Publicat: 8 Martie, 2019 - 00:00
Care erau subiectele zilei în urmă cu un sfert de secol, în 1994?

DE LA O ZI LA ALTA 

În cinstea zilei de 8 martie,
S-AU IEFTINIT LA VAMĂ ŢIGĂRILE, CAFEAUA ŞI ALCOOLUL
 
Decizia a fost adoptată ieri, printr-un ordin al Direcţiei Generale a Vămilor, care stabileşte preţuri mai mici de evaluare în vamă a aceştor produse. Se revine, de fapt, la situaţia anului 1993, anulându-se aberantul Ordin 76, care a încurajat contrabanda şi a redus încasările la Buget. 
LIBERTATEA A AVUT DREPTATE IAR!
 
Gustul de pelin al adevărului statistic
 
CETĂŢENII MOLDOVEI PREFERĂ SĂ TRĂIASCĂ ÎNTR-UN STAT INDEPENDENT
 
Autorităţile de la Chişinău, precizează că la sondajul "La sfat cu poporul" organizat duminică în Republica Moldova, au participat două treimi din populaţia adultă a ţării, iar nouă zecimi din aceasta a optat pentru INDEPENDENŢĂ.
FAŢĂ DE MOSCOVA SAU FAŢĂ DE BUCUREŞTI?
 

Corespondenţă din Vilnius, de la Octavian Andronic

 

PRIMA ÎNTÂLNIRE "LA VÂRF" ROMÂNO-LITUANIANĂ

 
  • Consideraţi a avea o evoluţie politică şi principii asemănătoare, preşedinţii lliescu şi Brazauskas au semnat azi primul tratat de prietenie dintre România şi Lituania
Prima etapă a noului turneu prezidenţial s-a consumat de ieri până astăzi la Vilnius, în capitala Lituaniei, unde, în această dimineaţă, preşedinţii lliescu şi Brazauskas au semnat primul tratat de prietenie dintre cele două ţări. Preşedintele Brazauskas, fost prim secretar al fostei republici sovietice, l-a învins, în urmă cu un an, în alegeri pe primul preşedinte lituanian Landsbergis, într-un episod politic ce a părut să marcheze rezervele electoratului faţă de o cotitură politică prea bruscă. Lituania, cea mai importantă dintre ţările baltice, parcurge o tranziţie dificilă, marcată de o puternică dependenţă economică faţă de Rusia.
 
Din delegaţia - numeroasă - îmbarcată în Airbus-ul "Transilvania" fac parte ministrul de externe Meleşcanu şi ministrul comerţului Cristian Ionescu, preşedintele Academiei, Virgil Constantinescu, preşedintele PAC, Nicolae Manolescu şi un mare număr de oameni de afaceri - printre care dnii Dan Voiculescu, George Copos, Alexandru Feig, Gheorghe Chivu, dna Marcela Ghiulbenghian, Cristian Burci, Constantin Stroe, Nicolae Beganu şi alţii. După o escală la Minsk, în această după-amiază, turneul va continua în Coreea de Sud (două zile) şi sudul Chinei (alte două). Vizita este considerată a avea o importanţă deosebită pentru lansarea relaţiilor economice cu importante concerne sud-coreene (Goldstar, Samsung, Daewoo).
 
ZIUA FEMEII A ÎMPLINIT 75 DE ANI!
 
Deşi nu-i elegant să-i spui vârsta unei femei totuşi este un fapt că Ziua Lor a împlinit astăzi, 75 de ani. Ea a fost marcată pentru prima dată în 1919 şi a fost considerată multe decenii o sărbătoare "de stânga". În 1977, Ziua Femeii este consfinţită şi prin Rezoluţia 142 a Adunării Generale a ONU, pierzându-şi culoarea politică. 
 
Acest al doilea Mărţişor vine să sublinieze marile datorii pe care societatea, în ansamblul ei, dar mai ales sexul puternic, le-a acumulat faţă de doamne şi domnişoare - soţii, mame, bunici şi soacre - în timpul celorlalte 364 de zile ale anului când ele nu-s în sărbătoare.
 
Cititoarelor şi colaboratoarelor noastre, astăzi:
 
LA MULŢI ANI!