfel...

Mariana Nicolesco la Londra

Mariana Nicolesco a susţinut la Londra un recital extraordinar în favoarea Ateneului Român. Renumita soprană, una dintre cele 10 personalităţi pentru România recent desemnate de ziarul nostru, a interpretat arii de Brahms, Mozart, Rossini, Bellini, Verdi, Puccini, Gou-nod, Boito şi Catalani. Mariana Nicolesco a creat cu a-ceastă ocazie Asociaţia britanică a prietenilor Fundaţiei Internaţionale Ateneul Român.

Dl Berceanu vrea capul generalului Dănescu

După consumarea unei aprinse dispute în jurul scandalului provocat de impactul unor parlamentari, cu forţele de ordine, la Alba Iulia, majoritatea domnilor deputaţi au votat în favoarea clarificării conflictului, joi, după ce se vor strânge şi unele informaţii suplimentare.

Domnul deputat Radu Berceanu - PD (fost FSN), care a şi condus şedinţa de ieri, şi-a însuşit acest punct de vedere! Iată însă că, "la ora interpelărilor", vicepreşedintele Camerei şi-a părăsit brusc, scaunul şi a citit un drastic rechizitoriu de la microfon cerând pedepsirea vinovaţilor care l-au agresat (deşi l-au recunoscut ca marcant membru al PD şi al Opoziţiei române!) în timp ce vroia să treacă "prin cordon". De asemenea, domnia sa a reclamat destituirea ministrului de interne Ioan Dănescu. Toate bune şi frumoase dar, în acest caz, ce rost mai are dezbaterea de joi?! Dacă "vinile" au fost confirmate prin simpla declaraţie a domnului Berceanu şi a anturajului său, care mai e rolul analizei aprobate de Parlament?

 

Premieră la Executiv

ŞEDINŢA DE GUVERN S-A ŢINUT IERI PE... PROGRAMUL 2!